Groenen sendte Nederland til finalen etter ekstraomganger!

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld ble det høydramatisk da den siste semifinalen i verdensmesterskapet i fotball for kvinner spilt i Lyon. Nederland på den ene siden. Sverige på den andre. 

Med kampens eneste scoring ble Jackie Groenen ble toneangivende i oppgjøret som skulle avgjøre hvem som skal møte USA i finalen, etter at amerikanerne slo England i sin semifinale tirsdag kveld.

Nederlands Jackie Groenen har signert en pre-kontrakt med Manchester United og skal spille for Casey Stoney kommende sesong, og United-treneren var nok meget fornøyd med hennes opptreden mot svenskene.

Etter seieren mot Sverige er Nederland er ubeseiret i sine tolv siste mesterskapskamper. Det betyr at den regjerende europamesteren møter den regjerende verdensmesteren i finalen!

Kampen

Nederland – Sverige: 0-0 (pause: 0-0, ekstraomganger: 1-0)
Jackie Groenen, 99.

Ti minutter før pause faller ballen litt tilfeldig til Hurtig som går for den gode gamle tuppen fra få meter. En kvikk Van Veenedaal i det nederlandske buret hindrer svensk scoring med en enorm beinparade.

ORKESTERPLASS: Kommende United-spiller Jackie Groenen fikk se Van Veenendaals beinparade fra kloss hold.
ORKESTERPLASS: Kommende United-spiller Jackie Groenen fikk se Van Veenendaals beinparade fra kloss hold.

Lagene spilte en relativt jevn førsteomgang. Sverige hadde den største sjansen, men Nederland hadde noe overtak i banespillet. Jackie Groenen var leken og viste frem flere finter.

Ti minutter inn i andreomgang er Nederland heldige som ikke ligger under. Nok en gang skaper svenskene noe etter et hjørnespark. En svak boksing fra Van Veenedaal forærer Sverige flere muligheter. Den siste treffer metallet, og bare tilfeldighetene vil det slik at returen ikke havner hos de sultne svenskene. 

Like etter at timen var passert slo Vålerenga-spiller Sherida Spitse et hjørnespark som fant en ensom Miedema på bakre stolpe. Spissens hodestøt var mer enn godkjent, men tigerspranget til Hedvig Lindahl var av det matchvinnende slaget. Hun er årsaken til at det ikke står 1-0 til de oransje når det gjenstår 20 minutter av ordinær tid.

Lagene var overraskende lite balanserende i sluttminuttene og det gikk frem og tilbake. Den største muligheten på overtid kom fra Van de Sanden som sendte avgårde en druser fra spiss vinkel. Lindahl fikk en hånd på kula og avverget scoringen. 

Fem minutter ble lagt til den ordinære tiden, men da de hadde tikket seg ferdig var det fortsatt målløst i semifinalen.

Mot slutten av første ekstraomgang banket Jackie Groenen til fra 22 meter, og med kirurgisk presisjon finner den kommende røde djevelen stolperoten. Målet minner veldig om Scott McTominays første scoring for Manchester United – mot Wolverhampton på Molineux Stadium tidlig i april. 

Svenskene presset på for en utligning, men til liten nytte. Groenens scoring ble matchvinnende, og Nederlenderne kan takke Uniteds nye stjerne for finalebilletten.

Lagene

Nederland: Sari van Veenendaal – Desiree van Lunteren, Stefanie van der Gragt, Dominique Janssen, Merel van Dongen, Jackie Groenen, Daniëlle van de Donk, Sherida Spitse, Lineth Beerensteyn (Shanice van de Sanden, 71), Vivianne Miedema, Lieke Martens (Jill Roord, 46). 

Sverige: Hedvig Lindahl – Hanna Glas, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Magdalena Eriksson (Jonna Andersson, 112), Elin Rubensson (Julia Zigiotti Olme, 78), Kosovare Asllani, Carloline Seger, Sofia Jakobsson, Stina Blackstenius (Mimmi Larsson 111), Lina Hurtig (Madelen Janogy, 79). 

Powered by Labrador CMS