Info om Liverpool

Andy Carroll kan få sin debut når Liverpool og Manchester United barker sammen for tredje gang denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært en turbulent sesong for Liverpool så langt med svake prestasjoner på banen og manager- og eierbytte utenfor. Klubben konsentrerer seg nå om å sikre sjetteplassen, som kan gi Europa League-spill neste sesong (avhenger av hvilke lag som når FA-cupfinalen). Opp til Tottenham på femteplass skiller det åtte poeng – og scouserne har også én kamp mer spilt en London-klubben.

Liverpool har fått en oppsving etter at Kenny Dalglish tok over klubben, og klubben tok sin fjerde strake Premier League-seier da de slo Chelsea 1-0 på Stamford Bridge. Helga etter klarte de imidlertid bare 1-1 hjemme mot Wigan, og sist helg spilte de elendig på Upton Park og tapte 3-1 mot West Ham. Allikevel, historien har vist at formkurvene lagene kommer inn til slike derbyer med ikke nødvendigvis trenger å ha noe å si.

Ikke vunnet på Anfield siden 2007

Pool og United møtes for tredje gang denne sesongen, etter at lagene også trakk hverandre i FA-cupens tredje runde. I september møttes lagene i seriesammenheng på Old Trafford – da ble Dimitar Berbatov den store helten med sitt hat-trick i 3-2-seieren. I cupkampen i januar fikk United en kontroversiell straffe tidlig i kampen som Ryan Giggs konverterte i mål. Steven Gerrard ble også utvist før sidebytte etter å ha kommet inn med knottene mot Michael Carrick, og de røde djevlene kontrollerte greit inn avansement.

Men nå er det på Anfield det skjer, et sted United ikke har vunnet siden 2007/08-sesongen, da Carlos Tevez ble matchvinner for de røde djevlene. Året etter – i det som for øvrig var Berbatovs debut – endte det med 2-1-tap, mens det ble 2-0 til Liverpool i fjor. Dermed bør det være et revansjelystent United-lag som kommer til Merseyside, spesielt med tanke på at de også tapte mot Chelsea på Stamford Bridge tirsdag.

Carroll kan debutere

Siden United og Liverpool møttes sist gang har det vært endringer i Pool-leiren etter absurd handling på overgangsmarkedets siste dag. Fernando Torres gikk til Chelsea for £50 millioner, og de pengene ble brukt til å forsterke Liverpools angrepsrekke. Luis Suarez ble hentet inn fra Ajax, mens Andy Carroll ble eskortert i helikopter til Anfield, gjennomførte legesjekken og ble offisielt klar for scouserne kort tid før vinduet stengte.

Carroll har imidlertid vært skadet siden han kom til klubben og har fortsatt ikke vært i aksjon for Liverpool. Nå har han imidlertid trent for fullt siden onsdag, og kan få sin debut søndag ettermiddag. Andre spillere som anses som tvilsomme er formspilleren Raul Meireles, som sannsynligvis blir klar etter knetrøbbel, og Daniel Agger. Martin Kelly er ute med en hamstringskade, mens Jonjo Shelvey heller ikke er aktuell til møtet.

For Uniteds del er lista over utilgjengelige spillere verre. Sir Alex Ferguson må klare seg uten suspenderte Nemanja Vidic, og stopperkollegaene Rio Ferdinand og Jonny Evans er skadet. Det betyr at det blir Chris Smalling og Wes Brown i midtforsvaret i morgen. Antonio Valencia har begynt å trene med førstelaget, men er fortsatt et stykke unna comeback, og også Anderson og Ji-Sung Park er utilgjengelige. Patrice Evra fikk seg en smell mot Chelsea, men blir sannsynligvis klar, og Michael Owen er også på tvilsomlista til oppgjøret.

– Får det ikke større

Dalglish vet mer enn de fleste andre hva dette oppgjøret betyr for klubbene, men Liverpool-manageren prøver å dysse ned viktigheten av morgendagens kamp.

– Det er den største kampen, men bare fordi det er den neste, sier Dalglish ifølge BBC.

– Men alle som spiller fotball ønsker å bli best mulig, og man får det ikke større enn kampene mellom Liverpool og Manchester United.

Dette blir Sir Alex 50. ligaoppgjør mot Liverpool, men manageren har – igjen – avlyst pressekonferansen før kampen, og nekter også å snakke med klubbens egen tv-kanal, MUTV. Fergie er i hardt vært og har blitt siktet av FA for ‘upassende oppførsel’. United har anket, men Sir Alex har ikke overraskende bestemt seg for å holde hodet lavt.

Liverpool og United møtes for 182. gang i morgen ettermiddag. Mens United er ute etter å komme tilbake på vinnersporet, ønsker Liverpool å stikke kjepper i hjulene for de røde djevlenes tittelambisjoner.

Avspark for kampen mellom erkerivalene er søndag klokken 14.30. Kampen vises på TV2 PL HD1.

Powered by Labrador CMS