Husker du forrige hat-trick i ligaen?

Det begynner å bli en stund siden.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke akkurat det viktigste i fotballen, så dette har nok sannsynligvis ikke en gang streifet Solskjærs tanker når han har sett tilbake på sesongen som gikk.

2018/19-sesongen ble uansett – akkurat som 2017/18 – en sesong hvor vi ikke scoret et eneste hat-trick. 

Romelu Lukaku (x3), Anthony Martial, Jesse Lingard og Paul Pogba (x5 – to av gangene uten at straffespark var involvert) klarte alle å score to ganger, men ingen kom tre ganger på scoringslista.

Forrige United-hatrick var Zlatans hat-trick mot St. Etienne i februar 2017 var forrige gang en United-spiller scoret hat-trick.

Faktisk har vi bare ytterligere to ganger scoret hat-trick etter at Sir Alex Ferguson ga seg: Robin van Persies hat-trick mot Olympiakos i 2014, og Wayne Rooneys hat-trick mot Club Brugge i 2015.

Tre ganger hat-trick på seks sesonger, altså.

Til sammenligning scoret vi 15 ganger hat-trick på Fergusons siste seks ligasesonger (13 i ligaen). 

Cristiano Ronaldo, Carlos Tévez, Wayne Rooney (x5), Michael Owen, Dimitar Berbatov (x4), Robin van Persie (x2) og Shinji Kagawa stod bak det (Carlos Tévez’ hat-trick var i ligacupen, mens Michael Owen gjorde det i Champions League).

Forrige hat-trick i ligaen? Robin van Persie mot Aston Villa da ligagullet ble sikret i 2012/13. Det var altså et hat-trick av den minneverdige sorten. 

Siden den gang har Manchester City, om vi har regnet riktig, scoret hat-trick 13 ganger (inkludert tre siden februar).

Forrige gang vi gikk to sesonger på rad uten å score hat-trick, var i 1995/96 og 1996/97. Det gikk jo ganske bra likevel, så det er jo absolutt ikke slik at dette er noe en må ha i laget for at det skal gå bra.

Vi kan ikke finne noe informasjon om at vi, etter at vårt første hat-trick er registrert i 1892 – både Bob Donaldson og Willie Stewart scoret hat-trick mot Wolverhampton ved det tilfellet – noen annen gang har gått seks ligasesonger på rad uten å score hat-trick slik som vi har gjort nå.

Både Bob Donaldson og Willie Stewart var skotter, og vår aller største hat-trick-ekspert er for øvrig også en skotte.

Denis Law er nemlig mannen som flest ganger har scoret hat-trick for United – hele 18 i tallet. I kalenderårene 1963 og 1964 alene scoret han hat-trick 12 ganger.  Jack Rowley (12) er den eneste andre som har scoret hat-trick et tosifret antall ganger for klubben.

All info (bortsett fra det med Manchester City) er funnet hos mufcinfo.com.

Powered by Labrador CMS