Støtter Fergie

Både Alex McLeish og Ian Holloway mener spillerne har for mye makt og at Rooney begår en feil.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er forundret over at Rooney ønsker å forlate Manchester United. Han er fortsatt ung og har mange år foran seg, sier McLeish til Sky Sports.

– Det er ikke min sak, men Sir Alex er den som vet best hvordan han skal takle det. Det finnes ingen bedre til å takle en slik situasjon enn Sir Alex.

– Jeg kan bare ikke forstå hvorfor ikke United skal kunne trekke til seg de beste spillerne. Det kunne vært en kø fra her til Glasgow med spillere som vil spille for Manchester United, sier McLeish.

Holloway: – Det er noe galt med fotballen!

Alex McLeish nevner også at han mener spillerne de siste årene har fått for mye makt, noe som kommer tydelig frem i saken om Rooney. En annen fotballpersonlighet som har uttalt seg om dette er Blackpools manager Ian Holloway, som idag, i et meget engasjert intevju med Setanta Sports, forteller nøyaktig hva han mener om dagens overgangsregler og om Wayne Rooneys oppførsel.

– Manchester United har hjulpet Rooneys karriere enormt, både på og utenfor banen. Manageren og klubben har investert i ham. De kjøpte han for en stor sum penger som en ung spiller, og de har hjulpet ham å bli den spilleren han er idag, sier en opprørt Holloway.

Sommeren 2012 går Rooneys kontrakt ut, og om United ikke har solgt spilleren innen den tid, og Rooney ikke skriver ny kontrakt med klubben, kan han forlate klubben gratis. Disse reglene gjør Holloway både sint og oppgitt.

– Han er en av de beste spissene i verden, og hvis han sitter og venter ut kontrakten sin kan ha forsvinne gratis. Det er menneskene på toppen av fotballverden som er skyld i dette!

– Hva om han bare sitter der i 18 måneder, lager problemer, ikke forsøker, ikke spiller, og noen allerede har sagt til han «Vi henter deg, og vi betaler deg noen av de pengene vi skulle betalt United siden du kan komme gratis»?

Han mener at Bosman-regelen har ført til en situasjon hvor spillerne er mektigere enn manageren. Et styrkeforhold som er snudd på hodet i forhold til sånn det burde være. Han mener toppene i FIFA og UEFA tar feil.

– Det er noe galt med spillet. Det er noe galt med menneskene som styrer. De tar så feil at det er skremmende! Hvis Sir Alex Ferguson blir presset av en spiller og hans agent; hvor galt står det da til?

– De sier det ikke er rettferdig for spilleren. Tull! Spilleren har fått sin lønn hver uke. De kjøpte han, de har jobbet med han, han tilhører dem. Det er så åpenlyst. Verden bør forandres hvis den er feil, og fotballen burde ta en titt på seg selv, sier Holloway.

Powered by Labrador CMS