– Må angripe fornuftig

Henning Berg tror United svekkes av fraværet til Phil Jones når Cristiano Ronaldo skal stoppes på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

United har det mange vil si er et godt utgangspunkt før kampen på Old Trafford mot Real Madrid. Tidligere United-stopper Henning Berg mener det er en helt åpen kamp som venter tirsdag kveld.

– United kunne fort ha vunnet i Madrid og burde kanskje helst hatt med seg ett mål til. De møter et Real Madrid som er ekstremt gode på kontringer og som naturligvis har klassespillere som Cristiano Ronaldo, sier Henning Berg til united.no.

– Det blir spennende å se hvordan United går ut. De er nødt til å unngå for mange kontringer imot, så det kan være de går ut mer forsiktig ut enn de pleier. Jeg forventer en stillingskrig i begynnelsen, men et mål vil åpne alt.

Hvem stopper Ronaldo?

I Madrid fikk flere av ungguttene skryt for sine prestasjoner. Spesielt Phil Jones ble trukket frem som en av hovedårsakene til at Cristiano Ronaldo ikke fikk herje like fritt som alle vet han kan. 20-åringen fulgte portugiseren som en klegg og sveipet i rommet foran forsvarsfireren. Før returoppgjøret på Old Trafford ser det imidlertid ut til at Ronaldo skal slippe å møte samme vegg som i Madrid ettersom Jones ikke rekker kampen grunnet en ankelskade.

Berg tror nøkkelen ligger i å stoppe Ronaldo – igjen.

– De klarte seg utmerket sist selv om han kom til noen sjanser og scoret et mål. Det er vrient å stoppe ham helt. Det er ikke bra for United at Phil Jones er ute. Han var fa til å demme opp.

– Dersom United legger seg lavt kan det være at Mourinho bruker Ronaldo som spiss. Han er meget god i boks og United-forsvaret har hatt sine problemer der i år.

Spørsmålet blir hvordan Ferguson nå har tenkt til å hindre Ronaldo i å score mot gamle lagkamerater i deres egen lekegrind. Det mest åpenbare er at oppgaven overlates til midtbaneduoen Michael Carrick og Tom Cleverley med sistnevnte som jakthund.

– Cleverley er ikke den type spiller som Jones. Det blir spennende å se om han har den disiplinen som trengs. Ronaldo bytter posisjon ofte og Jones var fa til å posisjonere seg riktig, selv om backene også har ansvar.

Det viktigste blir likevel å angripe fornuftig, mener Berg.

– United må angripe med balanse. Det kan nok å lønne seg å stå igjen med backene og ikke gå med alle midtbanespillerne i angrep.

– Overrasket hvis Vidic starter

Et mye omtalt tema i årets sesong har vært forsvarsproblemene i United-rekka. Nå kan det imidlertid virke som ting er i ferd med å bedre seg ettersom laget har holdt nullen i de siste fire kampene i Premier League. Det å kun slippe inn ett mål på Santiago Bernabeu kan heller ikke sies å være så altfor verst.

Et av de største spørsmålene før tirsdagens kamp mot Real Madrid er hvem som blir foretrukket ved siden av Rio Ferdinand.

– Jeg regner med at Ferguson tar det rette valget. Jonny Evans spilte en av sine beste kamper i Madrid hvor han var rolig med ballen og gjorde forsvarsjobben godt. Han har tatt mange steg og det er imponerende hvordan han har utviklet seg gjennom å få tillit. Kanskje er en bedre egnet til å spille i Champions League enn i England hvor kravet til fysikken står høyere.

– Jeg blir litt overrasket om Vidic starter, men han er utrolig god på sitt beste og dersom han foretrekkes betyr det at Ferguson mener han er det beste valget og at kneet vil holde.

Henning Berg tipper aldri mot United, men innrømmer at han er usikker før tirsdagens dyst.

– Jeg har en snikende følelse av at Ronaldo vil stå igjen med det største gliset etter kampen. Jeg tror han blir avgjørende på en eller annen måte. Det er en helt åpen kamp, avslutter Berg.

Powered by Labrador CMS