Sjekk alt som skjedde i VM-dramaet

United.no fulgte United-spillerne live gjennom den siste VM-kvalifiseringsdagen.

10 United-spillerespilte helt avgjørende VM-kvalifiseringskamper i løpet av tirsdagen og natt til onsdag norsk tid.

Landskampene

14.15 Hviterussland 1-0 Japan (Kagawa)
15.00 Wales 4-0 San Marino (Lawrence)
19.00 Portugal 3-0 Luxembourg (Nani)
19.00 England U21 5-0 Litauen U21 (Keane, Zaha, Powell)
20.00 Tyrkia 0-2 Nederland (RvP)
21.00 England 2-0 Polen (Flere spillere)
21.00 Belgia 1-1 Wales (Fellaini)
21.00 Frankrike 3–0 Finland (Evra)

Onsdag 16. oktober
01.30 Chile – Ecuador 2-1 (Valencia)
03.30 Costa Rica – Mexico 2-1 (Hernandez)

Her er sakene om dem.

LIVE TIRSDAG:

06.45: DRAMA: Javier Hernandez og Mexico var nær ved å miste play off-plassen som kan gi VM-plass, men så scoret USA tre minutter på overtid. Les saken her.

06.30: Antonio Valencia og Ecuador tapte 1-2 for Chile, men sikret seg VM-plassen på målforsjell. Les saken her.

23.00: Belgia – Wales endte altså 1-1, og Marouane Fellaini satt – som mange ganger nevnt tidligere – på benken gjennom hele kampen. Belgia gikk dermed ubeseiret gjennom kvalifiseringen med åtte seire og to uavgjort på ti kamper.

Robin van Persie spilte 45 minutter da Nederland slo Tyrkia 2-0 borte. United-spissen kom ikke på scoringslisten, men rev seg nok ikke i håret i frustrasjon av den grunn. Noen som i hvert fall ikke rev seg i håret var Sneijder og Robben, som scoret Nederlands mål og sørget for at nederlenderne nok en gang gikk ubeseiret gjennom kvalifiseringen.

For Patrice Evra og Frankrike gikk det som forventet. Les Bleus vant 3-0 hjemme mot Finland. Franck Ribéry sendte hjemmelaget i føringen, et selvmål av Toivio førte til 2-0, før Benzema fastsatte sluttresultatet til 3-0. Evra gjennomførte etter rapportene en solid kamp på backen, og noterte seg ellers for et gult kort.

22.55: Belgia har gjort alle tre byttene sine, men Fellaini sitter fortsatt på benken. I tillegg har Aaron Ramsey utlignet for Wales, uten at dette har noen særlig betydning for hjemmelaget.

22.47: Wembley kan slippe jubelen løs. England er offisielt klare for fotball-VM i 2014! Ukraina vant 8-0 borte mot San Marino, men må likevel gjennom kvalifisering. Fire United-spillere startet kampen for England, og flere vil det nok bli å se når kalenderen viser juni 2014.

22.46: Wayne Rooney blir kåret til banens beste! Har spilt en strålende kamp.

22.43: ENGLAND SKAL TIL BRASIL! 2-0! Det er Gerrard som sender Wembley til himmels! Krangler seg fremover og får tåa på ballen – det er ikke noe Messi-raid, men det gjør susen. Engelskmennene kan fylle sekken med både fotballsko og strandsko – England skal til Brasil!

22.41: Townsend går ut, Milner kommer inn.

22.37: Det er Daniel Sturridge som erstattes av Jack Wilshere. Her skal seieren kontrolleres inn.

22.36: MÅL! Frankrike opp i 2-0! Det er Toivio som sender ballen i eget nett.

22.35: Kan for øvrig nevne at Özil måtte forlate banen med skade i Tysklands målrike kamp mot Sverige. Det er ikke mer enn tre uker til United får besøk av Arsenal.

22.34: Lampard brukte ikke mange minuttene før han fikk et gult kort. Wilshere skal inn.

22.32: Sturridge drar seg karakteristisk forbi en motspiller og klinker til, denne gangen med høyrebeinet, men Polen- og Arsenal-målvakten redder fint.

22.30: Belgia har tatt ledelsen etter en scoring av Kevin de Bruyne. Fellaini sitter stadig plantet på benken.

22.26: Roy Hodgson velger å ta av Michael Carrick, til stor forundring blant mange twitterbrukere. Frank Lampard kommer inn. Er dette riktig trekk når man skal kontrollere inn en ledelse?

