Ryktesaker, uke 13

Forsvaret skal forsterkes. Grizmann-fremtiden er usikker.

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 1. april:

14.10: Journalistens navn oppfordrer oss kanskje til å ta dette med en klype salt, men vi formidler det nå uansett.

Nathan Salt skriver for Daily Mail at Antoine Griezmann har bestemt seg for å blankt ignorere interessen fra United – og flytter heller til Barcelona etter sesongslutt.

Hvor Griezmann velger å forfølge karrieren vet vi ikke, men vi kan langt på vei garantere at siste ord i denne saken ikke er sagt.

12.15: Han kalles vel fortsatt en «Mourinho-kjenner», godeste Duncan Castles. Skribenten har på søndag en interessant sak i The Times (krever innlogging), hvor han går gjennom det han mener å vite Mourinho planlegger til sommeren.

Og det er et nytt forsvar. 

Øverst på ønskelista er Barcelonas Samuel Umtiti (stopper), som har til gode å skrive under ny kontrakt med katalanerne, og Juventus’ Alex Sandro, som skal ha gitt United oppmuntrende signaler den siste tiden.

Castles understreker forøvrig at United har vært i kontakt med begge spillere, og enda ikke fått et avslag fra noen av de.

Luke Shaw, Daley Blind og Matteo Darmian er de spillerne som kommer til å forlate klubben, skriver Castles.

10.10: Det er noe med Anthony Martial + Juventus-historien som dessverre gir oss en litt uggen følelse. Sist ut er The Mirror, som gjentar at United ønsker seg Gareth Bale til sommeren – og da mener avisen at Martial går til Juventus.

Avisen mener også å vite at Mourinho har gått tom for tålmodighet med Martial, som igjen gjør et salg mer aktuelt. Vi håper denne historien ikke har noe ved seg, men erkjenner at det er stadig flere rapporter rundt den franske angrepsspilleren, med mye av det samme innholdet nå.

Lørdag 31. mars:

11.00: Freds agent Gilberto Silva har uttalt seg om ryktene rundt Shakhtar-midtbanespilleren, som er ønsket av flere PL-klubber.

Ifølge Manchester Evening News er United blant klubbene som ønsker Fred. City har vært tettest på ham, men City holder angivelig alternativene åpne for hvem de ønsker som Fernandinhos langsiktige erstatter.

– Ja (det har vært interesse fra PL-klubber), det var interesse forrige overgangsvindu, men ingenting skjedde, sier Silva ifølge MEN.

– Shakhtar er for avhengige av ham (Fred) – han gjør en fantastisk jobb for klubben. La oss se hva som skjer i sommer, sier Silva.

10.30: Fortsatt lite storfisk i ryktespaltene lørdag, men ifølge Mirror er West Ham særs interessert i å hente seg utlånte Sam Johnstone. Keeperen er også ønsket på Villa Park, der han er ute på lån, og det kan bli konkurranse om keepertalentets signatur.

West Ham er ikke interessert i å beholde Joe Hart, som har gjort alt annet enn å imponere for The Hammers, og ønsker seg 25-årige Johnstone permanent i sommer. Det snakkes om en prislapp på rundt 4 millioner pund.

10.00: Ellers er det egentlig lite å melde om denne påskeaften. United følger angivelig ifølge Daily Mail situasjonen til Tottenhams 16-årige «vidunderbarn» Nonso Madueke, som har avvist London-klubbens seneste kontraktstilbud.

Ifølge avisen har United fulgt ham i 18 måneder, og tilbudt ham å komme til klubbens akademi allerede nå.

08.00: I den sperrede delen av José Mourinhos pressekonferanse fredag avviser han at United er på jakt etter spiss i sommerens overgangsvindu.

Ifølge MEN er det isteden fire andre posisjoner United ønsker å forsterke i sommer, med til sammen fem spillere. Posisjonene er begge backer, stopper og to midtbanespillere, og spillerne United ifølge avisen har pekt seg ut er:

Napolis Jorginho og Shakhtars Fred for å erstatte Carrick/Fellaini, Juventus’ Alex Sandro, Danny Rose, eller Celtics Kieran Tierney for å erstatte Shaw (Sandro da angivelig som førstevalg), og Toby Alderweireld som stopper hvis Tottenham vil selge ham i sommer.

Avisen nevner ikke noe alternativ på høyrebacken.

Fredag 30. mars:

21.21: Guilleme Balague kjenner tross alt spansk fotball ganske godt – og har i dag skrevet ned sine tanker om Gareth Bales fremtid.

