Ryktesaker, uke 29

Man skal høre mye før ørene faller av, heter det. Ok, hva med Joey Barton til United? Nå, kjenn etter, henger konkyliene fortsatt på plass? Les overgangsrykter her.

Publisert Sist oppdatert

United har allerede vært svært travle på overgangsmarkedet hittil i sommer. Både Phil Jones, Ashley Young og David de Gea har kommet inn, mens Wes Brown og John O’Shea har dratt til Sunderland. Til tross for dette, virker det ikke som om De røde djevlene har gjort seg ferdige enda. Flere offensive midtbanespillere har blitt aet til klubben, og Wesley Sneijder, Luka Modric og Samir Nasri er en trio som har vært en gjenganger i engelsk presse.

Det skjer mye i Silly Season, og United.no samler her alt av rykter som omhandler United for å gi deg en oversikt over hvordan ting ligger an. Under følger ryktene for uke 27.

  • For en oversikt over hvilke kilder som historisk sett er mer pålitelige enn de andre, se her.

Tidligere ukers ryktespalter:

  • United-rykter, uke 28 (11. juli – 17. juli)
  • United-rykter, uke 27 (4. juli – 10. juli)
  • United-rykter, uke 26 (27. juni – 3. juli)
  • United-rykter, uke 25 (20. juni – 26. juni)
  • United-rykter, uke 24 (13. juni – 19. juni)
  • United-rykter, uke 23 (6. juni – 12. juni)

Søndag 24. juli

Dagens sjokkrykte omhandler Newcastles beryktede urokråke, Joey Barton. Det er The Sun (husk at dette utelukkende er en ryktespalte) som påstår at Sir Alex Ferguson nå forbereder et bud på den tidligere City-spilleren. United-manageren har ikke fått napp hos noen av sine hovedmål – Wesley Sneijder, Luka Modric eller Samir Nasri, og skal altså ha vendt blikket i retning den kontroversielle scouseren. For egen regning legger vi til at et eventuelt kjøp av Barton vil innebære at United, dersom klubben skulle velge å returnere til USA neste år, må la Barton sitte hjemme. På grunn av sin brogete fortid er han utestengt fra landet i ytterligere to år.

Ellers hevder The People at ex-Red Diego Forlan kan være på vei til Tottenham. Den 32 år gamle uruguayaneren skal ha fått løfter om at han kan få forlate Atletico Madrid gratis, noe som visstnok har fått en ivrig Harry Redknapp til å kaste sluken mot Estadio Vicente Calderon.

Lørdag 23. juli

Costaricaneren Joel Campbell er tilbake i ryktespaltene, og denne gang utelukkende i forbindelse med United. Arsenal så ut til å ha sikret seg ham for £900.000, men skal ha trukket seg fra handelen. Det skal ha skyldtes lunken interesse fra 19-åringen som angivelig aldri dukket opp til den medisinske testen i London. Dermed skal det, ifølge Betsplayer, være fritt frem for United. Overgangskravet på rundt £1 millon bør i hvert fall ikke være noen hindring.

Når det gjelder Wesley Sneijder, hevder The Sun-journalisten Neil Custis for øvrig at United fortsatt ER ute etter å sikre seg hollenderen. Ok, da får vi bare vente og se…

Fredag 22. juli

Brasilianske Ganso har figurert i ryktespaltene en stund allerede, og Talksport hiver seg på. De hevder at United er beredt til å kaste seg inn i kampen for alvor. AC Milan hevdes å ha godtatt et krav på £26 millioner for 21-åringens underskrift, men får nå konkurranse både fra United og franske Paris St. Germain. Sistnevnte backes opp av Qatar Sports Investments og har penger i lassevis, men et konkret bud fra Manchester United vil ventelig interessere spilleren selv. Dette til tross for at han så sent som for få dager siden uttalte at han ønsker å bli værende i Santos.

Reservelagsspillerne Danny Drinkwater og Oliver Norwood skal ha imponert Blackpool-ledelsen. Ifølge Blackpool Gazette var assisterende manager Steve Thomson tilstede under tirsdagens kamp mot Fleetwood, og ble så fornøyd med de tos innsats at klubben vurderer et fremstøt.

Torsdag 21. juli

En rolig dag på ryktefronten, men Manchester Evening News skriver at Dimitar Berbatov nærmest garantert blir på Old Trafford. – Det er ikke noe vi trenger å diskutere noe mer, sier en kilde «nær Berbatov».

Mame Biram Diouf har vært koblet til en mulig utlånsavtale med Blackpool, men den tidligere Molde-spissen sier til Sky Sports News at han ikke har hørt et ord fra de oransje.
– Jeg blir til stadighet spurt om Blackpool, men ingen har fortalt meg noe, det er bare rykter, sier Diouf, og understreker at han ønsker å bli på Old Trafford for å kjempe om plassen.
– Jeg skal i hvert fall gjøre mitt beste, så får vise hva som skjer når sesongoppkjøringen er over.

