Mata – Martial 3-12

Fortjener franskmannen enda mer spilletid?

Publisert Sist oppdatert

Anthony Martial har levert varene så godt som i hver United-kamp denne sesongen, men har kun fått tillit fra start i tre av Uniteds åtte tellende kamper.

Likevel er spørsmålet: fortjener han flere sjanser fra start?

United.no har sett nærmere på målpoengene som er levert så langt i sesongen, inkludert preseason-kampene, og for moro skyld også laget en oversikt som viser totalen hvis man inkluderer tredje sistemann på hver scoring.

Den viser at både Martial og også Jesse Lingard produserer veldig mye mer målpoeng enn Juan Mata.

Betyr det at Mourinho burde se på muligheten for å gi dem flere sjanser?

Mål og målgivende

Ser man kun på mål og målgivende i Uniteds 15 kamper denne sesongen, så toppes målpoeng-lista av Henrikh Mkhitaryan med totalt 13 poeng så langt, fordelt på fire scoringer og ni målgivende.

Rett bak ham følger Romelu Lukaku og Anthony Martial med 11 målpoeng, mens Marcus Rashford har 10 målpoeng til nå.

Til sammenlikning har Juan Mata levert to målpoeng hittil i sesongen.

Faktisk har hele sju spillere levert mer enn Matas to målpoeng så langt.

Totalt sett må det uansett sies å være svært positivt at hele 17 spillere har mål eller målgivende denne sesongen.

Målpoeng totalt denne sesongen:

Hvis man tar med tredje sistemann

Velger man også å gi ut såkalte ”hockey-assist”, altså målgivende også til den som er tredje sist på ballen før scoring, så ender Mkhitaryan på 16 målpoeng, Lukaku på 14, Rashford på 13, Martial på 12 og også Jesse Lingard ender på tosifret, med ti målpoeng til nå.

Det er også verdt å merke seg at Nemanja Matic er den som flest ganger har vært tredje sist før en scoring, mens Paul Pogba (9) og Marouane Fellaini (8) også er i nærheten av tosifret om man teller på den måten.

Til sammenlikning har Juan Mata kun vært tredje sist en gang, slik at hans total, med denne regnemåten, blir tre målpoeng – altså et godt stykke bak de andre gutta.

Målpoeng – med tredje sistemann:

Hva med spilletid?

Det spesielle er at Mata og Martial også har spilt så godt som like mye denne sesongen. Juan Mata har totalt spilt 583 minutter for United, noe som betyr 194 minutter per målpoeng (hvis man inkluderer når han er tredje sist på en scoring), mens Martial har spilt 616 minutter, noe som betyr målpoeng hvert 51. minutt. Et vanvittig godt tall, egentlig.

Jesse Lingard kommer imidlertid enda bedre ut av det, med 10 målpoeng på 490 minutter, noe som betyr målpoeng hvert 49. minutt.

Utfordringen er at Mourinho så langt har brukt Rashford og Martial som venstre kantspillere eller rene spisser, mens Mata er mer høyre kantspiller eller 10er.

Hvordan ville du komponert dette for å få plass til Martial? Eller må franskmannen fortsatt være fornøyd med det han faktisk får av spilletid?

Powered by Labrador CMS