– United trenger ikke en ny spiss i januar

Klar tale fra Dimitar Berbatov.

Publisert Sist oppdatert

Seks mål har Mason Greenwood kvittert med så langt i sesongen. Det er nest best i United, kun slått av Marcus Rashford, selv om 18-åringen stort sett kun har spilt en birolle denne sesongen.

Samtidig kobles United jevnlig til nye spisser, blant annet norske Erling Braut Haaland, men nå er det flere som tar til orde for at et nytt spisskjøp kanskje ikke vil være det smarteste United gjør.

Tidligere United-spiss Dimitar Berbatov er en av dem som er klar på det.

– Jeg synes ikke at United trenger å kjøpe en ny spiss i januar, sier Berbatov til Evening Standard.

– De (United) har ok alternativer lengst framme allerede. Jeg ønsker å se Marcus Rashford utvikle seg videre, jeg er en stor beundrer av Anthony Martial og jeg gleder meg til å se at Mason Greenwood får enda mer spilletid.

– Om de kjøper en ny spiss, selv om det skulle være et fremadstormende talent som (Erling Braut) Haaland eller en mer rutinert type som Mandzukic, så kan det gjøre de unge United-spillerne litt motløse, sier bulgareren som scoret 48 mål på 108 United-kamper mellom 2008 og 2012.

– Haaland ville gitt United noe annerledes, men å komme hit fra østerriksk Bundesliga vil være et enormt steg for ham så United må tenke seg nøye om på om han er rett mann og ikke mint om han faktisk vil passe inn i stilen.

ET STORT SMIL: Det var stort sett slik vi så Mason Greenwood utover i 2. omgangen torsdag kveld.

– På Felix-nivå

Tim Long, fotballkommentator, blant annet for MUTV, har lenge argumentert for at United har den offensive kraften de trenger, så lenge de bare tør å slippe fri Greenwood.

Les også: Solskjær oppdaget Greenwood som 7-åring – spurte om selfie

Long mener faktisk at Uniteds 18-åring er på samme nivå som verdens tredje dyreste fotballspiller gjennom alle tider, Joao Felix.

Felix fylte nylig 20 år, men ble solgt fra Benfica til Atletico Madrid for 126 millioner euro i sommer etter å ha scoret 15 ligamål, tre mål i Europa League og totalt 20 mål for portugiserne forrige sesong.

Etter overgangen i sommer har Atletico Madrids rekordkjøp så scoret fire mål på totalt 16 kamper i sin nye klubb.

Da overgangen skjedde i sommer skrev Long følgende på Twitter.

– Jeg mener at Greenwood er like god som Joao Felix.

– Jeg har fulgt ham (Mason) over flere år, og mener at han er like god teknisk, og kanskje bedre fysisk. Jeg tror at han kunne scoret 15 mål eller mer i portugisisk liga forrige sesong selv om han da bare var 17. Han er to år yngre enn Felix, så får tiden vise hva som skjer.

Enig med Berbatov

Nå er det gått fem måneder, og Long står på sitt i flere nye tweets om saken.

– Jeg fikk gjennomgå for det jeg skrev i juli, også fra andre fotballfolk, men Greenwood står nå med fem mål og én målgivende på seks kamper fra start denne sesongen. Joao Felix har fire mål og én målgivende på 14 kamper fra start.

– Felix har bidratt med fem mål på totalt 1.123 minutter. Greenwood har sju på 656 minutter.

– Så tar jeg selvsagt litt i her for å understreke et poeng. Jeg forstår jo at det er et par år forskjell på dem, at de spiller i ulike lag og i forskjellige turneringer, men jeg tror på meg selv når det gjelder å se potensialet til en spiller som er på vei opp og hvordan han vil ta det neste nivået han sendes ut på. Greenwood kommer til å bli en stjerne, skriver han.

– Jeg har derfor sagt siden i sommer at United ikke trenger en ny spiss, og forhåpentligvis har Greenwood nå vist hvorfor. Det jeg ikke visste tidligere var at Ole (Gunnar Solskjær) ikke var klar til å sende ham utpå da Martial ble skadet, men nå ser han ut til å være klar til det.

– En 10er, høyreving og en sentral midtbanespiller er atskillig viktigere. Det er egentlig bare plass til en backup-løsning på spissplassen, skriver Long på Twitter.

Les også: Greenwood vs. verdensstjernene – hvor var de på samme alder?

Powered by Labrador CMS