Info om Birmingham

Det er et revansjelystent United-lag som verter Birmingham i morgen etter uavgjortresultatet på St. Andrews i jula.

Publisert Sist oppdatert

Det er under én måned siden lagene møttes i det første oppgjøret denne sesongen. Dimitar Berbatov sendte United i ledelsen, men like før slutt scoret Lee Bowyer et kontroversielt mål og sørget for at United nok en gang måtte reise tilbake til Manchester med kun ett poeng i bagasjen.

Alex McLeishs menn har ikke klart å leve opp til forventningene etter den utrolige fjorårssesongen, hvor de blant annet gikk 13 strake kamper uten tap i ligaen. Det er veldig jevnt i bunnen av Premier League, og Birmingham ligger på en 16. plass, kun poenget over nedrykksstreken. Allikevel, de er det beste West Midlands-laget ettersom både Aston Villa og Wolverhampton ligger under dem.

Birmingham har imidlertid minst én kamp til gode på resten av lagene på nedre halvdel, og har kun tapt to av de siste ni kampene. For mange uavgjortresultater ødelegger imidlertid for morgendagens gjester. Ingen har delt poengene flere ganger enn Brums denne sesongen.

Målfattig lag

Men Birmingham er et lag som sjelden slipper inn mange mål. De har sluppet inn kun 26 mål på sesongens første 21 kamper, men framover er det lite med krutt i Brums-laget – kun Wigan har scoret færre mål denne sesongen enn Uniteds kommende motstander.

Allikevel, det er noen offensive trusler United bør se opp for. Sebastian Larsson og Alexander Hleb er de to kreative faktorene på Birminghams midtbanen, men sett bort fra det er det som bør gi United størst hodebry hvordan United skal trenge seg gjennom et vanvligvis tett Brums-forsvar.

Måltørke på Old Trafford

I morgen barker lagene sammen igjen, men denne gangen på Old Trafford. Her har ikke Brums scoret på over 29 år, og har ikke vunnet på drømmenes teater sden 1978. United er også det eneste laget Birmingham ikke har maktet å slå i Premier League. Statistikken taler med andre ord kraftig mot West Midlands-laget.

Skadelista er ikke lang, men midtstopper Scott Dann er ute resten av sesongen og svekker Birmingham-forsvaret kraftig. James McFadden er ute med kneskade, men the Blues får tilbake Cameron Jerome og Sebastian Larsson, som begge gikk glipp av byderbyet mot Aston Villa sist helg.

Kampen blir spesiell for Ben Foster, som returnerer til Old Trafford for første gang siden han forlot United i sommer. Målvakten har stått samtlige kamper for Birmingham denne sesongen, men har ikke holdt nullen siden Brums slo Chelsea i november.

Powered by Labrador CMS