– En merkelig situasjon

På tross av at waliseren er inne i sin 23. sesong i United-trøya, opplever waliseren en ny situasjon.

Publisert Sist oppdatert

Uniteds uavgjortresultat mot Chelsea i FA-cupen skapte trøbbel for FA. Det engelske slet med å finne plass til omkampen, og endte til slutt opp med å legge kampen til 1. april – under 48 timer etter at United møter Sunderland på Stadium of Light.

Kampene kommer like etter at store deler av United-troppen har vært ute på landslagsoppdrag. Shinji Kagawa reiser blant annet hjem til Japan for å møte Canada, mens Jávier Hernández flyr over dammen for å møte Honduras og USA med sitt Mexico.

Det er liten tvil om at situasjonen er spesiell, og for mange av United-spillerne vil det oppleves som både krevende og nytt. Spesielt én spiller i troppen har vært med på det meste som fotballspiller: Ryan Giggs. Waliseren synes likevel at det blir merkelig å spille to kamper på under 48 timer.

– En spesiell situasjon

– Det er en merkelig situasjon – jeg tror de bare prøvde å få omkampen mot Chelsea til å passe inn, sa Giggs til MUTV, og la til:

– Med tanke på at de (Chelsea) fortsatt deltar i Europa League, er det selvsagt vanskelig å finne plass til omkampen, og 2. påskedag var det eneste som passet.

Midtbaneveteranen forteller at det er lenge siden han har opplevd noe liknende, men at han samtidig har tro på at stallen takler det tette kampprogrammet.

– Det virker rart å spille to ganger på under 48 timer – det har vi ikke gjort på en stund, fortalte Giggs.

– Når det er sagt, troppen ser bra ut i øyeblikket, og forhåpentligvis vil vi ha en skadefri og frisk gruppe etter landslagspausen, som vil være klare for å ta fatt på de to kampene, la veteranen til.

Ryan Giggs forventer tøff motstand mot både Sunderland og Chelsea.

– Det er to viktige kamper på veldig kort tid. Sunderland borte vil alltid være en tøff kamp, og det vil selvsagt Chelsea også være – men forhåpentligvis har vi tropp som kan takle det.

Stolt over milepæl

Før de to ovennevnte kampene skal det spilles både seriekamp mot Reading og en rekke landslagskamper. Om Giggs entrer banen mot Reading, vil det være første gang han spiller siden United røk ut av Champions League mot Real Madrid.

I den kampen fikk 39-åringen sin 1000. offisielle kamp, og selv om kampen ikke gikk som han hadde håpet, legger han ikke skjul på at han var stolt over milepælen.

– Det var mye skuffelse rett etter Real Madrid-kampen, men så begynte vi å se fremover mot Chelsea. Jeg var selvsagt stolt (av kamp nummer 1000), men ville selvsagt likt bedre omstendigheter til å feire det, men jeg ser bare fremover og håper på en god avslutning på sesongen, sa den venstrebeinte United-legenden, før han la til:

– Jeg tror at når man går inn i tredveårene, prøver man bare å holde på så lenge som mulig, og få så mye som mulig ut av kampen. Heldigvis har jeg klart å holde meg skadefry, og jeg har hatt kontinuiteten med manageren.

– Så mange ting har gått riktig for meg, og jeg har tatt vare på meg selv, men ingen ser noensinne for seg å spille 1000 kamper, avsluttet Giggs stolt.

Giggs signerte for noen uker siden en ettårskontrakt (bildet til høyre), og blir dermed å se også neste sesong. Waliseren er den eneste som har scoret i samtlige Premier League-sesonger, og han har dermed muligheten til å pynte ytterligere på statistikken.

Powered by Labrador CMS