– Det er en enormt stor ære

Jesse Lingard leder laget som kaptein mot Astana.

Publisert Sist oppdatert

dette intervjuet bekreftet Ole Gunnar Solskjær at Jesse Lingard er Uniteds kaptein mot Astana.

– Jesse kommer til å være kaptein. Han er en veldig god karakter i denne gruppa. Han har hatt sine utfordringer de siste månedene, men han er på vei tilbake nå, sa Solskjær.

GIR LINGARD ANSVAR: Ole Gunnar Solskjær.

Lingard selv er naturlig nok også veldig fornøyd med å ha fått kapteinsvervet for denne kampen.

– Det er en enormt stor ære. Jeg sa i starten av sesongen at jeg ønsker å være mer en ledertype som person, på og utenfor banen, siden jeg er en av de eldre spillerne på laget. Dette er det perfekte tidspunktet for å vise det, sier Lingard til MUTV.

– Jeg har vært mye rundt unggutta, og en må lede an, sette et eksempel og være en rollemodell, og jeg vil prøve å gjøre det.

– Jeg kjenner dem ut og inn, og de trener med oss stort sett hver dag. Du ser talentet hver dag, og forhåpentligvis kan de vise det utpå banen.

STARTET BRA: Jesse Lingard gjorde det ganske godt helt i starten under Solskjær, men har hatt et vanskelig 2019. Målet hans mot Arsenal i januar var forrige gang han kom på scoringslista.

United har kvalifisert seg fra gruppespillet, men resultatet påvirker sjansene våre til å sikre oss førsteplassen i gruppa.

Det er om å gjøre å holde AZ bak seg i gruppa.

I tillegg mener Lingard at mentaliteten i gruppa uansett bør være at United skal vinne kampen.

– Jeg vet at vi allerede har avansert [fra gruppespillet], men for innstillingens del trenger vi å vinne kampen, og det er slik vi kommer til å forberede oss på det.

Den sjette kapteinen

Ashley Young er Uniteds kaptein, men spiller naturlig nok ikke alle kampene, siden han i utgangspunktet ikke er i førsteelleveren.

Vi har til sammen hatt fem som har startet kamper som kaptein denne sesongen, nemlig følgende spillere:

  • Ashley Young
  • David de Gea
  • Nemanja Matic (én kamp, mot Astana på hjemmebane)
  • Axel Tuanzebe (én kamp, mot Rochdale på hjemmebane)
  • Harry Maguire
LEDET LAGET: Axel Tuanzebe var kanskje manges favoritt til å få kapteinsbindet igjen her, siden Lingard også var på laget da Tuanzebe ledet laget ut mot Rochdale.
Powered by Labrador CMS