– Jeg er overbevist om at Real Madrid ønsker å selge Gareth Bale. Dette er ikke Bales førstevalg, han ønsker å bli, sa Balague ifølge MEN.

Den spanske journalisten legger til at han ikke tror at destinasjonen blir Spurs, rett og slett fordi London-klubben ikke kommer til å betale det Real Madrid ønsker.

Én klubb som ofte er villig til å betale det selgende klubb ønsker er nettopp Manchester United, og dette er en saga vi kommer til å lese mer om de neste månedene.

18.30: At Emery går mot sin siste sesong som PSG-sjef virker klart, men hvem som skal erstatte han i Frankrikes hovedstad er derimot ikke klart.

Thomas Tuchel nevnes av mange som favoritten, men Monaco-sjefen ga pressen vann i munn på sin pressekonferanse fredag:

Det er vanskelig å tro annet enn at Jardim her sikter til José Mourinho, som også tidligere har flørtet med den pengesterke klubben i Ligue 1.

11.30: Manchester Evening News refererer til italienske Calciomercato når de skriver at Juventus er under et såpass stort økonomisk press at de kan tvinges til å selge en stjernespiller i sommer. Det kan altså bety at Alex Sandro, som skal være ønsket av United, blir hakket enklere å signere.

Ifølge Calciomercato har deres bank, Baca Imi, fortalt Juventus at de – på jevnlig basis – er nødt til å selge stjernespillere for en høy sum dersom de skal forbli en europeisk toppklubb.

Torsdag 29. mars:

17.05: Napolis Jorginho er en spiller svært mange United-supportere ser ankomme Old Trafford til sommeren, og nå har spilleren selv uttalt at Premier League er en fristende destinasjon. I intervjuet, som her gjengis av Mail, legger Jorginho til at han vil spille for et lag med mye aggressivitet og høyt press i banen – noe som får mange til å tro at det ikke er Manchester United han ønsker seg til.

13.00: Ifølge Manchester Evening News er United interessert i Partizan Beograd-forsvareren Svetozar Markovic. Den serbiske speideren Budimir Vujacic har ifølge avisen kontaktet Partizan på Uniteds vegner. Den 18 år gamle spilleren debuterte så nylig som i forrige måned.

12.05: Nå skal visstnok Juventus være i samtaler med United om Anthony Martial, ifølge Tuttosport. Avisen skriver at samtalene går bra, og at det har vært lite progresjon i samtalene om en ny United-kontrakt for Martial. Hans kontrakt går ut i juni neste år.

10.05: La Cuarta skriver at United vil betale £52,5 millioner for å hente Arturo Vidal. United vil bruke en fireårsavtale verdt £12 millioner og Alexis Sánchez som lokkemiddel.

Onsdag 28. mars:

07.50: «Manchester United og Juventus vil til sommeren kjempe om en portugisiske landslagsforsvareren João Cancelo». Det skriver The Mirror, og viser til italienske Calciomercato som kilde.
Den 23 år gamle høyrebacken/-vingen er for tiden utlånt fra Valencia til Inter Milan, hvor han har spilt en rekke strålende kamper. Milaneserne har opsjon på kjøp av spilleren for £30 millioner, men er ikke villig til å betale et slikt beløp, ifølge kilden. Dette har fått både United – som trenger en erstatter på lang sikt for Antonio Valencia – og Juve til å «sirkle».

Tirsdag 27. mars:

19.15: I videoklippet nedenfor snakker Andy Mitten om hvordan et rykte oppstår, i tillegg til at han svarer på spørsmål om Christian Pulisic og deler sine tanker rundt hvem som kan forsterke midtbanen.

 

14.15: Serbiske Sergej Milinković-Savić er etter hvert blitt en gjenganger i denne spalten, og nå bekrefter italienske Corriere dello Sport (via Sky Sports) at Manchester United har uttrykt interesse for den 23 år gamle midtbanespilleren.
Problemet er at Lazio-president Claudio Lotito for tiden nekter å selge.
Milinković-Savić er også i søkelyset til Real Madrid og Paris-Saint Germain.

07.50: Mange tror at Luke Shaw er en av flere spillere som kommer til å forlate Manchester United til sommeren. Derimot er det neppe like mange som har sett for seg at 22-åringen kan komme til å ende opp i Barcelona.
Katalanerne er, ifølge The Mirror, ute etter en ny venstreback, og ser muligheten til å utnytte det tilsynelatende anstrengte forholdet mellom Shaw og José Mourinho til egen fordel.