22.24: Marouane Fellaini sitter fremdeles på benken for Belgia. Det står fortsatt 0-0 i kampen mot Wales.

22.23: Ukraina leder hele 7-0 i San Marino. Dette spiller ingen rolle så lenge England vinner.

22.19: Patrice Evra har fått gult kort i kampen mot Frankrike.

22.16: Nå er det Lewandowski og Polen som er farlig frempå, men England får klarert.

22.14: Det er virkelig morsomt å se på England nå. Steven Gerrard løsner skuddfoten, men tre-fire meter til side for mål.

22.10: Utrolig nære at en Polen-spiller setter ballen i mål – feil mål riktig nok. Rooney fører ballen nedover kanten og slår inn langs bakken, og det er vel muligens Grzegorz Wojtkowiak som nesten sklir ballen i eget nett.

22.08: Ukraina har økt til 4-0 i San Marino.

22.07: En representant fra franskfotball.com twitrer følgende om Patrice Evras prestasjoner for Frankrike i den første omgangen:

«Solid. Bidrar fremover, én viktig involvering bakover. Pådro seg en smell i håndleddet, men spiller videre med bandasje.»

22.01: Andre omgang er i gang, og England får nesten en marerittstart. Polen spiller seg fint frem og får avsluttet i farlig posisjon, men Gary Cahill kaster seg frem og blokkerer.

21.59: Opta skriver på Twitter at Michael Carrick forsøkte 51 pasninger i den første omgangen. Hele 48 pasninger gikk til en medspiller.

21.55: Nederland vant 2-0 i Tyrkia, og går dermed – nok en gang – ubeseiret gjennom kvalifiseringen. Robin van Persie spilte 45 minutter for bortelaget, uten å komme på scoringslisten.

21.48: Det er pause i både Frankrike – Finland (1-0) og Belgia – Wales (0-0), mens det går mot en 2-0-seier for utbyttede Van Persie & co i Tyrkia.

21.45: En meget underholdende førsteomgang er over. England har for alvor vist hva som bor i dem, og Wayne Rooneys scoring sender hjemmelaget i garderoben med en 1-0-ledelse i baklomma.

21.40: Rooooney! 1-0! Lar hjelmen forlate hodet og beveger seg inn i boksen. Leighton Baines slår et nydelig innlegg, og United-spissen stanger hjemmelaget i føringen! Fullt fortjent ledelse for England som har dominert voldsomt det siste kvarteret.

21.37: Kan Polen stå i mot? Welbecks skudd blokkeres til corner.

21.35: England presser Polen skikkelig nå. Sturridge hadde først et farlig skuddforsøk, før Danny Welbeck kun var litt koordinasjon unna å sette inn 1-0. Deretter løsnet Rooney skudd for England, men det er foreløpig fortsatt målløst.

21.31: Hvordan kan du bomme der, Welbeck? Står på fem meter og avslutter etter en dødball, men United-spissen klarer å sette ballen utenfor stolpen med venstrefoten. Hundreprosentsjanse er nesten en underdrivelse.

21.27: Nære for England! Andros Townsend fyrer avgårde en suser som smeller i metallet bak en sjanseløs Szczęsny.

21.25: Status i øyeblikket: Van Persie ble byttet ut i pausen for Nederland som leder 2-0 mot Tyrkia, Fellaini sitter for benken i Belgia-Wales (0-0), Patrice Evra er i aksjon for Frankrike mot Finland (1-0), og fire spillere er på banen for England mot Polen.

21.23: Nå er det liv i England-kampen! En nydelig Polen-kontring ender i beina til Lewandowski. Carrick kommer for sent til unnsetning, men bidrar kanskje til å forstyrre polakken slik at han setter ballen like utenfor stolpen.

21.22: Samtidig plinger det for Ukrainas tredje mål. Det står 3-0 i San Marino etter bare 19 minutter. Som ventet ingen hjelp å få for England.

21.21: England er så nære! Gerrard slår et nydelig korridorfrispark, og Chris Smalling er noen centimetere unna å sette sitt første landslagsmål.

21.19: Det er tydelig at det står mye på spill i kampen mellom England og Polen. Kampen er litt avventende og det er en klar nerve i kampen. Fortsatt 0-0.

