kean24

Nye, sterke rykter: United kobles igjen til Kane

Publisert Sist oppdatert

Mandag kveld smalt det for andre gang den siste tiden rundt Harry Kane.

Sky Sports meldte først at 27-åringen nå skal ha fortalt Tottenham om at han vil vekk fra klubben. The Telegraphs Matt Law fulgte det opp som en sannhet, og The Athletics troverdige Tottenham-journalist, Jack Pitt-Brooke, understreket at det har vært sannheten en god stund nå – altså, at Kane vil vekk.

Ifølge kildene skal United, City og Chelsea, i samtaler med Kanes representanter, ha signalisert sin interesse for å signere spissen.

United.no har tidligere også blitt fortalt dette fra våre kontakter i Manchester, selv om det også har vært en forståelse av situasjonen at med Edinson Cavanis kontraktsforlengelse så har ikke spiss-posisjonen internt i United føltes like prekær.

magkane

Kane selv skal, etter mandagens rapporter, ønske å forbli i England, og han skal også ønske en avklaring rundt egen fremtid allerede før fotball-EM starter i første halvdel av juni.

Alasdair Gold, Tottenham-journalisten i Fotball.London mente riktignok at rapportene var gale, at selv om Kane er frustrert, så skal han ikke ha bedt Tottenham om å få dra.

Tottenham følte også at de måtte sende ut et tilsvar på rapportene.

– Våre fokus er å avslutte sesongen så sterkt som mulig. Det er hva alle burde være fokusert på.

Så er det umulig å si noe om det faktisk var et lite stikk til Kane og hans representanter eller mest et klassisk tilsvar til bråkete journalister.

Det var likevel nok av troverdige journalister som stilte seg bak Sky-artikkelen, blant annet mange av de største engelske avisene.

Troverdige Pitt-Brooke i The Athletic skrev at Kane har ønsket seg vekk en god stund, men at han likevel ikke forventer at Kane forsvinner.

– Han er snart 28 år gammel, har tre år igjen av kontrakten og vi er nå i en fotballverden som må forholde seg til corona-økonomien. Jeg ville blitt veldig overrasket om noen tilbød Tottenham nok penger til at de kunne si ja.

Tom Roddy i The Times la til følgende:

– Som Sky har meldt – Harry Kane har fortalt Tottenham at han ønsker å dra i sommer. Jeg tror han har en gentlemans agreement med Daniel Levy, og snakket med ham ansikt til ansikt.

United, Chelsea og City skal altså være interessentene, og tidligere har det vært rapportert en mulig overgangssum på nærmere 150 millioner pund.

Til å begynne med ble det antydet en overgangssum på 120 millioner – som kanskje hadde vært mer håndterbar for storklubbene, men etter hvert ble summer som 150 og 170 millioner pund nevnt – og det er nok verre å takle under den pågående pandemien.

Flertallet av disse rapportene stemmer uansett godt overens med det som ble meldt for en del uker siden da det første gang smalt rundt Kane. Da ble united.no også fortalt at Kane kunne være villig til å presse Tottenham for å få til dette i sommer.

Han har selv også uttalt at det han savner – det er trofeer.

LES OGSÅ: Da det smalt første gang – slik var de første Kane-ryktene midt i april

United.no ble for mange uker siden også fortalt at United selvsagt var klare over at dette kunne komme til å koste, at det ikke hadde skremt dem vekk, men det må sies at det virker svært usikkert hvor dypt ned i lomma United eventuelt vil grave nå som Cavani er klar for en ny sesong.

At Kane kan score mål i Premier League er uansett helt sikkert. Med 22 mål på 33 kamper er han delt toppscorer i ligaen i denne sesongen.

Siden 2014/15-sesongen har han scoret 162 mål på 229 Tottenham-kamper i Premier League – noe som er helt vanvittige tall i det som gjerne omtales som verdens tøffeste liga.

Målene er også kommet for en klubb som aldri har vært helt på toppen.

Så gjenstår det å se om fremtiden hans fortsatt ligger i Tottenham eller om han i løpet av sommeren faktisk skriver under på en kontrakt med en av disse virkelige toppklubbene.

Powered by Labrador CMS