Ryktesaker, uke 21

United skal være sikre på å skaffe seg Zlatans signatur, mens Mourinho skal presentere sitt første kjøp kommende uke.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter.

Søndag 29.mai:

12.00: Lørdag var Daily Star voldsomme da de skrev at Barcelona ville hente John Stones for £60m. Søndag er samme mann linket til samme klubb, men summen er et hint mer realistisk. Ifølge The Sun(her linket til Goal.com) skal Luis Enrique være interessert i å hente Stones til Barcelona for £25m som en erstatning for Javier Mascherano som er på vei ut av klubben.

11.00: Gazzetta dello Sport hevder at Romas Radja Nainggolan skal ha avslått et tilbud fra Chelsea, men at belgieren er åpen for en overgang til Manchester United. Den 28 år gamle midtbanespilleren har hele fire år igjen av kontrakten sin med Roma, og ifølge tranfermarkt.com har spilleren en verdi på omlag £31m.

10.30: Ifølge The Mail skal Jose Mourinho annonsere sin første signering i United den kommende uka. Avisen hevder det er en «big-name»-spiss som er på vei inn. I samme sak skriver de også at Ed Woodward var på Champions League-finalen hvor han så på Karim Benzema og Saul Niguez, og snakket med deres representative agenter.

The Mail nevner også at Mourinho er interessert i Andre Gomes og Grzegorz Krychowiak.

09.00: Daily Mail åpner ryktebørsen søndag med å skrive at Manchester United skal være veldig sikre på å skaffe seg signaturen til Zlatan Ibrahimovic. Ifølge Daily Mail vil spissen kreve en ukeslønn på £220.000, og kilder nær DM skal ha fortalt at med Mourinho i klubben er det snart «done-deal».

Lørdag 28. mai:

20.30: Pierre-Emerick Aubameyang har blitt ryktet til United, blant mange klubber. Under landslagspausen skal Dortmund-spissen ha bedt om ikke å bli tatt ut til landslaget fordi han er i prosessen med å bytte klubb. Det er Gabons landslagstrener som sier at Aubameyang personlig ba han ikke ta han ut pga. dette.

20.00: Daily Star(jaja… vi vet…) skriver på sine nettsider at Barcelona vil gi United konkurranse om Everton-stopperen John Stones. Den spanske klubben skal være klare med et bud på omlag £60m. Det er mer morsomt lørdagsgodt enn troverdige rykter fra Daily Star, for dere som ikke er kjente med nettsiden.

18.45: Sadio Mané har tidligere vært het i ryktebørsen til Manchester United, men dersom interessen fortsatt er der må de finne seg i å få konkurranse om vingens signatur. Goal.com skriver om Liverpools minsket interesse for Mario Götze, og økt interesse for Mané. I tillegg til Liverpool, skal også Tottenham være interessert i senegaleseren.

11.30: IBTimes UK skriver at Bragas midtbanespiller, Rafa Silva, er ønsket av blant andre United. Ifølge agenten hans skal han ønske seg til Premier League. Les mer her.

11.25: Manchester Evening News skriver at Antonio Conte nekter å selge Willian til United, og at det er om lag 40 % sjanse for at Atlético Madrids Saul Niguez forlater sin nåværende klubb, og viser til denne tweeten:

11.20: – Vi har ikke bestemt oss ennå. Jeg tror det vil komme en overraskelse, sier Zlatan Ibrahimovics agent, Mino Raiola om United-ryktene, ifølge Expressen.

Raiola går langt for å avbekrefte United-ryktene:

– Alle maser om United, United, United. (…) Flere klubber kjemper om signaturen hans. Det er noen i England, noen i Europa, noen utenfor Europa, men alle tror at han går itl Manchester United – men det stemmer ikke.

Fredag 27. mai:

08.19: I en sak som omhandler Mourinho-ansettelsen nevner pålitelige James Ducker i Daily Telegraph at United fortsatt er interessert i å hente Cristiano Ronaldo til klubben, men at det virker usannsynlig nå uten å kunne tilby Champions League-spill til portugiseren. Zlatan Ibrahimovic er derimot forventet å signere denne sommeren.