21.14: Han er ikke lenger United-spiller, men John O’Shea vil alltid være en populær mann blant den røde fansen. Altmuligmannen har sendt Irland i ledelsen med sin 2-1-scoring hjemme mot Kasakhstan. O’Shea gjorde seg populær med matchvinnerscoringen, keeperinnsatsen, og det velkjente innkastskuddet. Denne YouTube-klassikeren bidro også sterkt til forsvarsspillerens popularitet:

21.07: PLING 2! Nederland scorer igjen, men heller ikke denne gangen er det Van Persie – nederlenderen er nemlig byttet ut. Wesley Sneijder scorer for oransjetrøyene.

21.01: England, med fire United-spillere fra start, er i gang mot Polen.

20.51: Russland slapp med skrekken og rodde i land ett poeng borte mot timannssterke Aserbajdsjan. Kaptein Nani og Portugal vant 3-0, og United-spilleren noterte seg for kampens andre scoring. Portugiserne må nå gjennom play-off for å sikre seg billett til Brasil.

20.50: Det er slutt på Portman Road! Det ender 5-0 i kampen mellom England U21 og Litauen U21.

20.45: Aserbajdsjan har utlignet for Russland, men må score én gang til for at Portugal skal passere russerne.

20.42: Selv om mange vil påpeke at Englands motstander er Litauen, har U21-laget virkelig imponert i kveld. Ravel Morrison og Wilfried Zaha viser begge at de har potensial til å bli blant de aller beste spillerne i verden, og også Ward-Prowse, Ince, Berahino, m.fl. gar vist gode taker i kveld.

20.37: 3-0 til Nani & co! Målene renner inn nå. Helder Postiga scorer Portugals tredje for dagen.

20.34: Nick Powell kommer inn for England. Erstatter Berahino. Samtidig kommer Redmond inn for Ince.

20.33: Nok en scoring. 5-0! Jack Robinson blir lagt i bakken og England blir tildelt straffespark. Berahino sender keeper feil vei og setter ballen i motsatt hjørne.

20.28: MÅL! 4-0! Ravel Morrison! For en spiller United har latt gå. Berahino legger ned ballen til Morrison etter et utspill. Den tidligere United-spilleren tar med seg ballen forbi to-tre litauere, før han like gjerne runder keeper og setter ballen i mål. Balanse, teknikk og eleganse – klasse fra Morrison.

20.27: I tillegg til Wilfried Zaha og England U21, er altså Nani og Van Persie i aksjon for henholdsvis Portugal og Nederland. Det står 2-0 i kampen mellom Portugal og Luxembourg, og 0-1 i Tyrkia-Nederland.

20.24: Litauen-spillerne må føle seg litt som passive tilskuere i øyeblikket. Zaha, Morrison, Ince og de andre danser rundt litauerne nå. Kunne fort stått 4-0 etter nydelig angrepsspill fra Zaha og Ince.

20.20: GOAL! Berahino for England U21! Zaha fører ball sentralt før han slipper ut til Berahino. United-dödaren gjør ingen feil og setter inn 3-0 med en nydelig avslutning.

20.18: Thomas Ince er en kvart meter unna å lime ballen i krysset for England U21. Vakkert av den ettertraktede Championship-spilleren.

20.14: Om Nederland slår Tyrkia, samtidig som Romania taper hjemme mot Estland, kan Ungarn stikke av med play-off-plass til tross for å ha tapt hele 8-1 mot Nederland i forrige runde. Det er med andre ord meget jevnt i gruppe D.

20.11: Det finnes morsommere steder å være i kveld enn på høyrebacken til Litauen. Wilfried Zaha har ved flere anledninger kjørt karuseller som ikke engang Tusenfryd kan matche.

20.08: PLING! Men det er ikke Robin van Persie. Arjen Robben setter inn 1-0 for Nederland borte mot Tyrkia.

20.02: Andre omgang av kampen mellom England U21 og Litauen U21 er sparket i gang igjen. Wilfried Zaha er fremdeles på banen for hjemmelaget. Gareth Southgate har ikke gjort noen endringer på laget.

20.01: Van Persie er i gang. Hvor lang tid tar det før det første plinget kommer?

19.55: Mange kritikere har ment at Marouane Fellaini er for tung i beina. Nå gjør imidlertid Belgias landslagssjef United en tjeneste. Fellaini blir nemlig spart i den heller ubetydelige hjemmekampen mot Wales:
Courtois, Alderweireld, Van Buyten, Vermaelen, Pocognoli, Witsel, Dembélé, Chadli, De Bruyne, Mirallas, Lukaku

19.52: Om kun åtte minutter sparkes Tyrkia – Portugal i gang. Robin van Persie tok målrekorden til Patrick Kluivert med sitt hattrick mot Ungarn sist, og United-spissen håper nok at han kan forbedre målstatistikken ytterligere.

