– Får gåsehud av å snakke om det

James Wilson glemmer aldri det som skjedde for ett år siden.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag er det nøyaktig ett år siden James Wilson debuterte for Manchester United sitt A-lag. Den da 18 år gamle spissen scoret to ganger i 3-1-seieren over Hull.

Nå har Wilson rukket å fylle 19 år, og regnes som et av de største spisstalentene i England. Louis van Gaal er angivelig en stor fan av unggutten, som kan ha en stor fremtid i United.

I et intervju med Inside United snakker Wilson om debuten mot Hull.

– Det er en utrolig følelse, spesielt det andre målet jeg scoret mot Hull foran Stretford End. Lyden var utrolig. Jeg kunne høre fansen rope navnet mitt og det ga meg gåsehud – faktisk får jeg fortsatt gåsehud når jeg snakker om det. Det er en utrolig følelse, sier James Wilson ifølge ManUtd.com.

Wilson snakker også om hvordan han har utviklet seg til å bli en målfarlig spiss. Han har ikke alltid vært vant til å spille helt på topp.

– Nei, jeg startet som ving, jeg slet veldig med fysikken. Jeg var ikke i god nok form til å spille ving på et tidspunkt. Jeg tror det var da jeg spilte for U15 eller U16, og da ble jeg flyttet opp på topp et par kamper. Da scoret jeg et par mål, og siden det har jeg primært vært spiss. Nå er jeg i god nok form til å spille ving, så jeg har det som en mulighet også.

Det var en av U-lagstrenerne som valgte å flytte Wilson opp på topp.

– Det var Tommy Martin eller en annen trener før kam, men jeg tror det var han som ba meg om å spille spiss. Vi hadde et par skader på den tiden, og jeg var den eneste som kunne spille spiss. Som jeg sa scoret jeg et par mål, og slik ble det som det er i dag.

Wilson snakker også om de viktigste egenskapene for en spiss som ønsker å score mange mål.

– Man kan score ulike mål fra ulike vinkler og distanser. Man må bare være beredt når ballen kommer til deg i boksen, man må reagere raskt og få av gårde et skudd, eller kanskje komme seg forbi en spiller og så sette den bak keeper, men man må være kald når man får muligheter. Man må være rolig. Hvis du har tenkt til å gjøre noe, ikke endre det. Bare gjør det du har tenkt til å gjøre.

Manchester United v Cambridge United - FA Cup Fourth Round Replay
KLINISK: James Wilson tar som regel godt vare på mulighetene han får innenfor boksen.

Men hva gjør egentlig James Wilson når han er alene med keeper og får tid til å tenke? Hvordan bestemmer han seg? 19-åringen forteller at han avventer en bevegelse fra målvakten.

– Det avhenger vanligvis av hva keeperen gjør. Hvis man er et stykke vekk fra boksen, kan man alltids ta den med rundt ham. Jeg har fart nok til å ta med ballen forbi keeper og sette den inn. Alt avhenger av keeperen. Vær bestemt. Det er litt som en straffe. Hvis du bestemmer deg for en side, sørg for at du skyter til den siden. Hvis du ombestemmer deg, kan alt bare bli krøll.

James Wilson har en foretrukket måte å score målene sine på.

– Jeg liker best å gå rundt keeper. Det er lett å score hvis man går forbi keeperen på riktig måte, for da er det bare å sette den i det tomme buret. Men det er ikke noe galt i score en suser i krysset fra 30 meter. Så lenge den går inn, er jeg fornøyd.

Powered by Labrador CMS