Info om Liverpool

Er det managereffekten som gjør at Liverpool får det løftet de trenger før møtet med United på Old Trafford?

Publisert Sist oppdatert

Roy Hodgson overtok etter Rafael Benitez i sommer og stod ovenfor en særdeles hard utfordring: Få et Liverpool-lag i oppløsning tilbake på topp fire. Den tidligere Viking-treneren, og sesongen ble åpnet brukbart med 1-1 hjemme mot Arsenal.

Kriseperioden var imidlertid nært forestående og har igrunn vart siden den andre serierunden, da de tapte med solide 3-0 på City of Manchester Stadium mot Manchester City. Siden har svake resultater kommet på løpende bånd.

Tap hjemme mot nyopprykkede Blackpool. 2-0-tap i byderbyet mot Everton. Tap hjemme mot Wolverhampton. Kun én borteseier i Premier League denne sesongen.

Managerbyttet som måtte komme

Av de nyinnkjøpte er det kun Raul Meireles som har innfridd forventningene. Paul Konchesky og Christian Poulsen skapte ikke de største overskriftene da de ble hentet til Merseyside, og om de gjør det i dag er det stort sett med negativt fortegn.

3-1-tapet på Ewood Park mot Blackburn i midtuka var dråpen som fikk begeret til å renne over. I dag ble det bekreftet at Roy Hodgson forlater Liverpool, og Kenny Dalglish tar over roret resten av sesongen.

Det betyr sannsynligvis noen endringer på laget. BBC melder at et av grepene Dalglish vil gjøre er å sette inn Sotirios Kyrgiakos for Daniel Agger. Dirk Kuyt kan også være tilbake i startelleveren, hvilket betyr at enten Joe Cole eller Maxi Rodriguez må se oppgjøret fra benken.

Carragher ute

Både Raul Meireles og Jay Spearing er nære comeback etter skader, men blir nok ikke involvert mot United i morgen. Jamie Carragher er ute til februar og mister definitivt oppgjøret.

Erkerivalene er trukket mot hverandre i FA-cupen for tolvte gang. Klikk her for å lese en utfyllende artikkel om de tidligere oppgjørene – flere av dem er klassikere i United-historien.

Et managerbytte gir ofte en psykologisk boost, og selv om Dalglish ikke vil ha rukket å gjøre drastiske endringer før morgendagens møte, kan det hjelpe på selvtilliten at mannen som ledet Liverpool til seriegull for hittil siste gang sitter på benken. Svaret får vi i morgen.

Kampstart er kl. 14.30 (skandinavisk tid), og kampen vises på Viasat Fotball og Viasat Sport HD. For de som ikke har kanalen, kan kampen følges gjennom liveoppdateringer på united.no.

Powered by Labrador CMS