PREVIEW: – Jeg er ikke så interessert i United

DETROIT: Det er «bare» en oppkjøringskamp, men ordkrigen mellom José Mourinho og Jürgen Klopp er allerede godt i gang.

Publisert Sist oppdatert

196 dager før lagene møtes i Premier League for første gang i 2019/20-sesongen, kommenterte Mourinho sommerens aktivitet på overgangsmarkedet i Merseyside med et smil, samtidig som han la press på Liverpool som tittelkandidat.

På fredagens pressekonferanse i Ann Arbor i Michigan ble naturligvis Klopp konfrontert med de siste uttalelsene fra portugiseren.

– Vi lever i en fri verden, og jeg har ingen problemer med José, sa tyskeren, som var uenig i at Liverpool «må» vinne Premier League denne sesongen på bakgrunn av investeringene.

– Vi har ansvar for våre fans, våre eiere og ingen andre. Jeg er ikke så interessert i Manchester United.

Av de nye fjesene på Anfield kan vi forvente å se Fabinho og Xherdan Shaqiri, som kan få sin første opptreden mot United. Naby Keïta mister sannsynligvis oppgjøret på grunn av en stiv nakke, ifølge Klopp. Alisson er ikke med til USA, noe som gjør at en juniorkeeper kan ende mellom stengene.

Mourinho har derimot fått tilbake sin førstekeeper, David de Gea, fra sommerferie.

United-manageren holdt ingen pressekonferanse før kampen, og laget skal bare innom Detroit for å spille, før de reiser videre.

Mens Liverpool har tapt for Borussia Dortmund (1-3) og slått Manchester City (2-1) i International Champions Cup, har United fortsatt til gode å vinne en oppkjøringskamp på amerikansk jord i sommer.

Forrige gang United ikke vant noen av sine tre første kamper var i 1993/94 – mot Arsenal, Kaizer Chiefs og Benfica.

Natt til torsdag ble AC Milan slått på straffesparkkonkurranse i oppkjøringsturneringen, noe som ga laget 2 poeng på tabellen bestående av 18 lag.

Skal de ha håp om å gå til topps på tabellen i International Champions Cup, må det bli seier mot rivalen fra Liverpool.

USA-BLOGGEN: Sjåføren som kjente Mkhitaryan

Manchester United

Pappa Anthony Martial er hjemme, mens både Antonio Valencia og Nemanja Matic er ute med skader.

José Mourinho er neppe overbegeistret, men spilleren som kan gjøre at den skandinaviske United-fansen blir sittende oppe lørdag kveld er Fred. Brasilianeren sluttet seg nylig til troppen i Los Angeles og kan få sin første opptreden på Michigan Stadium foran over 100.000 tilskuere.

De Gea er også på plass i USA og kan gjøre sitt comeback etter VM.

Mot AC Milan eksperimenterte Mourinho med en trebackslinje, og gjorde langt færre bytter enn i de to første kampene.

Det er sannsynligvis et tegn på at portugiseren ønsker å drille laget som skal spille mot Leicester så mye som mulig.

Spekulativt å sette opp et mulig lag, men verdt å merke seg at spesielt Alexis Sánchez og Andreas Pereira har imponert.

Sammen med sistnevnte har Eric Bailly, Chris Smalling, Luke Shaw og Ander Herrera startet alle tre kampene.

TROPPEN: De Gea, J. Pereira, Romero, Grant, Darmian, Fosu-Mensah, Shaw, Mitchell, Smalling, Bailly, Tuanzebe, Williams, McTominay, A. Pereira, Herrera, Garner, Hamilton, Mata, Sánchez, Gomes, Chong, Greenwood, Bohui, Fred.

SKADET: Valencia, Dalot, Matic.

IKKE MED: Lindelöf, Jones, Young, Rojo, Fellaini, Pogba, Lingard, Lukaku, Martial, Rashford.

ANNONSE FOR TURPROGRAMMET TIL MUSCS:

Liverpool

Mot Borussia Dortmund og Manchester City var det Virgil van Dijk, Sadio Mané (straffe) og Mohamed Salah som scoret målene.

I begge kampene stilte Klopp med sin vante 4-3-3-formasjon.

Tyskerens største utfordring finner han imidlertid i den andre enden av banen.

Med Alisson på VM-ferie og Loris Karius ute med en kneskade, blir det sannsynligvis 19-åringene Kamil Grabara og Caoimhin Kelleher som skal stoppe Sánchez og resten av United-angrepet lørdag kveld.

Dejan Lovren, Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson og Roberto Firmino er også på ferie. Nathaniel Clyne har returnert til England av familiære årsaker.

Forrige gang lagene møttes i International Champions Cup var i 2014, da laget til Louis van Gaal herjet i USA og slo Liverpool 3-1 etter scoringer av Wayne Rooney, Jesse Lingard og Juan Mata.

TROPPEN: Grabara, Kelleher, Gomez, Van Dijk, Klavan, Phillips, Robertson, Moreno, Milner, Fabinho, Wijnaldum, Lallana, Ojo, Grujic, Camacho, Chirivella, Sturridge, Jones, Solanke, Markovic, Salah, Mané, Woodburn, Shaqiri, Origi.

SKADET: Karius, Keïta.

IKKE MED: Mignolet, Alisson, Clyne, Lovren, Matip, Alexander-Arnold, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Ings, Firmino.

Hvor spilles kampen?

På USAs største stadion, Michigan Stadium, som til daglig huser universitetslaget i amerikansk fotball, Michigan Wolverines.

Den åpne arenaen tar drøye 107.000 tilskuere, og lørdag er det ventet rundt 95.000 i «The Big House».

United har spilt her én gang tidligere, samme sommer som de sist møtte Liverpool i oppkjøringssammenheng. Foran et fullsatt stadion [109.318 tilskuere!] sørget tomålsscorer Ashley Young og Javier Hernandez for 3-1-seier mot Real Madrid.

Hvor kan jeg se kampen?

Kampen med avspark klokken 23.05 sendes på følgende kanaler i Skandiavia: TV 2 Sport Premium/MUTV/Sumo, Viasat Sport Premium/Viaplay (SE), TV3 MAX/Viaplay (DK).

United.no er for øvrig på plass i Ann Arbor og vil publisere eksklusivt stoff gjennom hele kvelden, både før og etter kamp.

Powered by Labrador CMS