– Nå er tiden moden for å snakke om Pogba

José Mourinho var fornøyd med kampen, svarte difust om Pogba – og til dels også om VAR.

Publisert Sist oppdatert

En viktig seier mot Huddersfield, og plassen i kvartfinalen er sikret.

Det skjedde ikke uten dramatikk, og for første gang i United-historien fikk vi oppleve en VAR-avgjørelse. Den gikk ikke vår vei, heller ikke det uten dramatikk. 

– Vi visste at det ville bli vanskelig. Vi startet kampen veldig bra, og med det andre målet drepte vi kampen og hadde full kontroll. Uavgjort ville ikke vært bra for oss.

– VAR må være opp til dommerne

– Jeg så gode kontringer, ved to anledninger. Lukaku var kald alene med keeperen, og det var gjennomgående gode avgjørelser, gode skudd, fine – og viktige mål fra oss i dag.

 

Mourinho har tidligere stilt seg positiv til innføring av teknologien, og det hadde ikke endret seg til tross for en kontroversiell avgjørelse mot Huddersfield. 

– Som jeg sier: Det må være opp til dommerne. Hvorfor? Fordi dommerne vil være på sitt beste, de liker ikke å gjøre feil. Hvis de har VAR som kan veilede, så tror jeg dommerne liker det. Hvis det dog blir sånn at VAR tar feil, så er det ikke veldig bra. Jeg har tro på systemet, men det er litt frusterende så klart. Det tok tid i dag, men jeg vet ikke hva jeg skal si.

Burde det bli brukt kun til de tøffe situasjonene, eller var det greit i dag og?

– Etter Premier League, er det portugisisk fotball jeg følger tettest. Der er det VAR i hver kamp. Der har jeg sett mange gode avgjørelser, men også noen kontroversielle – og det er fortsatt et stykke igjen før systemet fungerer optimalt, sier Mourinho og sammenligner det med da mållinje-teknologien ble innført i sin tid.

– Nå kan vi snakke om Pogba

Det kom som et lite sjokk da Manchester United tidligere lørdag meldte at Paul Pogba ikke ville være med troppen til Huddersfield grunnet sykdom.

Spekulasjonene lot ikke vente på seg, og Mourinho selv sa at han ikke brydde seg nevneverdig om Pogba før kampstart – og mente med det at nå handlet det om kampen.

Etter at dommeren hadde blåst for siste gang, var historien en annen. 

– Da jeg fikk beskjeden av legen i dag tidlig, ville jeg ikke høre mer om det. Jeg måtte tenke på hvem som skulle erstatte han, og hva vi skulle gjøre. Vi hadde jobbet godt gjennom hele uka, hadde en god taktisk gjennomgang på fredag og så plutselig må jeg komponere et nytt lag.

– Nå er tiden moden for å tenke på Pogba, nå er tiden inne for å finne ut hva som skjedde – hvorfor han følte at han ikke kunne bidra i dag. Kan han hjelpe oss på onsdag (mot Sevilla)? Nå handler det om å vente på informasjon, sa en noe kryptisk Mourinho ifølge BBC.

Avslutningsvis bekrefter sjefen at Pogba ville ha spilt til venstre i en 433-formasjon, hadde han bare ikke blitt syk i dag.

Powered by Labrador CMS