Info om Stoke

Stoke klorer seg fast på øvre halvdel av tabellen, men på Old Trafford har de ikke vunnet siden 1976.

Publisert Sist oppdatert

Vi har passert nyttår og Stoke City er fortsatt for fullt med i kampen om en Europacup-plass, noe få hadde trodd før sesongstart. I Premier League-comebacket i 2008/09 imponerte de og endte som nummer tolv. Året etter endte de hakket høyere med en ellevteplass, og denne sesongen er de i rute til å ta enda et steg oppover på tabellen.

Nå ligger pottemakerne nemlig som nummer åtte, foran lag som Liverpool, Everton og Aston Villa. Tony Pulis har et slagkraftig mannskap som har vist seg vanskelige å slå, spesielt på Britannia Stadium. United har imidlertid klart å stå imot Stoke-laget siden deres retur til toppdivisjonen og står med fem seire av fem mulige på denne siden av årtusenskiftet.

I det motsatte opgjøret i oktober var det Javier Hernandez som skulle bli Uniteds store helt. Mexicaneren scoret to mål da United tok sin første av totalt to borteseire denne sesongen, det ene av dem med et kreativt hodestøt med baksiden av hodet.

Tilnærmet skadefri tropp

Pulis kan velge fra en så godt som fulltallig tropp til kveldens oppgjør. Robert Huth er tilbake etter suspensjon, og dermed er det bare Mamady Sidibe som er utilgjengelig. Angrepsspilleren er ute resten av sesongen etter at han røk akillesen mot Tottenham i starten av denne sesongen.

Pottemakernes har ikke vunnet på Old Trafford på nesten 35 år, og har heller ikke scoret mot United på drømmenes teater siden 1980. I løpet av de to og et halvt årene i Premier League har heller ikke Stoke hatt for vane å skape hodebry for noen av storlagene på bortebane – 1-0-seieren mot Tottenham i starten av fjorårssesongen er unntaket som bekrefter regelen.

Det skal imidlertid sies at Stoke står med sju poeng på de tre siste bortekampene. Selv om motstanderne har vært West Bromwich, Blackburn og Wigan er det til sammenlikning to poeng mer enn de røde djevlene har tatt på sine tre siste på fremmed gress.

Innkastspesialistene

Som vanlig er Stoke et lag som ikke scorer all verdens med mål, men er også gjerrige bakover. Et av de giftigste angrepsvåpnene er Rory Delaps innkast – som United for øvrig forsvarte seg mesterlig mot da de gjestet Britannia i oktober. Klubbens toppscorer i serien denne sesongen er Kenwyne Jones, som står med fem nettkjenninger.

Men man skal heller ikke glemme Matthew Etheringtons presise venstrefot. Kantspilleren står med tre scoringer og åtte målgivende denne sesongen – kun fire spillere har flere assists hittil.

For Ryan Shawcross blir det en retur til gamleklubben når han gjester Old Trafford i kveld. Midtstopperen fikk bare to innhopp i Ligacupen for de røde djevlene, men Shawcross har imponert voldsomt i Stoke-drakta – og United har sikret seg førsteretten på stopperen dersom pottemakerne vil selge. Der mener Tony Pulis Sir Alex Ferguson har gjort et smart trekk.

– Han har fått førsteretten på Ryan på en pris vi bestemmer, så han har vært veldig smart, sir Pulis ifølge Sky Sports.

Kampstart er kl. 21.00 (skandinavisk tid), og kampen vises på TV2 PL HD1. For de som ikke har kanalen, kan kampen følges gjennom liveoppdateringer på united.no.

Powered by Labrador CMS