USA ble for sterke i VM-semifinalen

England tapte mot USA i en høydramatisk semifinale.

Tirsdag kveld møtte England regjerende verdensmester USA til semifinale i fotball-VM.

Dramatikken fant imidlertid sted med de to United-spillerne Alex Greenwood og Abbie McManus på benken.

USA vant semifinalen 2-1 etter scoringer av Christen Press og Alex Morgan. Ellen White scoret engelskmennenes mål.

Ti minutter før slutt kunne imidlertid ting sett annerledes ut. Englands kaptein Steph Houghton bommet på straffespark, etter å ha fått hjelp fra VAR i forkant. I tillegg ble ett mål fra Ellen White annulert korrekt for offside tidligere i omgangen.

Like før slutt ble vondt til verre for England da Millie Bright ble utvist.

Alex Greenwood og nysignerte Abbie McManus kunne blitt historiske. England har nemlig aldri vært i en VM-finale tidligere. Hvittrøyene sin beste plassering kom i 2015, da de ble nummer tre.

Begge de to United-spillerne har fått en del spilletid i mesterskapet. Greenwood har spilt tre av fem kamper så langt i mesterskapet og scoret ett mål, mens McManus har spilt to.

Slik var kampen:

Etter ti minutter tok USA ledelsen med Christen Press. Et innlegg fra høyresiden fant veien til bakre stolpe, der kantspilleren stanget inn 1-0.

Det tok ikke lang tid før England svarte. Etter tjue minutter ble ballen slått nydelig inn fra venstresiden og traff Ellen White. Mesterskapets toppscorer gjorde ingen feil og bredsidet inn utligningen. En nydelig scoring.

Alex Morgan ville ikke være noe dårligere enn White, og etter halvtimen spilt styrte hun ballen vakkert i mål med pannebrasken og sendte amerikanerne tilbake i føringen.

USA gikk inn i garderoben med en 2-1 ledelse, etter det som var en veldig innholdsrik førsteomgang.

Midtveis i  andre omgang satte igjen Ellen White ballen i mål, men denne gangen ble målet annulert for offside – etter litt VAR hjelp.

Ti minutter før slutt fikk England straffe, etter at målscorer White ble kakket på leggen av Sauerbrunn. Dommeren pekte på krittmerket etter å ha fått hjelp av VAR nok engang.

England-kaptein Steff Hougthon bommet på straffesparket etter en fin redning av Naeher.

Kun 2 minutter senere ble vondt til verre for engelskmennene da Bright ble utvist etter en stygg takling på Alex Morgan.

Dermed endte andreomgang målløst og USA er klare for sin femte VM-finale etter en fortjent 2-1 seier over England.

For Phil Neville sitt mannskap blir det bronsefinale for andre gang på rad.

Den andre semifinalen spilles onsdag kveld mellom Sverige og Nederland.