I Welbecks fotspor

John Cofie har ambisjoner om å gjøre som Danny Welbeck.

Publisert Sist oppdatert

Den Ghana-fødte 19-åringen håper at det pågående utlånet til belgiske Royal Antwerp vil vise seg å være det springbrettet han trenger for å kunne klore seg inn på Uniteds førstelag.

I så måte ønsker han å kopiere klubbkamerat Danny Welbeck, som var omtrent jevngammel med Cofie da han ble sendt til Sunderland for å bli voksen. Da han omsider returnerte til Old Trafford var det som fullbefaren Premier League-spiller. Nå er han forlengst blitt et fullverdig medlem av Sir Alex’ førstelagstropp – og landslagsspiller for England.

– Og det samme ønsker jeg for meg selv, sier John Cofie til National.

– Danny var i samme posisjon som jeg er i nå. Han har bedt meg om å jobbe hardt, holde meg unna trøbbel og konsentrere meg.

– Alt dette lyder som selvfølgeligheter, men jeg vet at ordet ville spredd seg som ild i tørt gress dersom jeg havnet i trøbbel. Sjefen min i Manchester ville ikke blitt det spor imponert.

Nytt utlån?

Cofie dro til Royal Antwerp i begynnelsen av januar, og med fem kamper fra start, ett mål og én assist, synes han allerede å ha etablert seg på klubbens førstelag. Likevel er han realistisk nok til ikke å la seg forlede til å tenke tanker som at det samme vil skje så snart han returnerer til Manchester.

– Nei, det gjør jeg ikke. Nå prøver jeg bare å gjøre mitt beste her i håp om å skaffe meg en ny kontrakt i United. Skulle det så vise seg at jeg ikke er kommet nærmere en plass i førstelagstroppen der, håper jeg å kunne dra på et nytt utlån et eller annet sted i England.

Powered by Labrador CMS