Ryktesaker, uke 15

Her er de første ryktene fra de engelske søndagsavisene.

Publisert Sist oppdatert

Les også: forrige ukes rykter

Søndag 14. april:

09.20: Ole Gunnar Solskjær skal være klar til å tilby kapteinsbindet til Paul Pogba. Det skriver Daily Mirrors Simon Mullock. United har allerede gjort det klart at franskmannen ikke selges i sommer, og Solskjær ønsker å gi Pogba den tilliten det vil være – med et håp om at Pogba tar opp hansken og følger i fotsporene til legender som Bryan Robson og Roy Keane.

08.20: Juventus skal ha bestemt seg for å selge Paulo Dybala, som United tidligere er blitt koblet til. Dette for å kunne kjøpe Benfica-spilleren Joao Felix, som United også speidet på da han scoret hattrick i Europa League-kvartfinalen torsdag mot Eintracht Frankfurt. Det er Tuttosport som melder dette. Juventus skal nylig ha fått avslag på et bud på 65 millioner pund for Felix.

08.15: Kalidou Koulibaly er Ole Gunnar Solskjærs toppmål på stopperplass, men vil koste United 110 millioner pund, skriver Sunday Express. Ifølge saken er den summen nevnt i kontrakten hans, og italienerne nekter å selge ham billigere.

08.10: Daily Mirror skriver at Christian Eriksen er et toppmål for United i sommer, og at United er villig til å triple hans lønn hvis dansken er villig til å reise til Manchester. Dessverre er ikke saken skrevet av Mirrors vanlige United-journalist, noe som ville gitt saken mer tyngde. Nå er den bare enda et rykte…Eriksen har nå cirka 80.000 pund i uka.

08.05: Daily Mail skriver at Manchester City også skal være interessert i Palace-høyreback Aaron Wan-Bissaka, som United lenge har vært koblet til. Prisen for ham skal ligge på om lag 40 millioner pund.

08.00: Daily Express har en sak om at United har 200 millioner pund å handle for i sommer, selv om navnene som nevnes i saken kun er de som er nevnt i ryktespalten her de siste ukene.

Lørdag 13. april:

08.20: Diogo Dalot har hatt en positiv sesong, noe som betyr at United skal ha bestemt seg for å droppe interessen i Palace-back Aaron Wan-Bissaka. I stedet er fokuset nå på mer rutinerte Thomas Meunier i PSG. Dette fordi de vil ha et mer rutinert alternativ til Dalot, men samtidig en som er yngre enn Ashley Young. Det er The Sun som skriver dette.

08.10: Mange liker Ajax-spiller Matthis de Ligt, men han kommer visstnok til å velge Barcelona eller Bayern München. Dette ifølge Ajax-manageren til Suddeutsche Zeitung.

08.00: Spanske AS skriver at Toni Kroos muligens nærmer seg slutten på sin tid i Real Madrid, og at han kan være til salgs i sommer. Hvorfor? Jo, fordi Real Madrid ønsker å hente Paul Pogba fra United og Christian Eriksen fra Tottenham. Dermed må de slippe noen av de andre midtbanespillerne. Kroos har jevnlig blitt koblet til United, og var ifølge David Moyes på vei til Old Trafford hvis han ikke hadde fått sparken. Kroos er blitt 29 år gammel.

Fredag 12. april:

18.00: Gazzetta dello Sport skriver at det er en betydelig sjanse for at Matteo Darmian spiller for Inter neste sesong.

11.50: Denne vårens «såpeopera» fortsetter: Nå melder Sam Pilger fra Forbes at United faktisk skal ha tilbudt Ander Herrera en fireårskontrakt verdt mer enn 200.000 pund i uka, men at agenten skal ha krevd at 29-åringen får nærmere 300.000 pund i uka for å fortsette i United. Det er imidlertid noen huller her. De fleste har rapportert at Herrera nå tjener om lag 80.000 pund, mens Pilgers informasjon handler om at lønna nå er et stykke over 100.000 pund, og at United nesten skulle være villig til å doble dette.

Vel, nå for tiden er det bare å ta alt man leser om Herrera med en stor klype salt. Det mest troverdige er vel fortsatt det The Times og BBC skrev onsdag – at han skal ha bestemt seg for å dra til PSG. Dette fordi det er ganske sjelden at to såpass troverdige United-journalister faktisk melder det samme samtidig. Men: Det kan jo også være at de har fått det de mener er troverdig informasjon fra en som faktisk ikke satt på korrekt informasjon.

10.00: Juan Matas representanter har vært i møte med Barcelona. Spanjolen har et tilbud fra United, men har selv forhørt seg med Barcelona om en mulig overgang. Uniteds Champions League-motstandere var ikke uinteresserte, men samtidig var ikke Mata en prioritet, skriver Cadena Ser.

