En «Fellaini spesial» reddet Belgia

VM-BØRSEN: Vi ventet oss mer fra Lukaku, mens fra Fellaini fikk Martínez akkurat det han ville ha.

Publisert Sist oppdatert

Belgia – Japan 3–2  (0-0)

Åttendedelsfinale, Rostov Arena

Mål: 0-1 Haraguchi (48.), 0-2 Inui (52.), 1-2 Vertonghen (69.), 2-2 Fellaini (74.), 3-2 Chadli (90+4.).

🇧🇪 Romelu Lukaku

Helhetsinntrykk: Manglet det lille ekstra, men svært viktig bidrag på vinnermålet med sitt nydelige løp.

Verdt å vite: Belgia kom til kvartfinalen også i forrige VM. Denne gangen er Brasil motstander – den gang røk de mot Argentina.

Vurdering: Ikke den beste kvelden for Lukakus jakt på toppscorertittelen, men det ville jo vært enda verre om Belgia ikke gikk videre.

Lukaku gjorde egentlig mye som var ganske bra. Han gikk på noen gode løp der han pekte ut hvor han ville ha ballen, men ballen kom ikke dit.

Han var ved flere anledninger viktig som oppspillspunkt – både småpasningene og nærteknikken var OK.

Han kom seg til sjanser, og skaffet mange dødballer både ved å skyte og ved å stresse japanerne.

Han manglet bare det lille ekstra.

Lukaku er kapabel til å dominere mot Japan, og også til å score noen mål mot Japan, men her var det andre som stjal showet. Lukaku bommet på enkelte brukbare sjanser, og minst én som må karakteriseres som en stor sjanse.

Lukakus minst gode kamp hittil i mesterskapet – men det kommer nye sjanser etter dette finfine comebacket. Om han er mer på bølgelengde med Mertens og Hazard på fredag, vil det ikke bli lett for Brasils forsvar å stoppe Lukaku. Da er det mer bekymringsfullt om Belgia holder tett bakover. Sannsynligvis bekymrer det belgiske fotballsupportere mer enn at Lukaku ikke klarte å score her.

OBS! Ved karaktersettingen hadde først ikke undertegnede fått med seg hvor viktig Lukaku var med bevegelsene sine (pluss overhoppet) på vinnermålet, fordi denne saken plutselig måtte gjøres ferdig, og skriving ble prioritert fremfor å finstudere reprisen! Det vipper han opp på en muligens litt snill firer heller enn en streng treer.

🇧🇪 Marouane Fellaini

Helhetsinntrykk: Scoret akkurat det målet Martínez håpet at han skulle score.

Verdt å vite: Belgias beste VM-prestasjon: 4. plass i 1986.

Vurdering: Marouane Fellaini ble kastet inn på stillingen 0-2 i håp om at han skulle forandre kampen.

Det gjorde han.

Etter at Vertonghen først hadde redusert, i etterkant av en corner Fellaini skaffet, så headet Fellaini selv inn 2-2-scoringen han var satt inn for å heade inn. Mourinho smilte nok for seg selv et eller annet sted.

Senere scoret Chadli, som kom inn samtidig som Fellaini, det avgjørende målet på overtid. Ingen tvil om at Roberto Martínez traff med byttene denne gangen.

VIDEO:

(Takk til TV 2 for bildene.)

Powered by Labrador CMS