– Solskjær må kreve mer fra spillere og stab

Hva blir viktig, hvem bør signeres og var det riktig å ansette Solskjær så tidlig? Slik reagerer de engelske avisene etter at Solskjær fikk United-jobben.

Publisert Sist oppdatert

Det er dagen derpå, og reaksjonene fra de engelske avisene er mange etter at Ole Gunnar Solskjær fikk jobben permanent. Her er hva de skriver:

Tony Cascarino, The Times:

I sin kommentar i The Times skriver Cascarino at kampen om topp fire, eller en triumf i Champions League ikke burde være hovedprioriteten til Solskjær nå. Hans viktigste oppgave blir å sementere den positive mentaliteten og holdningen vi har sett til nå i spillergruppa og klubben.

Solskjær vet at han ikke kan senke standaren nå, om noe må han kreve mer fra spillerne, styret og klubben. Det er sannsynlig at Manchester United ender blant topp fire, men om de skulle havne utenfor må Solskjær sørge for at Rashford fortsetter å forbedre spillet sitt og at Pogba fortsatt er investert i, og fokusert på prosjektet.

MÅ HEVE STANDARDEN: Ole Gunnar Solskjær må finne tilbake til Fergusons resept da skotten gjorde United til det mest fryktede laget i Premier League, skriver Tony Cascarino.

Det største klubben mistet da Sir Alex Ferguson takket for seg i 2013 var ikke kvalitet, det var Manchester United-standaren. Prestisjen, frykten for dem, ønsket om å være en av dem – det er dette Solskjær prøver å bringe frem igjen, og han har enda en jobb å gjøre.

Avslutningsvis lister Cascarino opp tre navn som burde vurderes litt ekstra av Solskjær når overgangsvinduet åpner: 21-åringene David Brooks, fra Bournemouth og Aaron Wan-Bissaka fra Crystal Palace, samt 18 år gamle Callum Hudson-Odoi fra Chelsea.

Fellesnevneren er at de er unge, sultne og har et behov for å vise at de håndterer utfordringene på det øverste nivået.

Jonathan Wilson, The Guardian:

Solskjær må være mer enn en Ferguson-prest.

Slik innleder Wilson sin kommentar i The Guardian. Det var et sjakktrekk å ansette Solskjær som midlertidig manager. En av de beste avgjørelsene fra styret etter at David Gill tok følge med Sir Alex Ferguson ut portene på Old Trafford i 2013.

Med Solskjær kom en manager med en klar tro på idealene til Ferguson og som man visste ville samle klubben.

Solskjær viste frem sine mesterlige taktiske kvaliteter både mot Arsenal i FA-Cupen, og i bortekampen mot PSG i Champions League, men har enda ikke gått på en smell. Derfor er det betimelig å fundere over hvordan nordmannen vil håndtere et tilbakefall, og hvor lenge han kan opptre mer som en Ferguson-prest, enn en manager.

JOBBEN ER DIN, OLE: Ole Gunnar Solskjær har vist seg tilliten verdig etter tre strålende måneder som midlertidig manager.

Ed Woodward & Co. kunne ventet enda lengre med selve ansettelsen, men tidspunktet kan være behjelpelig i kontraktsforhandlinger med spillere ettersom fremtiden ikke lenger er usikker.

Bryan Robson, Daily Mail:

Den tidligere Manchester United-kapteinen deler sine tanker i en kommentar i Daily Mail.

Å ansette ham nå er en klok avgjørelse. Det gir spillere og staben et insentiv til å virkelig gi alt resten av sesongen. 

Solskjær fortjener jobben, men nå må han ha en midtstopper. Joda, han har forbedret forsvaret siden han kom, men han trenger en kommanderende leder. Se bare på innflytelse Van Dijk har hatt i Liverpool.

HENT EN STOPPER: Det er rådet fra United-legenden Bryan Robson.

Mauricio Pochettino var lenge et alternativ til Solskjær, noe som ville blitt veldig dyrt. Jeg mener at Solskjær burde få tilgang til de midlene han sparer klubben ved å være billigere i drift, og kjøpe en stopper i verdensklasse.

Paul Hayward, The Telegraph:

Ole Gunnar Solskjær gjenforente bandet og alle var glade – men nå venter den vanskelige oppgaven med å lage musikk som kan konkurrere med Manchester City, Liverpool og Tottenham.

Nå er han ikke lenger beskyttet av merkelappen «midlertidig manager», eller av populariteten blant spillere og fans. Nå konkurrerer Solskjær på samme betingelser som Pep Guardiola, Jürgen Klopp og Mauricio Pochettino.

Auditionen er over.

I fase én gjorde han underverker med Rashford og Martial og strammet opp forsvaret. Men med tapene mot Arsenal og Wolverhampton, kan det se ut til at Solskjær har skvist ut de forbedringene han kunne fra en svakt sammensatt tropp.

En fotballklubbs identitet er viktig, og tre ganger har Manchester United vandret vekk fra hva og hvem de er. Men med ansettelsen av Solskjær som permanent manager oppstår det en link mellom fortiden og fremtiden.

Neil Ashton, The Sun:

«Han vil gi blod, slit, tårer og svette over de neste tre årene.» Neil Ashton i The Sun parafraserer Winston Churchill i introduksjonen i dagens kommentar før han trekker frem overgangen fra Mourinho til Solskjær.

Mourinho oppførte seg som om han gjorde Manchester United en tjeneste som den meritterte manageren han er.

Men solskjær respekterer og verdsetter sin posisjon.

Solskjær har gitt spillerne frihet, og han oppfordrer dem til å uttrykke seg på en måte som minner om lagene Ferguson vant 13 ligatitler med.

Nordmannen har gjort alt han ble bedt om og bragt tilbake stabilitet og imponerende resultater. Det er gjort på Manchester United-vis, og for den grunnen måtte Solskjær få jobben.

Powered by Labrador CMS