Solskjær slipper fanatiske fans: – En fordel

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær har tatt med seg 24 spillere til Istanbul, der den tredje kampen i gruppespillet av Champions League skal spilles onsdag kveld.

Det skjer naturligvis uten et fullsatt Fatih Terim Stadium, oppkalt etter den tyrkiske trenerlegenden.

I 0-2-tapet for Paris Saint-Germain var det 350 tilskuere til stede.

– Bortekamper er ikke normale, og i Tyrkia har du fanatiske, lidenskapelige og entusiastiske fans. Vi vet at det er en fordel å ha fansen i ryggen på hjemmebane, akkurat som vi er vant til. Så jeg tror alle savner fansen på stadion, sa Solskjær på sin pressekonferanse.

Da Manchester United møtte Galatasaray i 1993 var det imidlertid litt av en heksegryte som ventet laget til Sir Alex Ferguson. Da var Solskjær i Clausenengen, mens Basaksehir-trener Okan Buruk var i Galatasaray. Midtbanespilleren mistet imidlertid den mye omtalte kampen på grunn av skade.

TRENER: Okan Buruk sammen med Neymar.

– Det blir en tøff kamp mot gruppelederen, men vi har spilt godt, selv om vi ikke har fått noen poeng, sa Buruk på sin pressekonferanse.

– Mot PSG gjorde vi alt vi skulle, men vi fikk ikke det resultatet vi trengte. Jeg stoler på spillerne mine. Dette er en viktig kamp. Ikke bare for Basaksehir, men for tyrkisk fotball.

Istanbul Basaksehir har gjort det «umulige» og utfordret den overlegne trioen i tyrkisk fotball: Galatasaray, Besiktas og Fenerbahce. Klubben har politiske bånd til Recep Tayyip Erdogan, og på treningsfeltet er det et portrett av landets president.

Mens Solskjær møter en tidligere elev i Rafael da Silva, er det også andre kjente fjes i Istanbul – som ikke har følelser for Manchester United med motsatt fortegn.

– Jeg har en historie i Liverpool og alle kjenner rivaliseringen mellom lagene, men for øyeblikket spiller jeg for Basaksehir, og jeg skal gjøre mitt beste for å skaffe oss et godt resultat, sa tidligere Liverpool-stopper Martin Skrtel på pressekonferansen.

– Men, ja, det ville vært spesielt for meg å slå United.

– De har hatt ulike resultater i Premier League og Champions League, men vi kan ikke undervurdere dem. 

Champions League-oppgjøret har avspark kl. 18.55.

LIVERPOOL-KJENNING: Martin Skrtel i duell med Kylian Mbappé.
Powered by Labrador CMS