shawbarn

Først ga han £5000 for å hjelpe et barn – så hjalp han England

Publisert Sist oppdatert

Albania 0-2 England

England: Pope – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Rice, Phillips (Ward-Prowse 70) – Foden (Lingard 81), Mount, Sterling – Kane

38.min: 0-1 Kane (Shaw)
63.min: 0-2 Mount (Kane)

Luke Shaw slutter ikke å imponere.

Han har hatt en strålende sesong for United, og har vært blant Premier Leagues aller beste spillere etter nyttår.

Men det er ikke bare på banen han har utmerket seg.

Søndag donerte han først 5 000 pund for å bidra til å redde det lille barnet Azaylia Diamond Cain som fikk diagnosen leukemi da hun bare var åtte uker gammel.

Like før avspark i Albania – England søndag kveld tikket det nemlig inn en donasjon på  5 000 pund fra Shaw til saken som har berørt store deler av England. I løpet av ett døgn har engelskmenn samlet inn over 1,2 millioner pund for å hjelpe det lille barnet.

Les mer om saken her.

Luke Shaw blant de som hjalp mest:

Skjermbilde 2021-03-28 kl. 20.01.14

Deretter handlet det imidlertid om fotball for Shaw.

Det hadde gått 933 dager siden han sist hadde spilt for England, men da han først fikk sjansen igjen så tok han vare på den.

Superkreativ

United-backen har vært en av Premier Leagues aller beste spillere i 2021.

Han har tre månedens spiller-utmerkelser på rad for Supporterklubben, og har klart det ved å stort sett stenge igjen bakover på sin side samtidig som han har skapt sjanse etter sjanse etter sjanse fremover.

Ingen Premier League-backer har skapt flere målsjanser enn ham denne sesongen, og i kalenderåret 2021 er Shaw på samme nivå som de mest kreative spillerne i hele ligaen.

I  2021 er det bare Leeds-spiller Raphina og Tottenhams Son Heung-Min som har skapt mer i Premier League (expected assist), og det er bare nevnte Son og West Hams Michail Antonio som har flere målgivende enn Shaws fire i ligaen.

Søndag ble det altså en ny målgivende for England – hans femte målgivende på de ti siste kampene for United og England.

Shaw hadde egentlig hatt et veldig anonymt comeback de første 37 minuttene av landskampen mot Albania. Han hadde et veldig sløvt mottak som var til å riste på hodet av, og valgte stort sett å dytte ballen tilbake i støtte de gangene han fikk den.

Så endret det seg.

England økte intensiteten i noen minutter, stod høyere og da han fikk ballen på kanten av Albanias 16-meter så slo han den like fint inn som vi har blitt vant med i United. Der inne luktet Harry Kane selvsagt det som skjedde, og stupheadet England i ledelsen.

Det var Englands første store målsjanse i kampen – skapt av Shaw.

På enden av Shaws innlegg var det også akkurat det United-supporterne ønsker – en spiss som lukter og forstår hva som må til i slike situasjoner.

engmal
FEIRET SCORINGEN: Shaw og Maguire sammen med de andre engelske landslagsspillerne.

Behagelig seier

Så skulle dette egentlig vært en speiderrapport på både Shaw og Harry Maguire, men sannheten er at det ikke var mye å skrive hjem om.

Albania hadde en kjempesjanse på 0-0 etter en stygg pasningsfeil av Mason Mount, England hadde også to skudd i stolpene, men for Maguire ble det en særdeles rolig kveld på jobben. Det beste fra United-kapteinen var egentlig et par fine pasninger i bakrom.

Han måtte også ta telling etter et sammenstøt med keeper Nick Pope kvarteret før full tid, men kom seg fint etter det.

Shaw var som nevnt litt i overkant forsiktig innledningsvis, men ble altså avgjørende for det viktige 1-0-målet og da ble det på mange måter nok en positiv opplevelse for United-backen.

Begge to er uansett sikre på United-laget når de beste skal i aksjon, og ingen av de to kan ha slitt seg helt ut i Albania. Så stor kontroll hadde England.

LES OGSÅ: Vår vurdering av Pogba og Martial for Frankrike

Dean Henderson ble sittende på benken kampen gjennom, mens Jesse Lingard kom innpå i 81. minutt. Så gjenstår det å se hvem som skal i aksjon for England borte mot Bosnia førstkommende onsdag.

England har uansett fått en perfekt start på VM-kvalifiseringen med to seirer og 7-0 i målforskjell så langt.

Powered by Labrador CMS