19.49: Det er også pause i Portugal – Luxembourg. Nani, som er kaptein i fraværet av både Cristiano Ronaldo og Bruno Alves, scoret Portugals andre mål. Dette målet kan du se her:

19.46: Pause i U21-kampen mellom England og Litauen. Lagene går i garderoben på stillingen 2-0. Wilfried Zaha har vært frisk, men det er først og fremst Ravel Morrison som har vært i fokus i den første omgangen. Den tidligere United-spilleren har rett og slett vært et hakk bedre enn de andre.

19.45: Det er nå bekreftet at England stiller med det laget United.no meldte om for en drøy time siden. Følgende starter for Three Lions:
Hart, Smalling, Cahill, Jagielka, Baines, Carrick  Gerrard, Townsend, RooneyWelbeck og Sturridge.

19.36: MÅL PORTUGAL! Og det var NANI som scoret målet! Visstnok et veldig pent mål også. 2-0.

19.35: Luxembourg har fått et rødt kort mot Portugal. Aurelien Joachim som fikk det.

19.31: Dessverre for Nani og Portugal så leder Russland borte mot Aserbadsjan også. Om det står seg er det irrelevant hva Portugal finner på.

19.30: MÅL PORTUGAL! Portugal tar ledelsen mot Luxembourg, og det er Silvestre Varela (Porto) som scorer.

19.28: Zaha i veldig god posisjon, men blir avblåst for offside. Usikkert om det var riktig…

19.27: MÅL ENGLAND! James Ward-Prowse scorer på frispark for U21-landslaget til England! Morrison skaffet frisparket med en nydelig vending.

19.24: Zaha og Morrison de store spillerne for England hittil.

19.21: Zaha med nytt dribleraid nå på venstresiden. Kom til avslutning også, men den var det ikke så mye futt i.

19.20: England ser ut til å være såpass mye bedre enn Litauen at kampen kunne blitt vunnet i Birkebeiner-stil – med en tung sekk på ryggen.

19.17: Tom Carroll må ut, og Carl Jenkinson kommer på for England. Det gjør at England flytter litt rundt på spillere, slik at Michael Keane får ny midtstopperpartner. John Stones (Everton) og Keane danner duo bak nå. Har foreløpig hatt god kontroll.

19.16: Wilfried Zaha med et bra raid nettopp. Pasningen etterpå var ikke all verden, men han tok ballen tilbake og løp litt til med den. Så litt ut som en voksen som spilte med småunger akkurat der.

19.11: Stadig 0-0 for Nani og Portugal mot Luxembourg. Spilt nesten et kvarter.

19.08: Robin van Persie starter for Nederland mot Tyrkia. Van Persie kan bli VM-kvalifiseringens toppscorer.

19.06: Zaha spiller i en venstre kantrolle i starten her. Tom Ince på høyresiden.

19.05: U21-kampen til England blir for øvrig spilt på Portman Road i Ipswich, for tiden hjemmebanen til Ryan Tunnicliffe.

19.03: Mulig Berahino fikk siste touch på ballen. Uansett et strålende forarbeid av Zaha.

19.02: MÅL ENGLAND! Ravel Morrison scorer for Englands U21-landslag, og Wilfried Zaha er arkitekten bak målet!

19.00: Kampene Portugal-Luxembourg (med Nani fra start) og England U21-Litauen U21 (med Michael Keane og Wilfried Zaha fra start, og Jesse Lingard og Nick Powell på benk) er begge i gang.

18.35: Ifølge Sky sine kilder stiller England med følgende elleve i kveld: Hart, Smalling, Cahill, Jagielka, Baines, Carrick  Gerrard, Townsend, Rooney, Welbeck og Sturridge.

18.30: Det blir meldt fra flere hold at Nani starter for Portugal i den siste gruppespillskampen mot Luxembourg. Portugal trenger hjelp fra Aserbadsjan for å ha sjansen til direkte kvalifikasjon til VM. Aserbadsjan må slå Russland, i tillegg til at Portugal vinner selv (noe de bør klare!). Ved uavgjort mellom Aserbadsjan og Russland trenger Portugal en storseier siden Russland har sju plussmål bedre målforskjell.

Cristiano Ronaldo mangler for Portugal på grunn av suspensjon.

18.25: Utlånte Jesse Lingard og Nick Powell er på benken for U21-landslaget.

