West Ham United Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League

Skuffende poengtap for United etter utligning på overtid

Publisert Sist oppdatert

Manchester United var på vei mot en viktig borteseier, men på overtid røk nullen for et United-forsvar med en aldri så liten stopperkrise.

Ella Toone hadde gitt United ledelsen, men Grace Fisk headet inn utligningen for West Ham fra et hjørnespark på overtid, og dermed endte det 1-1 på Victoria Road i Dagenham.

Et hardt slag for United i kampen om en Champions League-plass, og nå kan en fort bli avhengig av at noen tar poeng mot City – eller så må United vinne borte mot titteljaktende Chelsea i siste serierunde (og selv da vil en bli avhengig av målforskjellen).

West Ham United Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League
SPILTE UAVGJORT: West Ham og Manchester United.

Stopperkrise og tidlig Toone-sjanse

Aoife Mannion og Millie Turner manglet allerede. En mulig stoppervikar i Hayley Ladd manglet også fortsatt. I denne kampen manglet i tillegg Maria Thorisdottir, og dermed var det svært usikker hvem som egentlig skulle starte ved siden av Diane Caldwell i midtforsvaret.

Kunne det bli Leah Galton som venstreback, og Hannah Blundell som stopper? Det viste seg etter hvert at kaptein Katie Zelem gikk ned i midtforsvaret, og at Jackie Groenen og Vilde Bøe Risa dannet midtbaneduoen bak frontkvartetten.

United fikk kampens første store sjanse da Leah Galton slo livsfarlig inn fremfor mål, men Toone traff ikke ballen skikkelig, og det stod fortsatt målløst.

West Ham United Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League

Toone sendte United i ledelsen

Det var ingen tvil om hvilket lag som lenge var best i Dagenham, men det tok en stund før målet kom.

Førsteomgangen var målløs, selv etter en del brukbare muligheter, og tidlig i andreomgangen hadde Russo de første mulighetene for United, før det heller var bestevenninnen Ella Toone som fikk hull på byllen.

Det var ikke noe vakkert mål. Det kom etter klabb og babb etter en dødball, og Toone fikk med ryggen mot mål løsnet et skudd mot mål, et skudd som gikk via West Ham-kaptein Flaherty og inn i mål.

Dermed ledet United 1-0 etter et mål i det 54. minutt.

toone150122
SCORET UNITEDS MÅL: Ella Toone.

Debut og sen utligning

United mistet litt grepet på kampen etter målet, og West Ham fremstod farligere mot Uniteds nye forsvar.

Debutant Jade Moore kom etter hvert inn på midtbanen for Vilde Bøe Risa, uten at det hjalp, og det kom en del farlige innleggssituasjoner.

Det så ut til at et slitent United kanskje ville klare å kjempe seg til tre poeng likevel, men på overtid fikk West Ham et hjørnespark, og det hjørnesparket ble headet via stolpen og inn av Grace Fisk.

United hadde tre hjørnespark på overtid selv, men ingen ble verken skrudd inn i mål, eller headet inn i mål, og dermed endte det 1-1.

Et altfor dårlig resultat siden Manchester City vant oppskriftsmessig mot Reading, og det er nok liten tvil om at City er favoritter i kampen om tredjeplassen nå. De er tre poeng bak United, med én kamp til gode, og i motsetning til United skal de verken møte Chelsea eller andre topplag mot slutten.

Neste kamp for United er mot Everton på Old Trafford, søndag 27. mars. Det blir den første kampen for kvinnelaget på Old Trafford med tilskuere.

jademoore011120
DEBUTERTE FOR UNITED: Jade Moore, her i aksjon for Atlético Madrid i 2020.

West Ham 1–1 (0-0) Manchester United

The FA Women’s Super League
Victoria Road, Dagenham

Mål: 0-1 Ella Toone (54.), 1-1 Grace Fisk (90+2.).

Manchester United: Mary Earps; Ona Batlle, Diane Caldwell, Hannah Blundell, Katie Zelem, Jackie Groenen, Vilde Bøe Risa (Jade Moore, 67.), Ella Toone, Leah Galton, Alessia Russo (Ivana Ferreira Fuso, 74.), Martha Thomas (Kirsty Hanson, 90+4.).
Ubenyttede innbyttere: Sophie Baggaley, Martha Harris.

LIVE:

1: Kampen er i gang på Victoria Road.

3: Det ser ut til at Zelem er nede som stopper her. Batlle på venstresiden.

3: Kjempesjanse for Ella Toone! Godt innlegg fra Galton, men Toone er tilsynelatende litt i ubalanse, og ballen treffer henne mer enn hun treffer ballen.

5: Ona Batlle, som ble snytt for et mål i helga, skyter. Ballen går via en motspiller og ut til hjørnespark.

8: Litt kaotisk i United-boksen etter en dødball, men ballen havner til slutt i hendene til Mary Earps.

