Info om Birmingham

Ikke la deg lure av deres svake ligaplassering – Birmingham er svært vanskelige å slå på St. Andrews.

Publisert Sist oppdatert

I kveld drar Manchester United til St. Andrews for å møte Birmingham på bortebane. Med poeng i denne kampen vil United gjenerobre tabelltoppen fra byrival Manchester City, som tidligere i kveld slo Aston Villa 4-0.

Birmingham, som ligger på en skuffende 17. plass på tabellen, er til tross for sin svake tabellposisjon ingen enkel motstander hjemme på St. Andrews. Laget har kun tapt én kamp på hjemmebane denne sesongen, og kun to hele forrige sesong. Det er med andre ord en tøff oppgave som venter de røde i kveld.

Stiller uthvilt

Mens United spilte kamp senest for to dager siden, har avlysninger på grunn av snø og kulde gjort at Birmingham ikke har spilt en kamp siden 12. desember. De blå og hvite kan dermed stille med en frisk og uthvilt tropp til kveldens oppgjør. Før denne ‘vinterpausen’ hadde de tatt 8 poeng på de siste fem kampene.

På skadefronten er det kun James McFadden som er ute for Birmingham etter at Alexandr Hleb er tilbake etter en hamstringskade. For Manchester Uniteds del er Antonio Valencia og Paul Scholes ute med skader, mens Darren Fletcher, John O’Shea og Nani alle er tvilsomme. Ji-sung Park er på landslagsoppdrag med Sør-Korea og blir borte de kommende ukene.

Gjensyn med gamleklubben

Mellom stengene for Birmingham står tidligere United-spiller Ben Foster. Kveldens kamp blir hans første møte med United etter overgangen i sommer. Foster har hatt en strålende høst i Birmingham og angrer ikke på avgjørelsen om å forlate United.

– Jeg elsker tilværelsen her, jeg har aldri kost meg mer med fotballen, fortalte Foster til The Guardian.

Birmingham er solide defensivt og har kun sluppet inn 20 mål denne sesongen (fjerde best i ligaen). Problemene ligger i den andre enden av banen, noe kun 17 scorede mål (dårligst i ligaen) beviser.

Lukter uavgjort?

Som sagt er Birmingham et lag som er svært vanskelige å slå på St. Andrews. Birminghams problem på hjemmebane er at de heller ikke greier å avgjøre kampene til sin fordel. Tre seiere, fire uavgjorte og ett tap er fasit på St. Andrews denne sesongen.

Hvis man samtidig ser på Uniteds smått utrolige bortestatistikk, som består av én seier og seks uavgjorte på sju kamper, vil ikke et uavgjortresultat komme som et sjokk på noen. Det endte også uavgjort i tilsvarende møte forrige sesong.

Fotball er imidlertid – heldigvis – mer enn bare statistikk og tall, og et Manchester United i god form har mer enn nok kvalitet til å sikre seg alle poengene på St. Andrews i kveld.

Kampstart er kl. 21.00 (skandinavisk tid), og kampen vises på TV2 PL HD1. For de som ikke har kanalen, kan kampen følges gjennom liveoppdateringer på united.no.

Powered by Labrador CMS