Info om Villa

United har hatt et godt tak på kveldens motstander de senere årene, men er det i ferd med å glippe?

Publisert Sist oppdatert

I kveld kommer Aston Villa på besøk til Old Trafford. Klubben har hatt en tung første halvdel på sesongen, og befinner seg for øyeblikket på en trettende plass i Premier League med 28 poeng på 24 kamper. Sesongen hittil har vært preget av managerskifte, indre uro, mange unge spillere og mangel på en målscorer. Det siste kan nå være ordnet med kjøpet av Darren Bent.

Manchester United skal allikevel ikke ta lett på kveldens utfordring. Villa har begynt å finne formen, og har vunnet fire av sine fem siste kamper – inkludert en sterk 1-0-seier mot Manchester City. Klubben greide også å kapre ett poeng på Stamford Bridge rett over nyttår. De fleste husker sikkert også at Villa til tider utspilte United på Villa Park i høst. Manchester United har de senere årene hatt et godt grep på Birmingham-klubben, men er dette i ferd med å glippe?

– You don’t win anything with kids

Sitatet er fra tidligere Liverpool-spiller Alan Hansen, og han ytret de berømte ordene etter at Aston Villa slo United i serieåpningen 1995. United hadde sommeren før denne sesongen solgt Mark Hughes, Paul Ince og Andrei Kanchelskis, og Hansen trodde ikke unggutter som Nicky Butt, David Beckham og Paul Scholes og Neville-brødrene var gode nok til å vinne serien. Kidsa gjorde Hansens ord til skamme, og vant både Premier League og FA-cupen denne sesongen – de samme kidsa gikk også hen og vant selveste Champions League tre sesonger senere.

Grunnen til at sitatet er tatt med her, er for å illustrere hvor lenge Aston Villa slet med å slå United i Premier League. Villas seier på Old Trafford i fjorårssesongen var klubbens første seier over United i ligasammenheng siden nettopp denne kampen i 1995! Aston Villa spilte mellom disse kampene hele 27 kamper mot United i Premier League uten å beseire de røde djevlene. Mellom 2003 og 2008 slet Villa aller verst – United vant 14 kamper på rad mot Villa – alle turneringer inkludert.

De siste sesongene kan det imidlertid virke som om United har mistet noe av det solide grepet klubben har hatt på Aston Villa. De fem siste kampene i ligaen har endt med én seier til hvert av lagene, samt tre uavgjorte resultater. Det skal også tas med at Uniteds seier, og den ene uavgjortkampen i denne perioden, har kommet etter sene come-back i kamper som gikk mot tap (3-2 på Old Trafford våren 2009 – Macheda avgjorde på overtid, og 2-2-kampen i høst hvor Villa ledet 2-0 til det gjenstod ni minutter). Det er altså ingen tvil om at United må prestere godt for å ta de tre poengene som forventes i kveldens kamp.

Transferaktivitet

Sir Alex Ferguson forholdt seg rolig midt i all galskapen som utspilte seg på de britiske fotballøyer i går kveld. Uniteds eneste handel på transfervinduets siste dag var at Cameron Stewart dro til Hull på permanent basis. Ikke akkurat noe som fikk grunnmuren på Old Trafford til å riste. Inn dette transfervinduet kom Anders Lindegaard, men denne handelen har vært klar siden lenge før jul.

Det var Fernando Torres og Andy Carroll som var dramaets store stjerner i går kveld, men også Villa-manager Gérard Houllier har gjort sine grep i januar. Inn har kommet Sunderlands tidligere storscorer Darren Bent, samt Lyons kamerunske midtbanespiller Jean II Makoun. I tillegg har klubben lånt inn Michael Bradley fra Borussia Mönchengladbach. Ut har blant annet Curtis Davies, Steve Sidwell, Stephen Ireland og John Carew forsvunnet. Med tanke på hvor lite spilletid de spillerne som har forsvunnet ut dørene på Villa Park har fått denne sesongen, er det ingen tvil om at det er et styrket Aston Villa som kommer til Old Trafford.

Skadesituasjonen

For Uniteds del er fortsatt Antonio Valencia og Owen Hargreaves ute med sine skader. Ji-sung Park er heller ikke klar til spill etter å ha spilt Asiamesterskapet. Også Rafael og Rio Ferdinand er ute av spill med henholdsvis hjernerystelse og strekk.

Aston Villa mangler Fabian Delph og Andreas Weimann, men Houllier skal bortsett fra dette ha en skadefri tropp til disposisjon i sitt forsøk på å lede klubben til dens andre strake seier på Old Trafford. Aston Villa har ikke vunnet to kamper på rad her siden 1930

For United er det kun én ting som gjelder, og det er tre poeng. Med elleve seiere og én uavgjort på tolv hjemmekamper denne sesongen er det grunn til å være optimistisk med tanke på kveldens kamp. Det kreves en seier for å opprettholde luken på toppen av tabellen, noe Sir Alex Ferguson og hans mannskap er fullstendig klar over.

Avspark er klokken 21.00, og kampen sendes på TV2 Premier League HD1. Du kan også følge kampen live HER på united.no.

Powered by Labrador CMS