12: En våken Leah Galton nesten gjennom etter et slurvete tilbakespill, men dessverre kom det en god takling i siste liten der.

18: Galton utnytter igjen at West Ham sover litt, og hun får nesten lirket ballen til Toone som ville hatt en enorm sjanse i så fall, men West Ham får igjen avverget i siste liten. Begge lag har spilt på litt små marginer bak hittil.

21: Det er et forferdelig vær i London, forresten.

26: Russo med et farlig innlegg, og ballen stusses videre av en West Ham-forsvarer slik at Toone ikke får headet den mot mål, og slik at Thomas bare så vidt får hodet på den.

38: West Ham-keeperen klarer ikke å holde et hardt og lavt skudd fra Toone (?), og Galton kommer seg nesten på returen.

40: West Ham sliter med å holde United unna nå.

41: Det blir nok veldig viktig å få det første målet her.

42: Et innlegg går i tverrliggeren, og skaper trøbbel for West Ham-keeper Arnold! Der kunne United tatt ledelsen på pussig vis.

45: Groenen med et ikke altfor godt skudd etter et hjørnespark, men det skapte litt trøbbel for keeper likevel, uten at det noen gang egentlig så ut til at ballen ville havne i mål.

45+2: Kampens første gule kort går til West Ham-kaptein Flaherty.

PAUSE. Målløst til pause.

46: Andre omgang er i gang igjen. City har omsider scoret mot Reading, så nå er det ekstra viktig at Manchester United vinner her.

46: Knallhardt skudd av Russo skaper trøbbel, men keeper klarer å stoppe den! Lovende start av United.

52: City har doblet til 2-0 mot Reading, så da kan vi ikke forvente noe hjelp derfra i kveld. Da gjelder det bare å sørge for å opprettholde luka.

53: Galton slår inn, og Russo prøver på akrobatisk vis å få løsnet et skudd, men West Ham forsvarte seg OK der.

54: MÅL! Ella Toone! Klabb og babb etter et hjørnespark, og ballen havner hos Toone som med ryggen mot mål scorer på… ja, vi kan vel ikke helt kalle det et straffespark, eller? Det var ikke vakkert, i alle fall! Men Toones skudd går via Flaherty og inn i mål.

59: West Ham slår inn fra høyre, og Yallop skyter ballen like over mål. Stor sjanse for hjemmelaget.

61: Jeg sitter med følelsen av at United trenger flere mål her. West Ham pleier ikke å gjøre det enkelt for motstanderne på hjemmebane.

62: Det er slutt i Manchester: Manchester City 2-0 Reading. Fint for målforskjellen at det ikke ble en kalasseier for City, i det minste.

63: Galton med nok et farlig innlegg fra venstre, men igjen bare nesten en stor sjanse. Det kan fort bli mål i en slik situasjon etter hvert hvis United har marginene litt med seg.

65: West Ham farlig frempå, og de kommer seg til avslutning, men Earps redder uten store problemer.

67: BYTTE: Jade Moore kommer inn for United, hennes debut for United. Ut går Vilde Bøe Risa, som ikke har hatt en av sine beste dager.

74: BYTTE: Ivana Ferreira Fuso erstatter Alessia Russo. Litt overrasket over det byttet, egentlig, men vi får håpe Fuso kan skape litt trøbbel for hjemmelaget!

78: Halvfarlig innlegg går inn til Mary Earps. Litt av bekymringen nå på slutten er om West Ham angriper en del, for Katie Zelem har jo ikke all verdens erfaring som forsvarsspiller – det har gått bra når United har styrt kampen.

81: Veldig farlig situasjon der West Ham får slått inn fra venstre. Viktig at de ikke kommer seg til så mange slike innleggssituasjoner, selv om de ikke traff akkurat denne gangen.

85: West Ham-dødball ender etter hvert hos Mary Earps, som må ha hjelp fra Uniteds medisinske apparat for et eller annet.

89: Gult kort til Toone for å klage på en dommeravgjørelse, ser det ut til.

90: Innlegg til bakerste stolpe, og der står en umarkert West Ham-spiller og header utenfor! Farlig situasjon igjen.

90+1: Det er lagt til fem minutter. United virker slitne, så dette blir ikke enkelt.

90+2: Innlegg fra høyre igjen, heading går utenfor. Det dømmes hjørnespark, så den må ha vært i noen.

90+2: MÅL. West Ham header hjørnesparket via stolpen og inn.

90+4: BYTTE: Kirsty Hanson erstatter Martha Thomas.

90+5: Corner til United… det blir nok fort siste sjanse.

90+6: Kaos i boksen, nytt hjørnespark.

90+6: Corner nummer to heades over av en West Ham-spiller.

90+6: Corner nummer tre heades unna, og Toones skudd fra utenfor boksen treffer ikke skikkelig. Da blir det 1-1.

SLUTT.

Powered by Labrador CMS