Isak (16) tilbake i Norge – trener med Tromsø

Publisert Sist oppdatert

Isak Hansen-Aarøens navn har ikke vært å se på Uniteds U18- eller U23-lag den siste tiden, og det har en forklaring.

Først var det norske stortalentet tilbake i Norge på en fortjent juleferie.

Så var situasjonen, grunnet coronaviruset i Manchester og England og den medfølgende lockdownen der, fortsatt ikke bedre da vi kom et stykke ut i januar.

Dermed ble det bestemt at 16-åringen igjen kunne reise hjem til et Tromsø som nesten har vært uberørt av coronaviruset.

Forrige uke kom det frem via itromso.no at Tromsø ønsket å låne United-spilleren, og mandag var United-spilleren tilbake på Tromsø-trening.

– Det stemmer. Han trener med oss. Han har kommet hjem igjen, har vært i karantene, men er ferdig med den og United har gitt ham lov til å trene med oss, sier Tromsø-trener Lars Petter Andressen til united.no.

Har vist seg frem

Unggutten har egentlig et godt første halvår bak seg i Manchester, med noen imponerende forestillinger på U18-laget og godt spill i en EFL Tropy-kamp for U23-laget mot Rochdale.

SCORET MOT LEAGUE ONE-LAG: Isak Hansen-Aarøen var sikker fra straffemerket mot Rochdale i slutten av september.
SCORET MOT LEAGUE ONE-LAG: Isak Hansen-Aarøen var sikker fra straffemerket mot Rochdale i slutten av september.

Der scoret han også i den påfølgende straffekonkurransen.

Så har coronasituasjonen gjort det vanskeligere for alle.

Normalt får de største United-talentene trene med bedre lag enn de selv er på. Det betyr at Isak normalt ofte ville trent med U23-gutta og også vært innom A-laget på enkelte økter når det var behov for ekstra spillere der. Det siste har Ole Gunnar Solskjær også bekreftet overfor Supporterklubben.

Grunnet coronaviruset har dette imidlertid vært så godt som umulig.

Monoton hverdag

Hvert United-lag har levd i sin egen såkalte «coronaboble» hvor alt har vært ekstremt strengt. Det har vært så godt som null miksing av ulike grupper og hverdagen stort sett har handlet om å bli kjørt på trening, kjørt ham fra trening og så – i Isaks tilfelle – måttet bli hjemme i huset til vertsfamilien hele dagen til det samme skjedde dagen derpå.

Det betyr at de gangene vi for eksempel har sett førstelagsspillere på U23-laget, så har de reist alene til kamp, hatt egen garderobe, egen peptalk med treneren og så blitt sendt utpå gressteppet for å spille med spillere de verken har trent eller snakket med i forkant.

Så er spørsmålet hva som skjer på sikt med nordmannen.

– Kan bidra i Tippeligaen

Er situasjonen med coronaen i Manchester og England så spesiell at Hansen-Aarøen kanskje lånes ut til Tromsø, slik at han kan leve en mer normal hverdag med kamerater og et kjent fotball-miljø der, eller handler det nå mest om å trene med Tromsø, holde formen ved like og så returnere til Manchester så fort det er mulig å leve et noe mer normalt liv der?

MØTTE SUPPORTERKLUBBEN: Isak Hansen-Aarøen da han møtte Supporterklubben sommeren 2020.
MØTTE SUPPORTERKLUBBEN: Isak Hansen-Aarøen da han møtte Supporterklubben sommeren 2020.

Kan Brexit påvirke det hele, er det da uproblematisk å signere en 16-åring og så låne ham tilbake?

Det kan bare tiden vise.

– Vi ønsker å låne ham, og har også fortalt dette til United, via hans agent. Så får vi se hva som skjer, og om det er mulig. Det avhenger blant annet av situasjonen i England og noen andre ting, sier Andressen.

– Vi oppfatter imidlertid Isak som positiv til et utlån.

– Han var også god for oss forrige sesong, og vi håper ikke at han er blitt dårligere. Vi tror at utviklingen hans har fortsatt. Det er selvsagt vanskelig å bedømme det man ser på TV fra England for Uniteds U18-lag, men vi mener at han kan bidra for oss også i Tippeligaen hvis han kommer til oss på lån, sier han videre.

Tromsø og flere norske lag skal nå i gang med treningskamper, men det er for tidlig å si om Hansen-Aarøen også kan spille i disse.

– Et mulig utlån. Gjelder det frem til sommeren eller for hele 2021?

– Det er det for tidlig å si noe om, sier Andressen til united.no.

LES OGSÅ – SLIK VAR VEIEN HANS TIL UNITED:

– Jeg er United-fan, men det var ikke derfor jeg valgte United

Powered by Labrador CMS