triowolves

Det vanskeligste laguttaket

Publisert Sist oppdatert

Etter 1-1 borte mot Southampton så må United helst tilbake på vinnersporet borte mot Wolverhampton søndag, men hvilke spillere kommer Ole Gunnar Solskjær til å sende utpå på Molineux?

Noen få dager før den kampen virker det laguttaket som et av de vanskeligste å spå.

Dette er grunnene.

Varane har nå to uker på trening

Raphaël Varane ble Uniteds hovedmål på overgangsmarkedet i sommer. Han var en spiller United egentlig ikke trodde de kunne få.

Når Wolves-kampen sparkes i gang så vil han ha to uker sammen med resten av gjengen på treningsfeltet, og da blir spørsmålet: Settes Varane – sommerens viktigste kjøp – rett inn på laget eller må han fortsatt vente?

Franskmannen var en ubenyttet reserve mot Southampton sist, men hadde da bare én uke bak seg sammen med de andre.

raphva
RAPHAËL VARANE: Har nå to uker på trening sammen med resten av United-laget.

Og hvem ofres eventuelt for Varane?

«Alle» har hele tiden tenkt at det er Victor Lindelöf som må vike, men svensken har vært bedre enn kaptein Harry Maguire i begge de to første ligakampene.

Her kan du børssnittet for alle spillere hittil i sesongen.

Kan det likevel være slik at Varane og Maguire blir førstevalg på stopperplass slik at svensken bare må godta en plass på benken?

For Maguire blir vel ikke benket, blir han? Kapteinen har under Solskjær spilt absolutt alt som mulig er av viktige kamper når han er skadefri, så det vil i så fall være en stor bombe.

Kan det være aktuelt med trebackslinje?

En mulighet for å unngå å måtte vrake enten Lindelöf eller Maguire er å sette Varane inn sammen med de to andre.

Franskmannen har erfaring fra spill i en trebackslinje med Real Madrid, og søndagens motstander, Wolverhampton, spiller selv med tre mann bak.

Det er også kjent at Solskjær tidligere har forsøkt å møte trebackslinje med en egen trebackslinje.

Så skal det sies at United møtte og slo Wolves’ trebackslinje to ganger forrige sesong med en normal 4-2-3-1, men da var ikke Varane et alternativ.

De fleste husker også at United – med varierende hell – har brukt nevnte trebackslinje under Solskjær tidligere.

Scott McTominays skade

Skotten var toneangivende under 5-1-seieren mot Leeds, men en skade satte ham utenfor fra start mot Southampton. Etter kampen meldte han så forfall til de tre skotske landslagskampene som kommer fra og med neste uke og torsdag ble det kjent at han hadde gjennomgått en operasjon for lyskeproblemene sine.

scott233224
SCOTT MCTOMINAY: Har slitt med skade i hele sommer.

Dermed må United igjen finne andre alternativer sentralt på midtbanen enn McTominay.

Fred og Matic fungerte ikke

Med McTominay ute valgte Ole Gunnar Solskjær Fred og Nemanja Matic fra start på den sentrale midtbanen mot Southampton, men uten at det ble spesielt vellykket.

United.no la onsdag ut en sak som viste at de to har spilt sju kamper sammen sentralt på Uniteds midtbane i 2021, men at United kun har vunnet to av disse kampene.

UEFA PRO-trener Øyvind Eide påpekte også at valget av Matic og Fred fratok United dybdeløpene som var så viktig mot Leeds.

Kan det virkelig være slik at Solskjær likevel velger Fred og Matic på ny? Det er jo tross alt den midtbaneduoen han har brukt mest i 2021 når McTominay har manglet, men hvis United skulle tape poeng på ny med den duoen så vil Solskjær være svært utsatt for kritikk.

Kan Donny komme inn?

Han fikk en bedre preseason enn de andre gutta sentralt på midtbanen, var også ok sentralt på midtbanen i et velfungerende United i generalprøven mot Everton, men så fort ligastarten kom ble han plassert på benken igjen.

Sannheten er også at Donny kun har spilt på sentral midtbane under helt spesielle omstendigheter tidligere i år. Sånn sett vil det overraske noe om han plutselig får sjansen.