09.50: Tok BBC og The Times feil? Franske Le Parisien skriver imidlertid fredag at selv om det er kontakt mellom PSG og Ander Herrera så er overgangen ikke klar. Summene som er blitt nevnt, 200.000 pund i uka, virker også snodig for avisa, siden det ikke stemmer overens med den rollen Herrera ville få i stallen og den lønna for eksempel Marco Verratti og Marquinhos har.

07.30: Litt merkelig rykte her, også fra Frankrike. Det er L’Equipe som skal ha skrevet at United har tilbudt Marseilles reservekeeper, Ahmadou Dia, en fireårskontrakt. Saken er gjengitt hos Get French Football. Det er vanskelig å se hvorfor United skal ha gjort dette, men selvsagt: Om David de Gea en dag forsvinner så kan nok mye skje også på keepersiden.

07.20: Mange har tenkt at det nesten bare blir yngre spillere, men United er nå også koblet til Evertons defensive midtbanespiller, Idrissa Gueye. Det er James Robson i Standard som skriver dette, Robson som tidligere jobbet for lokalavisa Manchester Evening News. Senegaleseren fyller 30 i september, og det rimer ikke helt med det som er skrevet om Uniteds generelle transferpolitikk videre, men han vil kunne koste under 30 millioner pund å hente ham.

07.15: Franske L’Equipe skal ha skrevet at Arsenal vil gjøre et siste forsøk på å friste Ander Herrera til å komme til dem i stedet for å reise til PSG. Dette er gjengitt i Daily Express. Onsdag skrev altså troverdige journalister at Herrera skal ha fortalt PSG at han kommer til dem.

Torsdag 11. april:

16.30: Inter skal være villig til å selge Milan Skriniar HVIS de får et gigantbud på stopperen sin. Calciomercato nevner at et gigantbud betyr et bud i størrelsesordenen 100 millioner euro. Det skal imidlertid sies at det torsdag også er rapporter på at han er klar til å underskrive sin nye kontrakt med Inter.

13.16: Marcos Rojo er et av tre stopperalternativer for Fenerbahce den kommende sommeren, ifølge tyrkiske Takvim (her gjengitt av Sport Witness). Rojo er ventet å forlate United i sommer, mens Fenerbahce sannsynligvis må erstatte tidligere Liverpool-stopper Martin Skrtel. Christian Zapata og Neven Subotic skal være de to andre alternativene.

09.57: United er i «pole position» i jakten på Bruno Fernandes, ifølge portugisiske A Bola.

24-åringen har en utkjøpsklausul på €100 millioner (rett i overkant av £86 millioner i dagens kurs), men det vil vel overraske de fleste om han blir fullt dyr. Det skal ha vært uformell kontakt med Sporting-midtbanespillerens representanter, og andre klubber skal også være interessert.

Vi tar uansett det hele med en klype salt siden vi ikke alltid føler at vi kan stole helt på det som meldes fra Portugal.

Onsdag 10. april:

19.15: Det var da voldsomt med rykter da, nå rett før Barca: Nå er det spanske AS som skriver at Real Madrid har informert Gareth Bales agent om at han kan få velge sin neste klubb selv, hvis budene som kommer fra ulike klubber er på samme nivå. Bale er jo blitt koblet til United i mange år, selv om det nå ryktes sterkt at United heller vil gå for yngre spillere enn waliseren som fyller 30 i juli. Tidligere har det vært snakk om at Bale kan koste 175 millioner euro – noe som høres helt vanvittig hinsides og umulig ut.

18.45: BBCs United-journalist, Simon Stone, skriver det samme som The Times skrev klokka 18 (se under). Ander Herrera drar! Han skal ha fortalt PSG at han kommer til dem. Les en sak om denne siste utviklingen her.

18.20: Mye Paul Pogba rundt også i dag. Sport Witness har samlet en del info, og franske Le10Sport skriver at agent Mino Raiola er i samtaler med Real Madrid, og at det handler om hvor mye han kan få ut av dealen (18 millioner pund?). Samtidig skriver El Confidencial at Pogba bruker Real Madrid for å få en bedre kontrakt i United, nærmeste bestemt cirka 300.000 euro i uka. Avisa hevder at Real i stedet har troen på Hazard, Jovic og Rabiot som mulige signeringer.

18.00: Ander Herrera forlater United i sommer til fordel for Paris St. Germain, der han får en treårskontrakt verdt 200.000 pund i uka, noe som er atskillig mer enn de 80.000 pundene han har i United. Herrera skal være enig med den franske klubben. Det er United-journalisten i The Times, Paul Hirst, som fastslår dette. I saken står det at United har West Hams Declan Rice og Atletico Madrids Saul Niguez som alternativer til Herrera, ettersom United fort kan hente inn to nye sentrale midtbanespillere i sommer.

