– Oppfør dere!

Slik lyder advarselen fra Manchester-politiet til United- og Liverpool-supportere foran lørdagens kamp på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

At oppgjøret mellom de to erkerivalene har blitt flyttet fra klokken 15.00 til 17.30 (britisk tid), har skapt frykt for at de to klubbenes tilhengere vil innta mer alkohol enn vanlig, og at dette vil kunne gi seg utslag i mer aggressiv oppførsel fra deler av de to supportergrupperingene.

Det var Greater Manchester Police selv som i sommer etterkom Premier Leagues anmodning om å få flyttet oppgjøret til sen ettermiddag. Tillatelsen ble ifølge politiet blant annet gitt på bakgrunn av at det ikke har vært noen alvorlige episoder i forbindelse med de to klubbenes senere møter.

– Og det håper vi å få oppleve også denne gang, heter det i en kunngjøring fra Manchester-politiet.

pc
– Walking down the Warwick Road to see Louis’ aces.

Videre heter det at politiet håper at supportere fra begge sider vil oppføre seg ansvarlig og kose seg med kampen, uansett hva som måtte bli utfallet av den.

– Målet er å sikre at alle får det hyggelig på kamp og at dagen passerer fredelig og trygt.

– Football Supporters Federation, Spirit of Shankly, Liverpool FC Supporters Committee og Manchester United Supporters Trust (MUST) har alle vært inne i bildet for å bli pratet igjennom deler av politiets operasjoner i forbindelse med oppgjøret, heter det i kunngjøringen, hvor det blant annet også fremgår følgende restriksjoner som er vel verdt å merke seg:

– Man kan ikke innta alkohol på gaten, verken i Manchesters bysentrum eller i Trafford, bydelen hvor arenaen befinner seg. Denne bestemmelsen vil bli håndhevet i området rundt stadion og gjelder både for hjemme- og bortefans, heter det i kunngjøringen fra politiet.

Powered by Labrador CMS