08.10: Ifølge The Times (krever abonnement) er Ryan Giggs ikke spesielt fornøyd med rollen han har blitt tilbudt av José Mourinho, og det virker dermed sannsynlig at det kan gå mot at United og Giggs omsider skiller lag etter nesten 30 år sammen. United-legenden er i Dubai på ferie, og har bedt klubben om tid til å tenke over fremtiden.

Torsdag 26. mai:

16.45: Ifølge The Guardian ønsker Mourinho seg Leicesters arbeidsjern N’Golo Kanté. Franskmannen har vært en viktig del i Leicesters vidundersesong, så United må kunne vente seg konkurranse fra flere klubber om signaturen til den lille midtbanespilleren.

16.15: Den italienske journalisten Tancredi Palmeri(fra CNN & Gazzetto dello Sport) skriver på Twitter at United skal ha kontaktet Inters Mauro Icardi. Palmeri hever United ikke skal ha lagt inn bud på spissen, men samtalen mellom klubbene skal være nokså seriøse.

09.50: Mourinho ønsker visstnok å signere Atlético Madrid-stjernen Saúl Níguez. 21-åringen har imponert stort for Champions League-finalisten, og det er Daily Mail som skriver om United-interessen. Spilleren har en utkjøpsklausul på £54 millioner etter en nylig kontraktsfornyelse.

Avisen nevner også Uniteds interesse for stopperen Kostas Manolas, som vi omtalte her i går.

09.45: Lancashire Telegraph har mer om ryktene om U21-trener Warren Joyce og Blackburn i dag. Joyce er en av flere som har blitt intervjuet om managerjobben i klubben.

08.55: Juan Mata har ikke det beste forholdet (i fotballsammenheng) med José Mourinho, men ifølge Marca (linken fører til Sport Witness’ sak om dette) er det ingen grunn til full panikkmodus for de som er glad i Mata helt ennå. Spanjolen skal nå reise på ferie, og når han kommer tilbake vil han snakke med Mourinho, før han tar en avgjørelse om fremtiden sin.

08.30: The Sun skriver at José Mourinho ønsker å hente Willian fra Chelsea. Brasilianeren var en av få Chelsea-spillere som presterte godt sist sesong, og journalist Shaun Custis (vi har inntrykk av at broren Neil Custis i samme avis er mer treffsikker) mener at Mourinho er villig til å bruke £60 millioner for å sikre seg spilleren fra gamleklubben. Det vil i så fall være det dobbelte av summen London-klubben betalte for kantspilleren.

Onsdag 25. mai:

21.30: De siste oppdateringene på Antoine Griezmann har tydet på at franskmannen ønsker å bli i Atletico kommende sesong, ettersom spilleren selv har sagt det. I kveld forteller agenten hans imidlertid det motsatte.

– I motsetning til visse påstander om at Antoine definitivt vil bli i Atletico neste sesong, har ingenting blitt avgjort. Vi lytter for øyeblikket til ulike klubber som har vist reell interesse, og som er attraktive.

Uttalelser fra agenter bør gjerne tas med en god klype salt, ettersom det veldig ofte kan dreie seg om å bruke interesse fra andre klubber til å fremtvinge en ny kontrakt i klubben spilleren er i fra før.

20.30: Zlatan har ifølge ryktene tidligere i dag ikke gjort noen avtale med Manchester United, men The Guardian mener å vite hva svensken krever for å bli United-spiller.

Beskjedne 220 000 pund i uka holder i massevis for svensken, og Manchester United skal ifølge avisen ha få problemer med å kunne innfri dette. Klubbens best betalte spiller i dag er Wayne Rooney med 300 000 pund i uka. Det ble ryktet at Zlatan skulle annonsere beslutningen sin i dag, men  kanskje venter han på at Mourinho annonseres som United-sjef?

