– Ikke ansett Solskjær

Publisert Sist oppdatert

Den skotske hardhausen, som spilte for Manchester United i perioden 1978-1981, mener rett og slett at Solskjær ikke oppfyller kriteriene for å bli Sir Alex Fergusons arvtaker.

– Solskjær er ikke en kandidat per nå. Han er ung og i sin første jobb, og du må ha mer erfaring enn han har om du skal være kandidat til jobben i Manchester United, sier «Jaws». Han er av den oppfatning at Solskjær først må komme seg gjennom motgang for å bli kvalifisert til jobben.

Motgang gir mest lærdom

– Manchester United er den største klubben i verden, og jeg tror de ser på kandidater som har oppnådd suksess over tid. Samtidig synes jeg også det er viktig at manageren som overtar har møtt motgang. Noen ganger kan motgang til og med lære deg mer enn medgang.

– Solskjær har kun oppnådd suksess så langt. Jeg tror han hadde hatt godt av å møte litt motgang slik at han må tenke ut hvordan han skal løse en floke.

Joe Jordan legger på ingen måte skjul på at han er imponert over jobben Solskjær har gjort i Molde. Likevel tviler han sterkt på at nordmannens navn befinner seg på listen over aktuelle kandidater.

– Solskjær har bare vært i yrket i et par år, og det er urealistisk at han skal ta over. Jeg tror du må ha erfaring for å kunne takle en jobb der du må takle et voldsomt press.

– Hør på Sir Alex

– Ting forandrer seg fort i fotball. En manager kan gjøre det glimrende og tiltrekke seg interesse fra Manchester United, men plutselig snur ting. Det kan være på grunn av skader i troppen eller andre ting, men suksess er noe som er langvarig – ikke noe som varer over noen måneder.

– Jeg håper Gill spør Sir Alex om råd til hvem som egner seg som arvtaker. Og jeg tror de vil sette seg ned og høre på rådene han gir, sier Jordan til united.no

På utkikk etter jobb

Selv har Jordan vært arbeidsledig siden han og Harry Redknapp fikk fyken fra Tottenham i juni. Skotten hinter imidlertid om at nye arbeidsoppgaver kan vente rett rundt hjørnet.

– Jeg har det fint om dagen, men vil gjerne tilbake i yrket. I teorien kan jeg få ny jobb i morgen eller i neste uke. Det er vanskelig å forutse nå, sier han.

– Hva slags jobb vil du ha?

– Hva som helst så lenge det er innen fotballen, røper Jordan overfor united.no

Powered by Labrador CMS