På tide å dra Paul Pogba ned sentralt?

Det eneste åpenbare alternativet til Matic og Fred virker å være å dra Paul Pogba ned på den sentrale midtbanen – slik at han får en rolle mer lik den han har for Frankrike.

Det har imidlertid ikke vært altfor ofte United har gjort det i 2021, og Pogba har vært Uniteds beste spiller fra venstrekanten i de to første ligakampene.

pogba3443
HET: Paul Pogba har vært Uniteds beste spiller i sesongstarten.

Bruken av Pogba – nytteverdien fra venstrekant mot det han kan levere sentralt på midtbanen – føles som en svært viktig avgjørelse for Solskjær og trenerteamet.

Et argument for Pogba sentralt på midtbanen mot Wolves er at han nå virker å være i godt fysisk slag. Tidligere så har det vært usikkerheten rundt det som ofte har plassert ham på kant.

Mye prat om 4-3-3 i sommer

Det har altså vært spekulert i at United ville legge om til 4-3-3.

Utgangspunktet for den praten har nok vært at Raphaël Varane kom inn på laget med sin fart på stopperplass. Foreløpig har ikke Varane vært brukt, men det er ikke helt utenkelig at 4-3-3 brukes for å løse opp i noe av det som ikke fungerte mot Southampton.

Så må det vel sies å være usikkert om 4-3-3 plutselig kommer inn i en kamp her. Det virker kanskje mer naturlig når Varane har fått noen kamper i United-beina sine.

Andre får eventuelt også si noe om hvordan 4-3-3 eventuelt står seg mot en trebackslinje.

Nå må vel Jadon Sancho starte?

Uniteds dyreste sommerkjøp har nå tre uker på trening med resten av gjengen, men foreløpig har det blitt med to innhopp. Først et drøyt kvarter mot Leeds. Så en drøy halvtime mot Southampton. Blir det enda mer mot Wolves?

Siden Southampton-kampen ikke ble den beste for resten av laget så ville det ikke vært unaturlig om 21-åringen starter sin første United-kamp søndag.

Hvis Pogba dras ned må en erstatter inn på kant

Ja, hvis Pogba dras ned fra venstre kant til sentral midtbane så må det en ekstra offensiv spiller inn på venstrekanten, men i motsetning til den sentrale midtbanen så har United en del alternativer på kant.

Anthony Martial kan flyttes ned som kantspiller.

Daniel James kan hentes inn igjen, etter en vellykket kamp mot Leeds. Legg imidlertid merke til at han ikke var å se på noen treningsbilder onsdag.

Jesse Lingard var jo tiltenkt en startplass denne sesongen, frem til han ble coronasmittet like før ligastart. Han kan derfor være et godt alternativ, etter det som var en god sommer frem til han ble smittet. Alle husker også hvordan han var en av Premier Leagues aller beste spillere på utlån i West Ham fra februar til mai.

lingard3342
JESSE LINGARD: Var tilbake fra benken mot Southampton etter å ha stått over mot Leeds grunnet coronasmitte.

Nevnte Jadon Sancho kan også være et alternativ fra venstrekanten, siden han fra Dortmund er vant til å gjøre en jobb både på høyre- og venstrekanten.

Og hva med spissplassen?

Anthony Martial fikk sjansen mot Southampton, men Martials prestasjon – og Solskjærs valg av franskmannen – har blitt heftig diskutert etter at det ikke fungerte optimalt.

Velger – eller tør – Solskjær likevel å sende Martial utpå fra start på topp i en kamp til?

Han vet jo at han har en anvendelig Mason Greenwood i god form, som løste rollen bra mot Leeds.

Manageren har nå også sett Edinson Cavani tilbake på trening i halvannen uke. United-manageren har også understreket hvor flink uruguayaneren er til å ta vare på seg selv. Holder halvannen uke med lagtrening for å starte søndag?

Det er altså bare ett av mange, mange spørsmål før søndagens kamp.

Tror du at du vet best hva Solskjær velger? Bli med på Tipp laget-konkurransen vår. Alle medlemmer kan gratis være med, og vi deler ut premier for 70 000 kroner i løpet av sesongen.

Powered by Labrador CMS