Charlton, Stiles, Connelly – og Pogba

Uniteds 25 år gamle franskmann er nå blitt medlem av en svært eksklusiv klubb.

Publisert Sist oppdatert

Paul Pogba er verdensmester!

Det er første gang siden 1966 at en United-spiller har vært med på å vinne klodens mest ettertraktede fotballtrofé.

Under VM-sluttspillet i England for drøyt et halvt århundre siden, var det to røde med på finalelaget som beseiret Vest-Tyskland 4-2 etter ekstraomganger; Bobby Charlton og Nobby Stiles spilte begge hele det dramatiske oppgjøret, mens tredjemann, John Connelly, var med i troppen.

Måtte vente i 43 år

Den gang, i 1966 og i mange år fremover, var det fortsatt slik at kun de som spilte selve finalen fikk medaljer. Connelly måtte således vente helt til FIFA i 2007 omsider endret sitt rigide regelverk før han to år senere kunne motta sin rettmessige VM-medalje. Det skulle altså ta 43 år, og Connelly hadde rukket å passere 71 før den omsider dukket opp – og det i siste liten. Den gamle vingen døde nemlig bare tre år senere, 74 år gammel.

LES OGSÅ: Omsider VM-medalje til Connelly

PAUL POGBA (t.h.) i skuddet. Her avgjør han i praksis VM-finalen.

Førstemann på scoringslisten

Men tilbake til 2018 og Paul Pogba. Det skulle altså gå hele 52 år fra mesterskapet i 1966, til United fikk sin fjerde vaskeekte verdensmester i sine rekker.

Det er med andre ord en eksklusiv klubb Pogba nå er blitt medlem av – vi gratulerer!

LES OGSÅ: VM-børsen – Merci, Pogba!

Gratulasjonene stopper imidlertid ikke riktig der. Han må også applauderes for å ha gjort noe ingen United-spiller har gjort tidligere – han fant nettmaskene i en VM-finale.
3-1-scoringen, der han fra 16 meter kaldt, rolig og aldeles nydelig plasserte ballen forbi keeper Danijel Subašić, var også den som i praksis avgjorde VM-finalen 2018.

Félicitations encore, Paul!

NB: Andre, som Fabien Barthez, Laurent Blanc, Kleberson og Schweinsteiger, har også vunnet VM, men ikke som United-spillere.

Powered by Labrador CMS