– Stones passer bedre enn Varane

Phil Neville skryter av Raphael Varane, men ville likt å se United hente John Stones fremfor franskmannen.

Publisert Sist oppdatert

United går inn i sommervinduet med store forventninger til hva som kan komme inn dørene på Old Trafford.

Flere store navn danser rundt i ryktebørsen til United, og tusenvis av meninger deles om hvem som bør bli United-spillere iløpet av sommeren.

Chris Smalling og Daley Blind har utgjort midtstopperduoen til United i de fleste kampene i årets sesong, men grunnet litt varierende prestasjoner blir United linket til flere midtstoppere.

Raphael Varane og Jose Mourinho
GJENFORENES I UNITED: Jose Mourinho og Raphael Varane i Real Madrid.

To av disse er Raphael Varane og John Stones.

Varane fikk sin debut for Real Madrid under Mourinhos tid i den spanske klubben, og stopperen har blitt sterkt linket til å gjenforenes med den portugisiske manageren i Manchester United.

Det har nesten blitt et tidspørsmål om når John Stones skal forlate Everton etter det har vært flere episoder hvor engelskmannen har vært på vei ut av laget.

– Et partnerskap trenger forskjeller

For Ex-Red Phil Neville er det liten tvil om hvem han mener United bør gå for.

– Jeg tror Stones vil være en bedre partner for Smalling enn Varane, sa Neville i et intervju med Carlsberg.

Soccerex - Manchester
– GLEM PRISEN: Phil Neville tror John Stones vil koste mye, men sier man må glemme prisen.

– I et partnerskap trenger du forskjeller. Varane er lik Smalling. Han har fart og styrke mens Stones har litt ekstra kvaliteter med ballen. Bruce og Pallister, Stam og Johnsen. Du trenger en til å komplementere den andre.

Neville er klar over Mourinhos begeistring for Varane, men tror ikke det ville vært aktuelt å hente både franskmannen og Stones.

– Jeg vet Mourinho liker Varane veldig godt. Han er litt lik Stones, så du ville nok ikke hentet begge to. Han er så rask at han kunne fanget duer. Dersom man kan hente en av de vil man styrke forsvaret sitt.

Neville spilte med Stones under sin tid i Everton, og skryter av midtstopperen

– Stones vil nok koste mye, men glem prisen. Da jeg var i Everton tenkte jeg: «Han er en Manchester United-spiller». Det er noen spillere du kan si det om. Han er engelsk, han er ung, han er selvsikker, og han har karakteren og evnen.

– Han ligner på Rio Ferdinand. Jeg liker ikke å sammenligne, men det ligger i måten han fører ballen fremover. Han har fått kritikk dette året, noe jeg syntes er litt urettferdig, men jeg tror han er en spiller jeg ville likt å se komme inn.

 

Powered by Labrador CMS