13 betalende tilskuere

HISTORISK TIRSDAG: Ja, det har faktisk skjedd på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Man skulle nesten tro at det etter hvert ble vanskeligere å finne interessante historier til historisk tirsdag.

Men nei, med over 100 år å ta fra, så er det som å røre rundt i en skattekiste hver gang jeg skal skrive en sak for historisk tirsdag.

For denne historien må vi 91 år tilbake, til 1920/21-sesongen, 7. mai.

To kamper på samme dag

United avsluttet sesongen med å slå nedrykksklare Derby 3-0 på hjemmebane, og det foran 10.000 tilskuere på Old Trafford. Det hadde over hodet ikke vært noen stor sesong for United. Det ble 13. plass på tabellen. 19 poeng bak gullvinner Burnley.

Men det var det som skjedde etter kampen som sørget for det historisk lave tilskuertallet.

I 2. divisjon kjempet nemlig nabo Stockport den våren en innbitt kamp for å unngå nedrykk, og 2. april spilte de en uhyre viktig kamp hjemme mot Sheffield Wednesday på Edgeley Park. County lå under 0-1 da dommeren nektet å blåse for det Stockport-spillerne og fansen mente var en soleklar straffe, og reaksjonene lot ikke vente seg.

Fansen gikk amok.

De forsøkte å ta seg inn i dommerens garderobe, knuste vinduene og politiet måtte til.

Det fikk konsekvenser.

Det engelske fotballforbundet stengte Edgeley Park for Stockports siste hjemmekamp, og flyttet i stedet kampen mot Leicester til Old Trafford, med avspark 45 minutter etter at Uniteds kamp mot Derby var ferdigspilt.

Startet etter United-kampen

Stockport hadde allerede rykket ned da det ble 7. mai, og dermed var det bare 13 personer som betalte for å se Stockport og Leicester på et Old Trafford som rommet 80.000 tilskuere den gangen.

Og det var kanskje like greit. Kampen endte 0-0.

13 betalende tilskuere er også det laveste på en ligakamp i England noensinne.

Og når det gjelder to ligakamper etter hverandre på samme bane, skal det kun ha skjedd to ganger i den engelske fotballens historie.

PS. I realiteten skal det ha vært over tusen personer på tribunene, siden de som hadde sett United-Derby hadde muligheten til å se den andre kampen gratis hvis de ble sittende.

Powered by Labrador CMS