– Vi vinner ligaen!

Bryan Robson ser ingen grunn til at United ikke skal vinne ligaen denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United-legenden Bryan Robson har gitt sine spådommer til klubbens offisielle klubbmagasin, Inside United.

Alle spørsmålene og svarene er oversatt til norsk og gjengitt i denne artikkelen.

Les hva Bryan Robson tror om kommende sesong.

Hvilken kamp ser du frem til denne sesongen, og hvorfor?

– Jeg tror det avhenger litt av klubbenes signeringer, men jeg har sett mest fram til kampene mot Manchester City. Men jeg føler at Chelsea kan bli en skikkelig trussel denne sesongen, med Mourinho tilbake. Så Chelsea- og City-kampene kommer til å bli veldig viktige for oss, og de som vinner disse kampene kommer sannsynligvis til å vinne ligaen. Da vi slo City 3-2 borte i fjor, var det et tydelig signal og jeg tror det var derfor vi vant ligaen såpass komfortabelt.

Hvordan tror du endringene i City og Chelsea vil påvirke sesongen?

– Det kommer til å bli veldig interessant å se forandringene i United, Chelsea og City. Arsenal fortsetter å si at det har 100 millioner pund å bruke på spillekjøper, men det er ikke så lett som det. Hvilke spillere skal man kjøpe? Så lurer man på hvordan Liverpool og Spurs vil gjøre det – de er brukbare lag og vil utfordre Champions League-plassen til Arsenal. Jeg tror fortsatt at vi er laget som må slås, og om City eller Chelsea havner over oss, vinner de tittelen. Det er jeg tilfreds med.

Hvem tror du vinner ligaen og hvorfor?

– Jeg tror vi vinner den. Jeg vet at mange tilhengere er bekymret fordi Sir Alex har dratt, men Moyes er en veldig god manager og vil få det beste ut av spillerne sine. Med troppen vi har, er det ingen grunn for at vi ikke skal vinne ligaen igjen.

Hvilke lag tror du kommer til å overprestere og ha en imponerende sesong?

– Chelsea kommer til å bli en stor trussel på grunn av Mourinhos historie med engelsk fotball. Jeg bekymrer meg litt mer for dem enn City i år fordi de noen gode spillere. De har ikke vunnet ligaen på en stund, en de har fortsatt å vinne trofeer. Steve Bruce er en god venn av meg, og jeg ville elske å se Hull holde seg, men det er alltid det samme – lagene som kommer opp og de som overlevde forrige sesong, som Norwich og Southampton, kommer til å ha en lang og tøff sesong.

Forventer du en bedre prestasjon fra de engelske lagene i Champions League i år og hvem tror du vinner turneringen?

– Jeg vil tro det. De siste årene har vært veldig skuffende. Det er fantastisk for ligaen vår at lagene gjør det bra i Europa. Vi var litt ulike forrige sesong, men City og Chelsea dårlige. Arsenal spilte mot et veldig godt Bayern Müncen, som gikk hele veien og vant turneringen. Men man vil ikke se andre lag i Europa dominere oss, så det er alltid viktig at engelske lag gjør det bra. Forhåpentligvis vil vi forbedre oss og ta steget frem. Når det gjelder hvem som vil vinne, tror jeg Bayern igjen – de er fysisk sterke med noen gode, unge spillere. Og man kan aldri avskrive Barcelona eller Real Madrid, uansett hvilken manager som har ansvaret.

Hvem tror du vinner FA Cupen og Ligacupen?

– Det er veldig vanskelig å spå fordi man trenger mye flaks i cupkampene. Etter forrige sesong, tror jeg Ligacupen vil bli vunnet av et av de store lagene, heller enn lag som Swansea eller Bradford. Så kanskje det blir Arsenal, siden det er en stund siden de har vunnet en turnering. Det overrasker kanskje noen, men etter åtte år er det nok deres tur. I FA-cupen sier jeg City, men så lenge vi vinner serien!

Powered by Labrador CMS