– Ulike meninger er helt fint. Det viser engasjement og lidenskap

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, var ikke imponert over V Sports pauseprat onsdag. United ledet 1-0 mot Bundesliga-leder RB Leipzig, men for mye av diskusjonen blant V Sports eksperter handlet ifølge Langerød ensidig om Uniteds mangler.

Det endte til slutt med en lengre kommentar på united.no onsdag.

LES KOMMENTAREN: – Seriøst V Sport, var det ikke bra nok?

– Det ble hans største triumf

United.no inviterte V Sport-ekspertene til å svare, og Jan Åge Fjørtoft ringte raskt opp.

– Jeg gjemmer meg ikke bort, nei. Det gjør jeg aldri. Jeg svarer på nesten alt, så lenge det ikke er ren hets, forklarer han.

Han understreket imidlertid at han ikke kunne snakke på vegne av programmet og prioriteringene der.

– Jeg prater kun for meg selv, men jeg prater gjerne om Ole Gunnar Solskjær og Manchester United.

V SPORT-EKSPERT: Jan Åge Fjørtoft under onsdagens Champions League-sending på V Sport1.
V SPORT-EKSPERT: Jan Åge Fjørtoft under onsdagens Champions League-sending på V Sport1.

– Dette handler jo om flere ting, blant annet roller.

– Dag Langerød er Manchester United-redaktør, derfor mener han som han gjør, og det er helt fint. Jeg i studio skal mene noe og diskutere på kort tid der, og målet er å gi et tverrsnitt av debatten som foregår blant de som ser på, noe som ofte betyr straffe eller ikke straffe og slike ting. God eller dårlig. Og hvorfor.

– Så ser jeg med en gang hvilke reaksjoner jeg får, enten via sosiale medier eller via private meldinger, og onsdag kveld så mente Liverpool-supporterne at det var en bra analyse i pausen, mens United-supporterne mente det var en dårlig analyse, ler Jan Åge og legger til:

– Tydelig at Ole Gunnar delte en del av min mening. For andre omgang ble mye, mye bedre etter bytting av presshøyde og ikke minst spillere.

– Det må også sies at Langerød ikke nevnte i sin sak at jeg etter kampen fastslo at det jeg så i 2. omgang var noe av det beste jeg har sett av Solskjærs United på flere områder, og totalt sett den største triumfen han har hatt.

– Han utkonkurrerte en av verdens beste taktikere, blant annet etter at han selv gjorde større endringer i pausen. United kom høyere i banen og var mer aggressive. De tillot ikke at Leipzig fikk trille ball, sier Fjørtoft.

– United bør ha større ambisjoner

Langerød skriver: «Vi fikk et United som fullstendig nøytraliserte Leipzigs offensive våpen, et United som hadde full kontroll defensivt, et United som nok en gang så ut som et ordentlig fotball-lag.» Du står fortsatt for at førsteomgangen ikke var spesielt bra?

– Og det skal Langerød selvsagt få lov til å mene.

– Dette handler om engasjement og lidenskap, og jeg har full forståelse for hans mening der, men min mening var rett og slett at jeg ikke synes United gjør en god 1. omgang. Jeg mener at United bør ha større ambisjoner som lag enn å være fornøyde med å ødelegge for RB Leipzig. Det er min mening. Ingen fasit selvfølgelig, men det er min mening, sier Fjørtoft.

I kommentaren spør Langerød deg om du virkelig mener at dette United-laget skal måles opp mot det laget Sir Alex Ferguson hadde i 2008?

– Én av grunnene til at Ole Gunnar er hentet inn er jo for å finne tilbake til vinnerkulturen fra gamle dager. Taktisk var det veldig bra, men United var og er en av verdens største klubber. Jeg har selv spilt for et norsk landslag som ble nest best i verden med blant annet å ødelegge for motstanderen, men det er større krav til United enn det.

– Så vet jeg at dette er mer sammensatt enn bare manageren, det handler om struktur, eiere, ledelse, og Uniteds kultur i 2020 skal jo egentlig også være at de forsterker laget med Jadon Sancho fra Dortmund, ikke Daniel James fra Swansea. James er et stort talent, men Manchester United-fans rundt om i hele verden forventer at klubben henter verdensstjerner. Klubben er en av de største i verden, og da stiger forventningene deretter.

Måtte forsvare Solskjær på ESPN

Fjørtoft innrømmer at mye av diskusjonene rundt Solskjær er svært interessante, spesielt hvis man sammenlikner Norge og verden.

– Jeg var selv på ESPN etter kampen i går, hvor jeg diskuterte kampen med blant annet Craig Burley og Steve Nicol. I Norge er det slik at alle utenom Liverpool-supporterne ønsker at Ole Gunnar Solskjær skal lykkes, akkurat som alle liker at Erling Braut Haaland scorer eller at også Tokmac Nguen gjør det.

– Det er en herlig patriotisme som jeg mener en verdifull.

FjørtFjørt Ja, alle i Norge foruten Liverpool-supporterne, da, påpeker Jan Åge Fjørtoft.
FjørtFjørt Ja, alle i Norge foruten Liverpool-supporterne, da, påpeker Jan Åge Fjørtoft.

– I studio på ESPN måtte jeg imidlertid forsvare Solskjær for den kampen United hadde levert, så det er flere som har ment en del om kampen mot Leipzig.

– Personlig så mener jeg at media for ofte overdriver både seirene og nederlagene til Solskjær. Manchester United taper ikke fordi han er så dårlig taktisk. Når de vinner så er det ikke bare på grunn av spillerne. Engelske medier skal gjerne dra det høyt opp og så ned igjen.

– I den verdenen jeg lever så får jeg kjeft en dag fordi jeg hyller Solskjær, men så får jeg kjeft dagen etter fordi jeg skal ha vært for snill mot ham.

– Husk da på at jeg var lagkamerat med Solskjær i mange år på landslaget, og nå jobber vi fortsatt sammen, bare i andre roller. Denne rollefordelingen prøver jeg å være bevist på, men jeg kommer uansett ikke til å holde igjen noen kritiske meninger fordi vi en gang spilte sammen eller at jeg vil at nordmenn skal lykkes i utlandet.

– Det ligger i bunn, på samme måte som at det ligger i bunn at det er helt fint at det er ulike meninger, men min mening er at ambisjonsnivået til United må være noe helt annet enn å prikkfritt ødelegge for Leipzig, slik de gjorde i 1. omgangen.

– Jeg liker engasjement og saklige tilbakemeldinger som her fra Langerød. Og så gleder jeg meg til Langerøds tilbakemelding om jeg er for ensidig i praten om Liverpool, ler Fjørtoft avslutningsvis.

(Merk: Bildene med Fjørtoft: Skjermbilder fra V Sport1s sending)

Her kan du se Fjørtofts lange intervju med Solskjær før onsdagens kamp.

Powered by Labrador CMS