Info om Arsenal

For to uker siden var Arsenal med i alle turneringer. Dersom United slår dem ut av FA-cupen i morgen vil Premier League være eneste muligheten for Arsene Wengers menn å hente hjem sølvtøy denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Arsenals sesong så lenge svært lovende ut, men først tapte de overraskende i Ligacupfinalen mot Birmingham, før Barcelona utspilte dem etter alle kunstens regler på Camp Nou tirsdag og vant 3-1. The Gunners fikk imidlertid Robin van Persie feilaktig utvist i oppgjøret på stillingen 1-1 (da Arsenal ledet 3-2 sammenlagt), men det endrer ikke det faktum at det kun handler om FA-cupen og Premier League for London-klubben nå.

I FA-cupen har laget enda ikke møtt Premier League-motstand, men har allikevel slitt for å komme dit de er nå. Arsenal trengte omkamp for å slå ut Leeds i tredje runde, før en tvilsom straffe sørget for 2-1-seier mot Huddersfield i fjerde runde. Siste hinder før kvartfinalen var mot League One-klubben Leyton Orient, og også her trengte the Gunners omkamp.

Det er de to mest suksessrike lagene i FA-cupen noensinne som møtes til dyst på Old Trafford i morgen. United har vunnet turneringen elleve ganger, men Arsenal følger hakk i hæl med ti triumfer.

Lange skadelister

Både United og Arsenal stiller kraftig svekket til morgendagens kamp. Cesc Fabregas skadet hamstringen mot Barcelona og går glipp av det viktige oppgjøret, men spanjolen har selskap av Wojciech Szczesny, Theo Walcott, Alex Song og Thomas Vermaelen på skadelista. Én god nyhet for gjestene er at Van Persie er friskmeldt, og får sannsynligvis kapteinsbindet i morgen.

De røde djevlene sliter også med mange skadeproblemer, spesielt på vingene. Nani er ute en måned etter Jamie Carraghers skrekktakling, mens Arsenal-kampen sannsynligvis kommer i tidligste laget for både Ji-Sung Park og Antonio Valencia. Heller ikke Rio Ferdinand, Jonny Evans, Michael Owen, Anderson og Owen Hargreaves virker å bli friskmeldte i tide til å spille oppgjøret.

United har hatt et særdeles godt tak på Arsenal de siste sesongen, og har kun tapt ett av de siste ti innbyrdes møtene. Dette inkluderer blant annet to semifinaler i Champions League, samt sist gang the Gunners kom til Old Trafford i FA-cupen. Det endte med et forsmedelig 4-0-tap for London-klubben. 2-1-seieren på Emirates i november 2008 er Arsenals eneste mot United siden januar 2007.

– Avgjørende for sesongen

Arsenal har ikke vunnet et trofé siden de slo nettopp United på straffer i FA-cupen i 2005. Sebastien Squillaci mener morgendagens kamp vil avgjøre mye av sesongen.

– Denne kampen er veldig viktig, og avgjørende for sesongen etter uka vi har hatt, forteller franskmannen til Arsenal TV.

– En seier på lørdag vil gi oss en psykologisk boost. Premier League og FA-cupen er forskjellige turneringer, men uansett, en seier er en seier.

Hvilken klubb som går til FA-cupsemifinalen for 27. gang – noe ingen andre klubber har gjort før – får vi svaret på lørdag klokken 18.15. Kampen kan du følge direkte på Viasat Fotball eller via liveoppdateringer her på United.no.

Powered by Labrador CMS