«Jaws» gleder seg

Joe Jordan, fryktet United-spiss fra 1978-81, nå hovedtrener for Portsmouth, gleder seg til kveldens møte med sin gamle klubb.

Publisert Sist oppdatert

Den 56 år gamle skotten, som sist helg måtte se Pompey bli overkjørt på Stamford Bridge, og nå står overfor ligamesterne fra Manchester United, avviser at han er skremt over det tøffe innledningsprogrammet. Tvert imot; det er nettopp slik den gamle hodespesialisten vil ha det.

«Man er jo i Barclays Premier League for å få spille mot klubber som Manchester United, Chelsea, Arsenal og Liverpool. De er de største klubbene og vi har vunnet retten til å spille mot dem. Det er nettopp derfor gode fotballspillere kommer til Pompey; de ønsker å spille Premier League-fotball mot United,» sier Jordan til ManUtd.com, og legger til:

«Joda, vi har fått en tøff start (på sesongen), men det samme var tilfelle i fjor også. Topplagene ble kastet på oss; men vi må jo uansett møte dem på et eller annet tidspunkt.»

Mandagens kamp blir lagenes tredje møte i løpet av en måned. United gikk først seirende ut av treningsoppgjøret i Nigeria (2-1) og deretter av kampen om Community Shield på Wembley for to uker siden (0-0 og deretter 3-1 på straffekonkurranse). Jordan mener likevel at de to kampene ikke vil ha noen betydning for utfallet av kveldens Premier League-møte:

«Vi kan alltids ha lært noe av de to kampene mot United, men fotball er et uforutsigbart spill. Det er nettopp det som gjør det så fascinerende,» avslutter mannen som kom til United fra Leeds for £350.000 i januar 1978.

Jordan var en stor, sterk og knallhard spisstype, spesielt fryktet i luftdueller. I løpet av sin tre og et halvt år lange Old Trafford-karriere, scoret han 41 mål på 125+1 liga- og cupkamper. Sommeren 1981 ble han overført til AC Milan for anslagsvis £325.000.

P.S. Joe Jordan gikk stort sett under to kallenavn – «Jaws», som følge av sine manglende fortenner, og «Smokin’ Joe» av mer opplagte grunner.

Powered by Labrador CMS