14.02: Juan Matas far har gitt et radiointervju i Spania, og siteres på at sønnen har blitt tilbudt en ny kontrakt av United, og at de er veldige fornøyd. Han sa også at det foreligger tilbud fra andre Champions League-klubber, og at ting foreløpig ikke er bestemt.

Det har tidligere blitt snakket om at Mata har blitt tilbudt en kontrakt på ett år, mens spanjolen selv har ønsket en lenger kontrakt.

Videre sier pappa Mata at det uansett er to klubber Mata aldri kunne gått til, av respekt for United-fansen: Liverpool og City.

Les mer om intervjuet hos Sport Witness.

09.41: Ifølge Marca håper Atlético Madrid å annonsere en ny kontrakt for Jan Oblak denne uka. Avisa omtaler han som en spill som ville vært på toppen av Uniteds ønskeliste hvis David de Gea skulle ende opp med å forlate United – og Oblak ville nok i så fall vært øverst på ønskelista til mange supportere også.

Ryktene om en Oblak-overgang (han har blitt mest koblet til PSG) vil nok uansett ikke stoppe med en slik kontraktssignering, siden avisa skriver at det blir en overgangsklausul på €100 millioner (rundt £86 millioner i dagens kurs) som en del av kontrakten.

08.38: The Sun skriver at United er interesserte i Toby Alderweireld igjen, og er klare til å trigge klausulen (£25 millioner) i sommer. Saken er ikke skrevet av avisas United-korrespondent.

08.36: Daily Mirror skriver at Marcus Rashford nærmer seg å signere en gigantkontrakt som skal holde interesserte klubber langt unna. Spissens representanter skal ha bedt om en avtale verdt £300 000 i uka, skriver avisa, men akkurat det er det nok god grunn til å vise skepsis til siden artikkelen er ført i pennen av James Nursey. Nursey er kjent som en av journalistene som bommer mest, og i tillegg følger han ikke United spesielt tett (han følger derimot Midlands–fotballen tettere, uten at han har rykte på seg for å være spesielt troverdig på Midlands-stoff heller).

Tirsdag 9. april:

07.30: United kikket nærmere på Wayne Rooneys spissmakker i DC United, Luciano Acosta, og han sier til goal.com at han er glad for at de tok turen. De tapte imidlertid hele 4-0 da United var på plass.

07.25: Denne gikk de fleste glipp av her om dagen. Irish Independent skriver at United forbereder et sommerbud på over 50 millioner pund for West Hams defensive midtbanespiller, Declan Rice.

07.20: Magasinet France Football skriver tirsdag at Paul Pogba bør forlate United til fordel for Real Madrid. Les en større sak om hvor god Pogba faktisk var, og hvor mye mindre god han har vært de siste to månedene.

Mandag 8. april:

19.20: Det ryktes, via Futbol Bohemio (aldri hørt om) at Antonio Valencia skal være nær en toårskontrakt med Wayne Rooneys DC United. Vi kjenner altså ikke til kilden, men dette har gått Twitter rundt så vi tar det med. Valencias United-kontrakt utløper altså i sommer, og fornyes ikke.

12:30: Hirving Lozano skal ha kontaktet tidligere United-spiss og landsmann Javier Hernandez, for å spørre om hvordan tiden hans i Manchester United var. Årsaken? Fordi en overgang muligens kan være aktuell i sommer, melder Teamtalk.

Kilder nært PSV Eindhovens mexicaner skal ha sagt at 23-åringen er svært lysten på en overgang til United. Med en utkjøpsklausul på litt over 30 millioner pund er han et rimeligere alternativ enn mange andre i ryktespalten.

09:00: Ifølge Evening Standard skal Ole Gunnar Solskjærs budsjettet for kjøp av nye spillere ligge på litt over 200 millioner pund. Det kan bli en heftig sommer, og hovedmålet skal være enten Raphaël Varane eller Kalidou Koulibaly.

Real Madrid-stopperen skal koste 68 millioner pund, mens Napoli skal, etter det avisen forstår, ønske rundt 60 millioner pund for sin forsvarskjempe.

08:00: Det er en sjeldent rolig morgen på ryktefronten enn så lenge, men vi tar med oss at Real Madrid håper at Paul Pogbas agent Mino Raiola kan være nøkkelen for å få franskmannen til de helhvite. Det er spanske Marca som melder dette.

Ryktene oppdateres fortløpende.

 

Powered by Labrador CMS