Carragher: – Ingen tvil om at vi gjorde en enorm feil med t-skjortene

Jamie Carragher og Patrice Evra snakket om Suárez-saken, og opptrinnet hvor Liverpool-spillerne hadde på seg t-skjorter med Suárez-bilde. Jamie Carragher mener han og resten av Liverpool bommet, og kom med en beklagelse til Evra.

Publisert Sist oppdatert

I 2011 ble som kjent Luis Suárez utestengt i åtte kamper for rasismen mot Patrice Evra, og før Liverpool hadde bestemt seg for om de skulle anke, så stilte hele laget (inkludert manager Kenny Dalglish) i t-skjorter med bilde av Súarez på, og «Suárez 7» bakpå.

Det fikk mange til å heve øyenbrynene den gang, for å si det forsiktig.

– Gutta viste sin respekt og beundring for Luis ved å ha på seg t-skjortene, sa Dalglish i etterkant.

Mandag var Patrice Evra gjest i Sky Sports’ Monday Night Football-studio, og der var rasismesaken et naturlig tema med Jamie Carragher også som en del av studioet.

Carragher velger nå å ta selvkritikk for opptrinnet med t-skjortene. Han mener Liverpool bommet totalt.

– Det er ingen tvil om at vi gjorde en enorm feil – det var åpenbart. Vi reiste til stadion, hadde lunsjen vår, og så var det et lagmøte. Jeg husker at i lagmøtet – jeg husker ikke om det var manageren [Dalglish] eller Steve Clarke [trener i klubben] – som spurte en av spillerne «skal dere fortsatt ha på dere skjortene?», og det var det første jeg hørte om det. 

– Jeg lyver ikke om det og sier «jeg var ikke en del av det», for vi bommet som klubb, og var alle en del av det. Jeg var visekaptein. Jeg er ikke sikker på hvem som egentlig stod bak det. Jeg tror ikke det hadde noe med sjefen Kenny å gjøre, jeg tror det var spillerne som var tett på Luis i garderoben som virkelig ønsket å støtte kameraten sin.

MANGLET MOT: Jamie Carragher.
MANGLET MOT: Jamie Carragher.

– Det jeg vil si er at kanskje jeg, som individ, manglet motet til å si at jeg ikke ville ha det på. For med en gang stallen har bestemt det… jeg må se på meg selv. Jeg hadde ikke nok mot. Kanskje det var andre [som hadde det slik også]. Jeg tror ikke alle innad i Liverpool Football Club mente at det vi gjorde var riktig, men jeg tror at i en fotballklubb, eller i en familie, så er den første reaksjonen å støtte dem selv om de tar feil. Og det er feil. Det unnskylder det ikke, men det er den første reaksjonen. Beklager. Det var en enorm feil av oss.

Evra, som ga uttrykk for at han kunne forstå forklaringen, var ellers tydelig om at han aldri har påstått at Suárez er rasist, men at han brukte rasistiske ord den dagen.

«Hva er galt med den fyren?»

Da lagene møtte hverandre noen måneder senere, på Old Trafford, så var alle spente på møtet mellom de to partene.

– Det var helt utrolig hele uka. Selv min mor ønsket å vite om jeg ville ta ham i handa. Det var som om håndtrykket var viktigere enn Manchester United mot Liverpool, en enorm kamp. Så derfor ble jeg frustrert, siden jeg ønsket at folk skulle fokusere på kampen.

– Min mor spurte meg hva jeg skulle gjøre, og jeg sa til henne at jeg er den type person som vil tilgi, så jeg vil ta ham i hånden uansett hva. Han gjorde en feil. Jeg vil ikke dra på ferie med ham, men jeg vil ta ham i hånden. Da jeg skulle ta ham i hånden, og jeg så at han ikke gjorde det, så tenkte jeg «hva er galt med den fyren?». Han gjorde seg selv enda verre, og jeg føler meg trist på hans vegne.

United vant for øvrig kampen 2-1.

Les mer fra samtalen, eller se samtalen, her.

ESKALERTE KONFLIKTEN: Neste gang lagene møtte hverandre på Old Trafford, så nekter Suárez å ta Evra i hånden.
ESKALERTE KONFLIKTEN: Neste gang lagene møtte hverandre på Old Trafford, så nekter Suárez å ta Evra i hånden.
Powered by Labrador CMS