Info om West Bromwich

West Bromwichs seier borte mot Arsenal burde være motivasjon nok for United til ikke å ta for lett på laget som venter lørdag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

Neste motstander for Manchester United er West Bromwich, et lag United ikke bør ta for lett på, ettersom de flere ganger tidligere denne sesongen har vist at de kan hamle opp med Premier Leagues giganter.

Det fikk også United erfare tidligere denne sesongen da Albion gjestet Old Trafford. De røde djevlene ledet komfortabelt 2-0 ved pause og alle de fremmøtte på Old Trafford lurte egentlig bare på hvor stor seiersmarginen skulle bli. Men Baggies ville det annerledes, scoret to mål og fikk med seg ett poeng fra drømmenes teater.

Resultatet på Old Trafford kom kun tre uker etter at West Brom hadde sjokkert Emirates Stadium. Det nyopprykkede laget sjokkerte Arsenal i London og Jerome Thomas scoret 0-3-målet kvarteret før slutt. Samir Nasri reduserte to ganger og skapte spenning i kampen, men West Midlands-klubben holdt unna og tok en senasjonell seier og det som definitivt er et av sesongens mest oppsiktsvekkende resultater.

Allikevel, West Bromwich er – som mange andre lag – plantet i nedrykkskampen. De innehar for øyeblikket 14. plassen på tabellen, tre poeng foran Fulham, som i øyeblikket innehar den øverste nedrykksplassen. Formen er svak og klubben har tapt de tre siste kampene.

Tynt i forsvaret

WBA er det mest gavmilde laget i Premier League med 34 innslupne mål, og mot United må de kanske klare seg uten tre faste forsvarsspillere i tillegg.

Både Gabriel Tamas ble utvist i tirsdagens hjemmetap mot Blackburn og må dermed sone karantene. Gonzalo Jara er også suspendert etter å ha pådratt seg sitt femte gule kort for sesongen i samme kamp.

Jonas Olsson er langtidsskad, mens hårfagre Paul Scharner er tvilsom. Problemene har ført til at Roberto Di Matteo har kalt tilbake Gianni Zuiverloon fra hans låneopphold i Ipswich.

Ett lyspunkt er det imidlertid også for Baggies – Chris Brunt er tilbake fra suspensjon og er klar til kamp. Sannsynligvis kommer Steven Reid inn for Jara, mens Pablo Ibanez går inn som midtstopper.

– Gabi (Tamas) er et stort tap med Jonas allerede ute. Men Jara vil også være suspendert mot United, så vi sliter litt i forsvaret for øyeblikket, sa Di Matteo tidligere denne uka.

Så gjenstår det å se da, om United fortsetter seiersrekken på the Hawthorns, en rekke på seks kamper som strekker seg tilbake til 1984, om det blir den sjuende uavgjortkampen på åtte forsøk på fremmed gress denne sesongen eller om West Bromwich kan gjøre som de gjorde mot Arsenal – stikke av med alle tre poengene og påføre United sesongens første ligatap.

Kampstart er kl. 13.45 (skandinavisk tid), og kampen vises på TV2 PL HD1. For de som ikke har kanalen, kan kampen følges gjennom liveoppdateringer på united.no.

Powered by Labrador CMS