20.15: Notoriske Daily Mirror hevder United vil tilby Michael Carrick en ny ettårskontrakt med klubben. Ifølge avisen har klubben avventet med dette på grunn av den uklare managersituasjonen.

Carrick har vært sterkt koblet til en overgang til rivalene Arsenal, men hvis Mirror har rett i sine antakelser vil United hindre Arsenal i å forsterke midtbanen sin ytterligere etter at de hentet Granit Xhaka tidligere i dag.

20.00: Ifølge den italienske journalisten Gianluca di Marzio, skal Manchester United ha møtt agenten til Romas Kostas Manolas. Prislappen skal visstnok være på 40 millioner euro, en stiv pris på en midtstopper.

Journalisten jobber for Sky Sports Italia, ikke blant de verste kildene altså. Kanskje dette blir Mourinhos første signering?

Stopperen har levert varene som fast midtstopper for Roma denne sesongen, og regnes for å være både duellsterk og god med ball i beina.

18.00: Daily Telegraph  bygger ut Daily Mails sak fra tidligere i dag om at Mourinho-dealen er utsatt på grunn av bilde- og sponsorrettigheter, med detaljer om Mourinhos lønn.

– «Mourinho og United har blitt enige om de personlige betingelsene for en treårskontrakt som kan være verdt rundt 12 millioner pund i året med bonuser.» skriver de.

Daily Mirror-journalist David McDonnell skriver imidlertid at avtalen ikke vil bli annonsert i dag.

16.00: Manchester United har lenge vært linket til PSGs spiss Zlatan Ibrahimovic. Som kjent går kontrakten hans ut i sommer, og svensken har mange beilere rundt om i Europa. Nå melder Sky Sports at Manchester United ikke har gjort noen avtale med ham:

«Manchester United har ingen avtale på plass om å signere Zlatan Ibrahimovic, har kilder nær spilleren fortalt». 

15.30: Ifølge Gazetta dello Sport (gjengitt hos talksport) skal Manchester United, Arsenal og Napoli ha fått beskjed fra Ajax om at deres spiss, Davy Klaassen (Eller «den nye Dennis Bergkamp» som han kalles), vil koste 20 millioner euro. Nederlenderen har scoret 15 mål for Amsterdam-klubben denne sesongen.

08.05: Jose Mourinho ivrer for å beholde Ryan Giggs på Old Trafford; ikke i assistentrollen som han hadde under David Moyes og Louis van Gaal, men derimot – ifølge The Sun – som sjef for klubbens U21-mannskap.
U21s nåværende suksesstrener, Warren Joyce, kan dermed være på vei ut. Han skal ha blitt kontaktet av Blackburn med henblikk på jobben som Ewood Park-klubbens nye manager.

07.45: Goal.com hevder at United er villige til å belønne Zlatan Ibrahimovic med en skattefri «sign-on fee» på £8 millioner, pluss en ukentlig utbetaling på £250.000 dersom han velger å skrive under på en ettårsavtale med klubben. I samme rennet vil han bli tilbudt opsjon på ytterligere ett år, for dermed  å kunne nyte godt av en total lønnspakke på småpene £34 millioner.

07.30: Sky Sports’ Andy Burton mener å vite at Jose Mourinho har blitt enig med Manchester United om de personlige betingelsene i klubbens kontraktsutkast.
Fortsatt gjenstår det en del å bli enige om, men ikke noe som vil velte en endelig avtale, ifølge Burton. Han melder videre at partene skal ha godt håp om å komme i mål med en endelig avtale innen slutten av uken.

Tirsdag 24. mai:

22.56: Den portugisiske avisen Correio da Manhã melder at José Mourinho allerede har signert en treårsavtale med Manchester United. Hverken undertegnede, eller Sport Witness, som gjenfortalte saken deres, vet hvor mye de er til å stole på. Ifølge Sport Witness er det ikke en publikasjon som ofte dekker store fotballsaker.

