To gamle rivaler møtes igjen

Preview: Grytidlig torsdag morgen venter Uniteds tredje motstander på USA-turen.

Publisert Sist oppdatert

Denne gang er det ingen ringere enn Serie A-giganten AC Milan som står på motsatt banehalvdel, og dermed kan det allerede nå konkluderes med at kravene skrus opp i forhold til de to søvndyssende forestillingene vi hittil har vært vitner til.

United v Milan

StubHub Center, Los Angeles
Avspark: Torsdag kl. 05.05

Vises på TV 2 Sport Premium/MUTV/Sumo, Viasat Sport Premium/Viaplay (SE), TV3 MAX/Viaplay (DK)

Milan

Avgjørelsen ble imidlertid opphevet like før helgen da Idrettens voldgiftsdomstol [CAS] slo fast at straffen ikke sto i stil til forseelsen. Dermed kan italienerne, som ble nummer seks i vårens Serie A, puste atskillig lettere foran den kommende sesongen.

At klubben også har fått nye eiere etter den kinesiske forretningsmannen Li Yonghong, anses også som et stort pluss. Yonghong ble sittende med hendene på rattet i kun to år, men rakk i løpet av den korte tiden å kjøre klubben på god vei mot stupet.

På vei tilbake?

NÅ, med kineseren ute av bildet, har et såkalt hedgefond ved navn Elliot overtatt styringen, og fremtiden anses umiddelbart som atskillig lysere på og rundt San Siro. I likhet med Manchester United håper mileneserne å gjenskape gammel storhet for igjen å bli en klubb å regne med helt i toppen.

Milan, som har 18 Serie A- og 7 Champions League-titler, har ikke vunnet ligaen siden 2010/11-sesongen, og vi må helt tilbake til 2007 for å finne sist gang klubben gikk til topps i Europa.

Vant åpningskampen

Det er den gamle midtbanekrigeren Gennaro Gattusso som leder dagens Milan-mannskap. Møtet med United blir klubbens første i USA, men klubben møtte lille Novara – som i vår rykket ned til Serie B – til treningsoppgjør før avreise til Statene. Den endte med 2-0-seier etter scoringer av Suso og Calabria.

Manchester United

Da er det [forhåpentligvis] desto større grunn til å imøtese møtet med AC Milan, og – i motsetning til de to første kampene under oppholdet – er det ikke lenger snakk om bare alminnelige vennskapskamper.
Man kan si og mene hva man vil om International Champions Cup, men turneringen er i det minste ment å skulle fremdyrke en viss gras av konkurransepreg. Hvorvidt den gjør det er derimot en helt annen sak.

Da er nok navnene det lokkes med trolig langt mer motiverende enn det ubetydelige troféet som venter sammenlagtvinneren. Foruten AC Milan, skal United senere på turen også opp mot Liverpool og Real Madrid.

Troppen

Til de to siste kampene er det ventet at også David De Gea og Fred vil være på plass. Det er de ikke i øyeblikket, og dermed blir United-troppen mot Milan trolig nøyaktig som mot jordskjelvene fra San Jose – med ett unntak: Antonio Valencia måtte forlate banen etter bare syv minutter med skade i leggen, og mister resten av kampene på turen. Valencia ble erstattet av Matteo Darmian, men også Timothy Fosu-Mensah og Axel Tuanzebe kan være aktuell for en plass på høyrebacken mot Milan.

Keepere: Sergio Romero, Joel Pereira, Lee Grant 

Forsvar: Antonio Valencia, Matteo DarmianDiogo Dalot, Timothy Fosu-MensahRo-Shaun Williams, Chris Smalling, Eric Bailly, Axel TuanzebeDemetri Mitchell, Luke Shaw 

Midtbane: James Garner, Ander Herrera, Andreas Pereira, Scott McTominay, Ethan Hamilton, Nemanja Matic

Angrep: Tahith Chong, Angel Gomes, Juan Mata, Anthony Martial, Mason Greenwood, Joshua Bohui, Alexis Sánchez

P.S.: Nemanja Matic er på plass i Los Angeles, men det er ikke ventet at han vil være del av troppen allerede mot Milan. Det blir heller ikke Diogo Dalot eller nevnte Valencia, og neppe heller Sergio Romero, som også er meldt skadet.

Klubbenes forrige møte:

Champions League, 1/8-finale 2
Old Trafford, 10. mars 2010:

United 4-0 Milan
Rooney 2, Park, Fletcher

Powered by Labrador CMS