pogba442

– Avgjørende bidrag, men Pogba ikke klar for å erstatte Fred eller McTominay

Kasakhstan 0-2 Frankrike

Paul Pogba fikk 45 minutter mot Milan og en drøy time mot Leicester like før landslagspausen etter sin seks uker lange skade.

I landslagspausen har det blitt en snau halvtime mot Ukrainia og 59 minutter i søndagens kamp mot Kasahkhstan.

Det er ingen tvil om at de to innhoppene hjelper i totalen for Pogba.

Fysisk ikke i toppform

Det var likevel ét hovedinntrykk man satt igjen med etter søndagens kamp: Han mangler fortsatt en del på det fysiske, og det er liten grunn til å tro akkurat nå at det han viser er nok til å erstatte Scott McTominay eller Fred når United møter Brighton i Premier League søndag om en uke.

France v Ukraine - FIFA World Cup 2022 Qatar Qualifier
POGBA I AKSJON: Her fra kampen mot Ukraina tidligere i uka.

Det er riktignok sju dager og enda en landskamp (borte mot Bosnia) frem til den kampen, men hvis det er én ting som lenge skapte trøbbel for United denne sesongen så var det å finne den rette balansen på den sentrale midtbanen.

Derfor tok det lang, lang tid før Pogba utover høsten ble vurdert som bra nok til å gjøre en jobb som én av to sentrale midtbanespillere i United og han ser akkurat nå heller ikke ut til å være i nærheten av det nivået.

Mot Kasakhstan var han for så vidt trygg med ball i beina som én av to sentrale midtbanespillere (sammen med Tottenhams Ndombele) mot en ofte lavtliggende motstander, men det var også synlig at når hjemmelaget stod høyere, når de satte fart, så fikk Pogba større problemer.

Han ga for eksempel bort to frispark i farlig posisjon på grunn av dette.

Litt av intensiteten i spillet hans savnes.

Kvaliteten på de litt mer kreative pasningene hans sank også utover i kampen.

Stod bak to mål

Han gjorde imidlertid en ganske så bra start på kampen med ball, og han hadde stor påvirkning på selve resultatet.

Etter 19 minutter fant han Martial med en flott pasning gjennom ledd som endte med scoring like etter og like før pause var han i brytekamp med en hjemme-forsvarer inne i feltet på corner. Den brytekampen endte med at motstanderen headet ballen i eget mål.

Så ja, han har et stykke igjen fysisk, men ja, han var avgjørende for den franske seieren.

Spørsmålet for United – og ikke minst Ole Gunnar Solskjær – er om Pogba kanskje er best fra en kantrolle i de neste kampene mens han bygger fysisk form videre – på samme måte som han ble matchet tidligere i sesongen.

Basert på den mye omtalte balansen på midten vil det ikke overraske om det er slik Pogba brukes når ligaspillet starter igjen om én uke.

Håpet må imidlertid være at Pogba etter kamper mot Bosnia, Brighton og Granada nærmer seg toppnivået fysisk igjen slik at han kan vurderes på sentral midtbane igjen for eksempel mot Tottenham 11. april.

Målgivende for Martial

Anthony Martial har hatt en vanskelig sesong i United-drakten, men søndag gikk smilet nesten helt rundt rett etter 1-0.

Han mottok, som nevnt over, en pasning fra Pogba, vendte flott opp, satte fart og sentret til Ousmane Dembele som sendte Frankrike foran på 1-0 etter 19 minutter.

Det var kvalitet fra begge to – ikke minst United-spilleren.

Det var også Martials sjuende assist på 27 A-landskamper – en ganske fin statistikk.

GLISTE OGSÅ I KASAKHSTAN: Her fra en United-trening, men etter målgivende søndag var gliset tilbake på ansiktet til Anthony Martial.

Martial var også ganske så synlig i denne kampen, og lyktes med en del i 1. omgang.

Han truet som vanlig ikke bakrom så mye selv om han hadde utgangsposisjon som spydspiss, men han var spillbar og ok selv med rygg mot mål – det som har vært et av ankepunktene mot ham i United-drakten.

I tillegg til målgivende pasning til 1-0-målet, så var han centimetre fra å score selv like før det ble 2-0. Han presset keeper høyt, fremprovoserte et dårlig utspill og da ballen ble slått inn igjen i boks så var det bare en vill klarering på en meters hold – 10 centimeter fra Martials hode – som forhindret scoring.

Fem minutter ut i 2. omgang ble han så liggende nede med en mistenkt smell i ankelen i hjemmelagets felt.

Det så ikke alvorlig ut, men det krevde lengre behandling. Da båren var i ferd med å komme inn på banen så haltet Martial likevel selv ut av banen og like etter var han inne på banen igjen. Han spilte også videre i noen minutter uten at det så ut som han hadde altfor store problemer, så det må være lov å håpe at han er helt fin til neste kamp.

Etter 59 minutter ble han, som Pogba, byttet ut, et bytte som så ut til å forberedes da han lå nede i feltet ni minutter før, men det betyr at han har 90 minutter mot Leicester, et lite kvarter mot Ukraina og en time mot Kasakhstan i beina etter sin skade for United nylig.

Det kan være fint å ha med seg uansett om han får spilletid eller ikke mot Bosnia onsdag.