– Verdens største kamp

MANCHESTER: Betydningen av denne kampen kan nesten ikke overdrives, sier Henry Winter til United.no.

Publisert Sist oppdatert

Telegraph-journalisten som er en av Englands mest respekterte fotballjournalister tror kveldens kamp vil bli en det vil bli snakket om i årene som kommer.

– Spår Welbeck og Kagawa

– Det er et gigantmøte. Det er de to største klubbene i verden, det er to av de beste managerne, og det er to av de mest populære lagene i verden. Begge lag er søkklastet med stjerner, og du har Ronaldos tilbakekomst til Old Trafford. Fansen som har fått billett til denne kampen kan være vitne til historie i kveld, sier Winter.

Det store samtaleemnet på presserommet drøye en time før Uniteds lag blir offentliggjort er hvem United skal bruke på midten. Winter tror Uniteds midtbane vil bestå av Welbeck, Carrick, Cleverley og Kagawa.

– Løpskraft blir like viktig i dag som det var i Madrid og det taler til Welbeck og Kagawas fordel. Det som kan tale mot Cleverley er at han gir ballen bort litt for ofte og det har ikke United råd til i dag.

Real Madrid er eksepsjonelt sterke på kontringer og United må angripe balansert, sier Winter.

– Stopp Alonso

De fleste analyser før kampen i dag har dreid seg om hvordan United skal stoppe Cristiano Ronaldo. Winter mener der er en annen spiller United også må nøtralisere.

– Ronaldo er farlig og det vet alle. Men United må også stoppe Xabo Alonso og sørge for at han ikke får ligge på midten og strø lissepasninger som kan åpne hele United-forsvaret i ett trekk. Samtidig er United uhyre sterke fremover når de får sjansen på kontringer.

En fordel United har er at de offensive spillerne er fae til å ta defensive jobber. Det er ikke alltid tilfellet med Real Madrid.

Winter har et ønske han gjerne skulle sett bli oppfylt i kveld.

– Tenk om Giggs hadde scoret i sin kamp nummer 1000. Jeg var på Villa Park da Giggs scoret et fantastisk mål mot Arsenal og United for alvor fikk troen på at The Treble var innen rekkevidde. Om Giggs blir matchvinner igjen i dag kan det inspirere United på samme måte som i 1999.

Powered by Labrador CMS