Onsdag 20. juli

Edinson Cavani har såvidt blitt nevnt i forbindelse med en overgang til Manchester United, men det spørs om Sir Alex er villig til å bla fram pundsedlene for å sikre seg uruguyaneren. Napoli har nemlig satt en prislapp på svimlende £88 millioner for stjernespilleren. – Hva med interessen fra Manchester United? Jeg har ikke hatt noen kontakt med noen italienske eller utenlandske klubber. Dette er bare rykter det ikke er noe hold i, sier Cavanis agent, Claudio Anellucci, til Calciomercato.it.

Sky Sports hevder i dag at Joel Campbell, som til daglig hører hjemme i Costa Rica-klubben Deportivo Saprissa, er i søkelyset til både United og Arsenal. Inntil nå har det vært antatt at 19-åringen ville skrive under for londonerne i en avtale verdt £1 million, men etter å ha fått nyss om Uniteds interesse, skal Campbell ha gått i tenkeboksen. Han vil nå vente til etter U20-VM med å ta en avgjørelse om fremtiden.
Campbell, som ble født i 1992 og egentlig heter Joel Nathaniel Campbell Samuels, har seks A-landskamper for Costa Rica.

Tirsdag 19. juli

Rykter om Dimitar Berbatov har versert helt siden han ble vraket til finaletroppen i Champions League. Nå hevder Itasportpress at Juventus har lagt inn et bud på bulgareren. Det spørs imidlertid om €8 millioner vil være nok til at De røde djevlene bestemmer seg for å selge.

Her er en interessant – eller oppsiktsvekkende, om du vil – nyhet. Ji-sung Parks kontrakt går ut etter denne sesongen, men selv om han har ytret et ønske om at han vil bli i United, ønsker Guangzhou Evergrande å hente sørkoreaneren. Den kinesiske klubben er ikke redd for å bruke penger, og skal være villige til å doble Parks lønn for å lokke han til Østen. – Klubbeier Xu Jiayin har sagt han vil gjøre det som er nødvendig for å hente Park til laget vårt, forteller Guangzhou-sjef Lee Jang-Soo til Beijing Times.

Ashley Youngs innkomst fører til at andre vinger aes vekk fra Old Trafford, men Antonio Valencias agent, Diego Herrera, avviser at ecuadorianeren er på vei bort, selv om han har vært koblet til blant annet italiensk fotball. – Juventus? Det er bare rykter. Det har vært interesse fra Italia og Spania, men ikke noe konkret. Spilleren har også fire år igjen av kontrakten med Manchester United, et sted han er veldig fornøyd med, sier agenten til TMW.

Paulo Henrique Ganso har vært en gjenganger i engelsk presse de siste dagene, men nå tar han bladet fra munnen selv og sier han ikke vil forlate Santos. Til superesportes.com sier han: – Det er ingenting som hindrer meg i å reise, men jeg har fokuset mitt på klubb-VM og det brasilianske mesterskapet.

Og ja, vi kommer innom Wesley Sneijder i dag også. Manchester Evening News hevder nemlig at dersom Inter – mot formodning – skulle selge nederlenderen, må United vente seg hard konkurranse fra byrival City. De lyseblå planlegger en byttehandel med Milano-klubben, hvor Carlos Tevez vil sendes andre veien.

Mandag 18. juli

Ingen dag uten en Wesley Sneijder-nyhet! I dag uttaler hollenderens lagkamerat at han er sikker på at Sneijder blir i Inter. – Jeg vedder en pizza og en øl på at Wes ikke reiser. Om et par dager kommer vi til å se at Wes tar mikrofonen og sier at han hundre prosent sikkert blir værende i klubben. Manchester Evening News skriver at United begynner å bli desperate etter å sikre seg en midtbanespiller før sesongstart, siden Darren Fletcher kanskje mister sesongstarten grunnet sykdom.

Spisskonkurransen i United er tøff, og det kan gå utover Mame Biram Diouf. Ifølge Daily Mail kan 23-åringen være på vei til Blackpool på lån neste sesong, med mulighet for en permanent overgang for £1,5 millioner. Ian Holloway er desperat etter å hente en ny angrepsspiller, ettersom både DJ Campbell og Gary Taylor-Fletcher er på vei bort fra klubben.

United skal være svært interesserte i å hente brasilianeren Paulo Henrique Ganso, men ifølge Metro har også Tottenham lyst på spilleren som blir kalt «den nye Kaka». Ganso antas å koste £25 millioner.

United.no understreker at dette er en ryktespalte, og at ingenting er bekreftet av Manchester United.

Powered by Labrador CMS