20.22: Sky Sports-journalist Kaveh Solhekol melder at forhandlingene med Mourinho-agent Jorge Mendes og co. går bra. Bekreftelse kan komme onsdag eller torsdag.

19.06: Ifølge MEN-journalist James Robson er Ryan Giggs observert på luksushotellet The Lowry i Manchester. Det er hotellet United ofte sover på natten før kampdag og liknende. Ifølge Robson er han der for å diskutere sin fremtid med i klubben sammen med José Mourinho.

17.53: Nå skriver Daily Mail at de tror United vil offentliggjøre José Mourinho som United-sjef onsdag. Ed Woodward møter nemlig Jorge Mendes tirsdag, og de to skal forhandle til seg en avtale for Mourinho som gir ham rundt £15 millioner i året. Les saken her.

16.40: Nå skriver Mark Ogden, journalisten – med gode kontakter i United, at José Mourinho skal ha Karim Benzema øverst på ønskelista. Dermed kan Zlatan Ibrahimovic, som ifølge diverse journalister skal nærme seg en overgang, få franskmannen til spisspartner. Les hele saken her.

16.20: Og lokalavisa Manchester Evening News skal ha kilder på at David De Gea ønsker å bli i klubben under José Mourinhos ledelse. Det har tidligere gått rykter om at De Gea ønsket seg bort dersom Van Gaal forble i klubben, men at han nå legger sin fremtid i Manchester. Juan Mata skal heller ikke ha sett på det som problematisk at Mourinho overtar, til tross for at det var portugiseren som kvittet seg med ham da han var i Chelsea. Les mer her.

16.15: Ifølge The Telegraphs Matt Law skal José Mourinho få problemer med å hente sine både John Stones og Nemanja Matic (som begge er nevnt i ryktet under). Ifølge journalisten skal Barcelona og Manchester City være nærmere en Stones-signatur enn United. Chelsea skal også ha gitt klar beskjed om at Matic ikke er til salgs. Les mer her.

07.00: Mourinho får 200 millioner å handle for i sommer, og Chelseas Nemanja Matic står høyt på lista hans, selv om Chelsea vil ha minst 25 millioner pund for 27-åringen. Skulle ikke Matic være tilgjengelig vurderes Sporting Lisboas Joao Mario,ifølge Daily Mail. Ellers er en midtstopper også sterkt ønsket, John Stones for 45 millioner eller Raphael Varane for 35 millioner, ifølge Daily Mail. Juan Mata kan være på vei ut, selv om avisa hevder at han helst vil fortsette i United.

Mandag 23.mai:

19.30: Ifølge ESPN vil John Stones bli Mourinhos første signering, dersom portugiseren tar over jobben i Manchester. De skriver også at Mourinho ønsker at United skal sjekke ut muligheten for å signere Tottenhams Harry Kane, om det i det hele tatt er mulig å lokke spissen bort fra London.

Til slutt skriver ESPN at United skal være interesserte i å hente James Rodriguez, men at klubben vil høre med Mourinho før de eventuelt tar kontakt med Real Madrid.

17.00: Spanske Corriere dello Sport hevder at United skal ha fått et £29m bud avslått fra Real Madrid på deres forsvarsspiller Raphael Varane. Franskmannen har vært i Real Madrid siden 2011, og har fått over 100 kamper for hovedstadsklubben.

17.00: Manchester Evening News skriver på sine hjemmesider at Zlatan Ibrahimovic kan være på vei til Manchester denne sommeren. Bakgrunnen til deres uttalelse kommer av at flere bookmakere har stoppet betting på Zlatan til United. Svensken har bekreftet at han har spilt sin siste sesong i PSG, og står foreløpig uten klubb neste sesong.

16.00: Bak kulissene hvor Mourinho-praten er het, hviler ikke ryktene rundt nye spillere. I forrige uke skal West Hams Reece Oxford ha avslått klubbens kontraktstilbud, og ifølge ESPNs kilder skal United være interesserte i å sikre seg signaturen til den 17-år gamle defensive spilleren.

Powered by Labrador CMS