Mandag 26. mars:

21.15: Tidligere i dag ble det strødd tvil om kredibiliteten til Manchester Evening News, og når de da senere slår til med «Samuel Umtiti har svart på overgangsryktene», bare for å slå fast at han valgte å ikke svare på spørsmålet, ja, da blir det vanskelig.

Barcelona-stopperen valgte altså å avstå fra å svare på spørsmål om sin egen fremtid på et TV-show, og da blir det skriverier.

Umtiti skal ha en utkjøpsklausul på 60 millioner euro, og blir regnet som et av de største stoppertalentene i verden.

Katalanske Sport er blant de som mener han fint kan ende opp med å spille fotball under José Mourinho neste sesong:

16.15: Helt siden Mourinho og Justin Kluivert (Ajax) ble observert i prat etter Europaliga-finalen forrige sesong, har unggutten i tide og utide vært linket til United.

Sist ut er den italienske avisen Il Messaggero, som skriver at United er i førersetet om signaturen til Kluivert, og at en overgang faktisk kunne ha blitt en realitet allerede i januar.

Vi kan med en gang innrømme at vi ikke kjenner til kredibiliteten til denne avisen, men ryktet begynner å få fart på sosiale medier.

Kluivert opererer gjerne fra venstrevingen, men har spilt i alle posisjonene bak spissen i sin Ajax-karriere.

14.10: Monaco har kasta seg inn i kampen om Marouane Fellaini, ifølge Daily Mail. Belgieren er forventet å forlate United gratis i sommer.

Saken er skrevet av Simon Jones, som vanligvis er ganske treffsikker på United-stoff.

14.08: United har slått City i kampen om å signere den polske 16-åringen Lukasz Bejger, skriver Manchester Evening News. Forsvarsspilleren var på prøvespill til United i august, og en avtale skal ha blitt gjort i januar. Bejger kan bli annonsert som en del av akademiinntaket for 2018/19-sesongen, skriver avisa.

09.44: Manchester Evening News har ikke like mye innsideinformasjon som de en gang hadde, og vi er derfor noe usikre på hvor mye en skal legge i James Robsons sak om midtbanespillerne United følger med på. Arturo VidalMarco VerrattiJean Michaël SeriFred og Jorginho nevnes alle som spillere United følger tett, mens Sergej Milinkovic-Savic nevnes som en spiller som også har blitt linket til klubben.

Robson skriver at Arturo Vidalerfaring gjør ham til en kandidat som skiller seg ut for Mourinhos del, men at hans egen manglende vilje til å forlate Bayern kan hindre noe i å skje.

08.51: Duncan Castles (som regnes som en Mourinho-kjenner) skriver i Daily Record at Mourinho skal være interessert i Kieran Tierney. Alex Sandro er førstevalget som ny venstreback, mens Tierney blir sett på som en billigere løsning – og portugiseren skal ha blitt overbevist blant annet på grunn av den 20 år gamle Celtic-spillerens allsidighet. Han kan også spille stopper (spesielt i en trebackslinje) og høyreback.

Det ut til at Luke Shaw, Matteo Darmian og Daley Blind vil bli solgt denne sommeren, skriver Castles videre.

08.43: Vi nevnte i går Sunday Mirrors rapport om at Paul Pogba jaktes av Real Madrid, PSG og Juventus, og at United kan selge franskmannen for å gjøre rom til spillerkjøp. Saken inneholdt også litt mer info, som vi kan oppsummere her:

  • Real Madrid-duoen Raphaël Varane og Toni Kroos er øverst på ønskelista hans. Førstnevnte er verdsatt til £70 millioner av Real Madrid. Kroos-prisen kan bli opp mot £100 millioner, men tyskeren er mannen Mourinho ønsker at skal styre United-midtbanen.
  • PSG-duoen Marquinhos og Marco Verratti er en backup-plan – og det passer også bedre inn med at PSG er en mer sannsynlig destinasjon for Pogba enn Real Madrid, siden den spanske hovedstadsklubben er mer interessert i David de Gea (som United neppe ønsker å selge) enn i Paul Pogba.
  • Alex Sandro blir sett på som en løsning på Uniteds venstrebackproblem.

Saken er skrevet av Steve Bates, som en stund hadde en del innsideinformasjon på Old Trafford. Vi er noe mer usikre på om han har det nå.

Powered by Labrador CMS