Kane

Daniel Levy har fått ultimatum: – Forny kontrakten med Kane eller selg

Publisert Sist oppdatert

Natt til mandag norsk tid gitt alarmklokkene i engelsk presse og flere av de store og normalt sett troverdige aktørene kunne melde om «Breaking News» i overgangssituasjonen til Harry Kane.

Dette kommer frem etter at mediene fått nyss i at Tottenhams majoritetseier Joe Lewis skal ha vært i samtaler med klubbens styreformann Daniel Levy med en klar beskjed, det skriver The Guardian, Daily Mail, The Times og ESPN.

Harry Kane får ikke forlate klubben gratis når kontrakten går ut.

Det betyr at en av to ting må skje i løpet av sommeren.

  1. Harry Kane signerer en ny kontrakt med Tottenham.
  2. Harry Kane blir solgt og forlater klubben før sommervinduet stenger.
Liverpool FC v Tottenham Hotspur - Premier League
ALENE I STORMEN: Daniel Levy skal ha fått beskjed om å enten binde Harry Kane til en ny kontrakt eller å selge ham i sommer. Det er uaktuelt å la ham gå gratis neste sommer.

Økonomisk utfordrende

Nyheten skal ha fått United til å igjen være villige til å komme tilbake til forhandlingsbordet etter at de tidligere i sommer trakk seg ut av kampen om den engelske landslagskapteinen grunnet Levys prisforlangende pålydende £100 millioner.

Overgangsapparatet i United skal nå være i diskusjoner med sportslig avdeling om å gjøre nye fremstøt på spissen som fyller 30 år i slutten av juli i håp om at det etter kravet fra øverste hold skal være mulig å forhandle litt enklere med Daniel Levy.

Om Tottenham skulle være villig til å vike på prisen, kan det likevel oppstå utfordringer med å bli enig med Kane om personlige betingelser.

I The Guardian sin sak skriver journalist Jamie Jackson at Kanes lønnskrav potensielt kan velte en overgang da det vil smadre klubbens lønnsstruktur, noe Ten Hag har vært opptatt av å få kontroll over. Det blir hevdet at Kane skal ønske seg en årslønn på nærmere £30 millioner, noe som tilsvarer £575.000 i uka.

Paul Hirst i The Times peker også på et utfordrende økonomisk aspekt i en overgang for Harry Kane. United vil både få utfordringer med å ligge innenfor grensene rundt Financial Fair Play og å destabilisere strukturen i garderoben om de velger å bruke over en halv million pund i uken på en spiller.

Marcus Rashford signerte nylig en ny kontrakt med en ny kontrakt som etter rapportene skal ligge på £325.000 i uka og vil med det ligge langt unna det en Kane-lønn vil ligge på. Samtidig sier Hirst at kilder tett på Kane insisterer på at han ikke har pratet med United om lønn.

England v France: Quarter Final - FIFA World Cup Qatar 2022
LØNNSKRAV KAN BLI UTFORDRENDE: Harry Kanes lønnskrav skal etter sigende være noe som kan stikke kjepper i hjulene på en potensiell United-overgang. Erik ten Hag skal være lite lysten på å igjen få en skjev lønnsstruktur i klubben.

Daily Mail med Chris Wheeler og Matt Barlow i pennen skriver at Tottenham har tilbudt Kane en ny langtidskontrakt hvor lønna skal ligge på nærmere £400.000. Det er nærmere en dobling av det han tjener på sin nåværende kontrakt.

Bayern München har virket å være laget som er favoritter til å signere den ettertraktede spissen, og skal tidligere i sommer ha fått to separate bud avslått. Den tyske giganten forbereder nå et tredje bud og er selvsikre rundt at de kan klare å komme til en overgang. Mail hevder også å vite at Kanes kone, Kate, har vært i München for å se etter bolig til familien om det skulle ende med overgang til Tyskland.

FORELØPIG LEDELSE: Bayern München med Karl-Heinz Rummenigge og Uli Hoeness er ifølge mediene en foreløpig favoritt til å sikre seg Kane denne sommeren. Den tyske giganten skal ha lagt inn to bud, men fått dem begge avslått.
FORELØPIG LEDELSE: Bayern München med Karl-Heinz Rummenigge og Uli Hoeness er ifølge mediene en foreløpig favoritt til å sikre seg Kane denne sommeren. Den tyske giganten skal ha lagt inn to bud, men fått dem begge avslått.

Højlund fortsatt prioritet

Hva skjer så med en potensiell Rasmus Højlund-overgang om Kane nå plutselig blir tilgjengelig og Tottenham mykner opp rundt en overgang til en annen Premier League-klubb?

Det svirrer stadig rykter rundt danske Rasmus Højlund, og før nyheten om Kane-sagaen slapp har det kommet rapporter fra Fabrizio Romano om at United i løpet av den kommende uken kommer til å legge inn sitt første offisielle bud på den 20 år gamle dansken.

Nyhetene om et offisielt bud er også noe Chris Wheeler og Matt Barlow skriver i sin artikkel om de nye opplysningene om Harry Kane.

United er spesielt interessert i Rasmus Højlund og er klare til å legge inn et offisielt bud, heter det i artikkelen.

Atalanta BC v Spezia Calcio - Coppa Italia
PRIORITET: Rasmus Højlund står fortsatt høyt på prioriteringslisten til Erik ten Hag og United. Et offisielt bud kan bli lagt inn denne uken.

Inn fra siden på kommer også Jacque Talbot på Twitter. Nå er det ikke alltid at Talbot er den som er mest troverdig, men han skriver at et fremstøt fra United på Harry Kane ikke vil være et alternativ til Højlund og at Ten Hag ønsker dem begge.

Samtidig hevder han at nyhetene fra styrerommet i Tottenham ikke er like dramatiske som det de store engelske mediene hevder.

Uansett har denne sagaen fått nytt liv og kommer til å dra ut gjennom sommeren og inn mot sesongstart og sikkert også inn i den nye sesongen.

Powered by Labrador CMS