– Er Carrick bedre enn Gündogan?

SMAKEBIT: Se Opta-statistikken til begge denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Sesongens siste medlemsblad er ferdigtrykket, og snart på vei ut til dere medlemmer. De første av dere får medlemsbladet lørdag, mens de mest uheldige må vente noen dager ut i neste uke, avhengig av postgangen på det stedet du bor.

Denne uka vil vi dermed gi dere noen smakebiter fra bladet.

Vi minner om at alle nye medlemmer får tilsendt bladet i posten hvis de blir Premium-medlemmer, og at både Premium- og digitale medlemmer kan lese det digitalt. Du kan bli medlem her.

ashleyyoung4Om Ashley Young:

– De fleste møter motgang i livet, særlig unge fotballspillere. Hvordan du takler denne motgangen definerer deg som person, og i Ashleys tilfelle som spiller. Han kunne gitt opp eller gått til en annen klubb. Gudene skal vite at jeg hadde gjort alt jeg kunne for å hjelpe ham å finne en. Men Ashley nektet. Han hadde vært i Watford i åtte år og ville nå førstelaget for en hver pris, sier tidligere speider og akademitrener i Watford, Chris Cummins til United-supporteren.

Youngs karriere kunne endt før den egentlig hadde begynt, men Cummins talte klubbledelsen midt imot da de vraket Young. Da Watford var klare til å la den spede unggutten gå, trådte Cummins inn som Youngs eneste forsvarer. Den tidligere
Watford-treneren mener selv han hadde en god sak.

– I Watford var det en bred oppfatning om at Ashley verken var stor eller rask nok til å lykkes, men jeg kjente ham best. Han var sped, men samtidig veldig atletisk. Jeg visste at han hadde et enormt potensial, jeg visste at han kunne nå langt og jeg visste at jeg måtte tale Ashleys sak, forklarer Cummins til US.

Les hele saken i kommende utgave av medlemsbladet United-Supporteren.

Ikke medlem? Da kan du bli det her for en billig penge.

leighton_jim_profil_storJim Leighton om finalevrakingen i ’90:

– Manageren sa det til meg rett før spillermøtet kvelden før omkampen. Jeg husker ærlig talt ikke særlig mer etter det fordi jeg var helt tom i flere dager og felte mange tårer på grunn av vrakingen. Det skulle være en av de største dagene i mitt liv. Det føltes spesielt tungt siden det hadde vært så vanskelig sesong med enormt press på oss alle. Nå var det bare finalen igjen, det som skulle være en av de største kampene i min karriere. Det var sterkt ødeleggende for meg og det knuste hjertet mitt.

Først noen dager senere ble Leighton røsket ut av selvmedlidenhetsdvalen han befant seg i.

– Jeg satt og så på et nyhetsinnslag om en stålindustri nær Glasgow som hadde måttet legge ned. Tusen mennesker mistet jobben. Det fikk meg til å tenke og reflektere. Det ga meg et perspektiv på realitetene. Ja, FA-cupfinalen var stor, men her var det folk i et område med fra før høy arbeidsledighet og mange ville aldri få en jobb igjen. Det ville påvirke livet og familiene deres. Sammenlignet med dem hadde jeg det fint, sier Leighton med ettertanke.

Les hele saken i kommende utgave av medlemsbladet United-Supporteren.

Ikke medlem? Da kan du bli det her for en billig penge.

Spennende Opta-statistikk:

Var Angel Di Maria virkelig en flopp denne sesongen? Hvor svak var egentlig falcao? Er det noe United gjør best i Europa? Og er det noe viktig vi er langt, langt bak de beste i Europa på? Dette er ting vi gir deg Opta-statistikk på i medlemsbladet. I tillegg har vi sett nærmere på Michael Carrick betydning. Her kan du se hvordan Carrick var denne sesongen – sammenliknet med United-aktuelle Ilkay Gündogan.

Merk: Den som scoret best på hver statistikk har fått tallet uthevet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les hele saken i kommende utgave av medlemsbladet United-Supporteren.

Ikke medlem? Da kan du bli det her for en billig penge.

Powered by Labrador CMS