18.20: Englands U21-landslag spiller mot Litauen klokka 19.00, og både Michael Keane og Wilfried Zaha starter. Ravel Morrison er en annen av Gareth Southgates utvalgte.

18.15: Jonny Evans ble utvist (les egen sak her) mot Aserbadsjan på fredag, og er derfor ikke med til Israel i kveld. Tidligere United-spillere som Roy Carroll, Craig Cathcart og Corry Evans (Jonnys bror, som de fleste sikkert har fått med seg) starter derimot for Nord-Irland, ifølge den nordirske avdelingen av BBC. Ingen av lagene kan kvalifisere seg til VM.

17.59: Ifølge The Times-journalisten Matt Dickinson ligger det an til at Chris Smalling tar høyrebackplassen for England i dag. Hans hovedkonkurrent om den plassen er United-kollega Phil Jones. Kyle Walker, som spilte høyreback mot Montenegro på fredag, er suspendert. Wayne Rooney, Danny Welbeck og Michael Carrick er også ventet å starte for England.

17.28: Englands U19-landslag vant 1-0 mot Sveits, mens Wales’ U21-landslag vant 4-0 mot San Marino. Les om de to kampene her.

16.09: Vi er tilbake med flere A-landskamper og det engelske U21-landslaget senere tirsdag. Det spilles noen U19-landskamper også nå, og vi oppdaterer med dem når sluttresultatene kommer.

16.08: Her er kampreferatet vårt fra Japans tap mot Hviterussland.

16.06: Hviterussland – Japan 1-0. Slutt. En svak kamp av Kagawa og Japan. Skapte nesten ingenting. Det eneste positive var at han spilte hele kampen.

16.00: Det rapporteres fra England at Michael Carrick (The Guardian) ligger an til en plass fra start mot Polen. Dermed blir det trolig fire United-spillere fra start i tirsdagens avgjørende kamp mot Polen.

15.35: Derbys Mason Bennett har gitt England U19 ledelsen mot Sveits U19 i EM-kvalifiseringen i Slovenia. England trenger altså bare uavgjort, og James Wilson fra United spiller fra start.

15.34: Passerer 60 minutter i Hviterussland. Kagawa har ikke vist seg frem den halvtimen vi har sett ham i aksjon.

15.32: Fra den belgiske leiren ryktes det at Marouane Fellaini kommer til å hviles i kveldens kamp mot Wales.

15.18: 2. omgang er i gang mellom Hviterussland og Japan.

15.12: James Wilson spiller fra start for det engelske U19-landslaget, mens Ben Pearson sitter på benken mot Sveits i Slovenia. Kampen startet klokka 15, og engelskmennene avansere fra det første gruppespillet hvis de får med seg uavgjort. Tidligere har England spilt uavgjort mot Slovenia, og slått Andorra 7-0 i kvalifiseringsgruppa de siste dagene.

15.07: Ikke United-relatert, men Oscar ga akkurat Brasil ledelsen 1-0 mot Zambia etter en times spill. Den kampen startet 13.45. Like etter økte de også til 2-0.

15.02: PAUSE. Hviterussland – Japan 1-0. Vi har sett den siste halvdelen av 1. omgang, og som vanlig ser Japan litt for pene og pyntelige ut. Det er lite gjennombruddskraft, mange pasninger, men få store sjanser. Skulle VM-klare Japan tape også her, vil da ha to strake tap i Europa. Fredag røk de nemlig med 2-0 borte mot Serbia.

14.59: Hviterussland tar ledelsen mot Japan. Bortelaget får ikke klarert, og minutter før pause kliner en hviterusser ballen inn i hjørnet fra 20 meter.

14.50: Er altså fortsatt målløst i Hviterussland. Vi har nå fått bilder, og Kagawa virker å spille i en ganske så fri, sentral rolle.

14.22: Vi sliter litt med å få bilder fra Japans kamp selv, men rapporterer uansett så fort vi hører noe fra kampen.

14.15: Kampen er i gang i Hviterussland.

13.40: Mens vi snakker om Kagawa. United.no la før i dag ut en sak om hver enkelt United-spillers poengfangst i 2013. Der poengterte vi også at United kun har tapt én av de 16 kampene Kagawa har startet for United i kalenderåret 2013.  Les saken her.

13.25: Shinji Kagawa starter for Japan i tirsdagens bortekamp mot Hviterussland. Japans lag er: Kawashima; Konno, Nagatomo, Uchida, Yoshida; Endo, Hasebe, Honda; Okazaki, Kagawa, Kakitani. Avspark i Hviterussland er klokka 14.15.