Slik pryder Sánchez veggene i hjembyen

Nå er Alexis Sánchez også foreviget i United-drakten.

Publisert Sist oppdatert

«Foruten fotballbaner og gater som bærer navnet hans samt en statue i sentrum av byen, finner du også en vegg med malerier av Alexis Sánchez i Tocopilla. Der er han nå oppført i alle draktene han har spilt i så langt unntatt én.

Det vil imidlertid neppe gå lang tid før veggmaleriet blir oppdatert med «El Niño Maravilla» i United-drakt», skrev vi i siste utgave av United-Supporteren.

Den veggen er nå mer eller mindre komplett, får united.no bekreftet av den tidligere presidenten i det chilenske fotballforbundet Harold Mayne-Nicholls.

Første maleriet i United-drakt

Han er i disse dager er på besøk i hjembyen til Alexis Sánchez.

– Kunstneren heter José Nadal, og han er også fra Tocopilla. Bildet ble ferdigstilt i slutten av februar, og er det første bildet av Sánchez i United-drakt som har kommet opp, sier Mayne-Nicholls til united.no.

Foruten veggmaleriene er det også en statue av kulthelten Sánchez midt i Tocopilla sentrum, omringet av klubblogoene til samtlige klubber han har representert.

I TOCOPILLA: Harold Mayne-Nicholls poserer foran statuen av byens store helt. Foto: Harold Mayne-Nicholls

Fattig, men lykkelig

De høyreiste skorsteinene i havneområdet i Tocopilla spyr ut tung røyk. Langs de langstrakte kaiene i havnen ligger de svære frakteskipene klare til å eksportere kobber fra Chuquicamata, den største åpne kobbergruven i verden, og saltpeter som fremdeles er en viktig eksportvare for regionen.

Noe mer tilbaketrukket ligger de enkle og spartanske bygningene som huser mange av de drøye 25.000 innbyggerne i Tocopilla.

Det er verken en estetisk perle eller et yndet turistmål, men for Alexis Sanchez er det likefullt hjembyen.

En by den chilenske driblefanten har trykket til sitt bryst med en livslang kjærlighetserklæring, og som har vært med på å forme ham som spiller og ikke minst som menneske.

Resten av historien om veien Alexis Sánchez har gått fra en liten gruveby i Chile – til å bære nummer 7 på ryggen i verdens største klubb – den kan du lese her. 

Powered by Labrador CMS