Har tro på ungdommen

United-legende Norman Whiteside mener at flere av klubbens yngre har gjort seg fortjent til en plass på lørdagens lag mot Swansea.

Publisert Sist oppdatert

Whiteside, som selv debuterte for United før han fylte 17, er av den oppfatning at spillere som Adnan Januzaj, Jesse Lingard og Wilfried Zaha, har vist så lovende takter i oppkjøringen til sesongen at de bør være med i betraktningen foran ligaåpningen.

48-åringen er imponert over det han har sett av trioen, men mener at laget som sådan ennå har et stykke vei å gå før alt er på plass.

– Jeg har sett flere av sommerkampene på MUTV, og var selv tilstede under testimonialkampen for Rio Ferdinand. Det gjenstår nok å få rettet på en del ting, men på den annen side har det vært mange utskiftninger på laget. Flere av de etablerte har jo heller ikke spilt, påpeker han overfor ManUtd.com.

Og som vi vet; spillere som Wayne Rooney og Javier Hernandez har ikke vært i aksjon i det hele tatt, mens heller ikke Shinji Kagawa har fått mange muligheter til å vise seg frem.

– Det har nok vært vanskelig for manageren å ikke kunne samle alle spillerne. Det store plusset i så måte er at de tre ungdommene, Januzaj, Lingard og Zaha, har vært strålende. Hvem vet om de ikke får en plass fra start av mot Swansea?

– Umulig å spå laguttaket

Wilfried Zaha er en av dem som har imponert 'Big Norm'.
Wilfried Zaha er en av dem som har imponert «Big Norm».

– Ingen har en guddommelig rett til å få navnet sitt med i lagoppstillingen; det må man først gjøre seg fortjent til. Men de tre ungdommene har gjort det veldig bra og banker kraftig på døren.

På spørsmål om hvem han tror vil utgjøre startelleveren mot Swansea på lørdag, er Whiteside derimot litt tilbakeholden, rett og slett fordi det er vanskelig å forutsi. Likevel tror han at laget vil inneholde mange av dem vi er blitt vant til å se i den røde trøyen.

– Jeg vet rett og slett ikke, men manageren har fått en vanskelig nøtt å knekke. Jeg er bare så spent på om han vil slippe noen av de yngste til. Og så må vi vente og se hvordan det står til på skadefronten. Likevel blir det nok Rio Ferdinand og Nemanja Vidic som midtstoppere og Robin van Persie på topp, spår «Big Norm» Whiteside.

Powered by Labrador CMS